Görüş Bildir
Haberler
Dört Kişinin Öldüğü Otobüs Yangınında Şirket Başka Söylüyor Yolcu Başka

Dört Kişinin Öldüğü Otobüs Yangınında Şirket Başka Söylüyor Yolcu Başka

Batuhan
28.07.2014 - 09:35

Dört Kişinin Öldüğü Otobüs Yangınında Şirket Başka Söylüyor Yolcu Başka

Tuzla-Topkapı seferini yapan 500T numaralı özel halk otobüsünde çıkan yangında araçtan çıkamayan dört yolcu hayatını kaybederken 19 yolcu yaralandı. İstanbul Özel Halk Otobüsü Şirketleri yangının ardından şoförün aracı durdurarak yolcuların tahliyesini sağladığını savundu. Yaralı yolculardan Kemal Aktaş ise kazadan yol boyunca yanındaki iki kişiyle sohbet eden şoförü sorumlu tuttu.

Zeynel Abidin Arslan’ın kullandığı 34 JL 8098 plakalı Tuzla-Topkapı arasında çalışan özel halk otobüsünde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İddiaya göre sürücü Arslan otobüsü durdurmak istedi ancak frenler tutmayınca, araç yol kenarındaki bariyerlere çarparak yaklaşık 100 metre sürüklendi.

Otobüs yol kenarındaki bariyerlere çarparak dururken, kapılar bariyerler nedeniyle tam olarak açılamadı. Bu sırada yolculardan bazıları camlardan, bazıları da yarım açılan kapılardan kendilerini dışarı attı. Seyir halinde olan diğer araç sürücüleri hemen itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, yaralılar otobanda yol kenarına uzanıp ambulans bekledi. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Ambulanstaki görevliler ilk müdahaleyi yaptıktan sonra yaralılar Ümraniye ve Beykoz Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı incelemede, araçtan çıkamayan dört kişinin hayatını kaybettiği tespit edildi. Olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatılırken, hayatını kaybedenlerden birinin adının Tevrat Barışık olduğu öğrenildi. Tevrat Barışık’ın mezar ziyaretinden evine döndüğü öğrenildi.

Kazada yaralanan 19 yolcudan biri olan 30 yaşındaki Yunus Aktaş, olaydan şoför Zeynel Abidin Arslan’ı sorumlu tuttu. Arslan’ın yol boyunca yanındaki iki kişiyle sohbet ettiğini öne süren Arslan , “Araç o kadar hızlı değildi. Yolda trafik yoktu. Seri bir şekilde akıyordu. Sadece şoförün yanındakilerle sohbet etmesinden kaynaklanan bir durum” dedi.

Hattı işleten İstanbul Özel Halk Otobüsü Şirketleri’nden yapılan açıklamada ise, şoför Zeynel Abidin Arslan’ın seyir halindeyken başlayan yangın sonrasında aracı durdurarak, yolcuların tahliyesini sağladığı savunuldu.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/dort-k...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0