Görüş Bildir
Haberler
Doğan Medya'dan Kendi Gazetelerine Sert Açıklama

Doğan Medya'dan Kendi Gazetelerine Sert Açıklama

Batuhan
01.04.2015 - 16:38 Son Güncelleme: 01.04.2015 - 16:40
İçeriğin Devamı Aşağıda

Adliyedeki rehine krizi ve  operasyona ilişkin haberleri değerlendiren Doğan Yayın İlkeleri Kurulu, Mirgün Cabas'ın kişisel tweet'inin ve Hürriyet ile Posta'da DHKC sembolünün görünmesinin yayın ilkelerine aykırı olduğunu ifade etti.  CNN Türk programcısı Mirgün Cabas’ı da attığı tweet nedeniyle ‘hatasını derhal düzeltmeye’ çağırdı.

Doğan Yayın İlkeleri Kurulu Başkan Yardımcısı Volkan Vural’ın imzasıyla yapılan açıklama şöyle;

“Doğan Grubu medyasının yayın ilkeleri belli ve açıktır. Doğan Yayın İlkeleri Kurulu bağımsız bir kurul olarak bu ilkelerin uygulanmasını izlemekte ve gözetmektedir.

Kurulun gelecek toplantısı beklenmeden, aciliyeti dolayısıyla yapılan değerlendirmede şu sonuçlara varılmıştır:

Mirgün Cabas’ın kişisel tweeti yayın ilkelerine aykırı

1. CNN TÜRK programcısı Mirgün Cabas'ın şehit Savcımız Mehmet Selim Kiraz'ın teröristler tarafından rehin alınması olayı ile ilgili olarak atmış olduğu tweet, Yayın ilkelerine aykırı görülmüştür.(madde 24). Aynı ilkeler çerçevesinde hatasını derhal düzeltmesi gerekmektedir. (Madde 30).

https://twitter.com/MirgunCabas/status/582872054153760768**

DHKP-C sembolü yayın ilkelerine aykırı

2. Hürriyet Gazetesinin manşetten verdiği terörü lanetleyen haberi, bu haberi verirken terör örgütünün propagandasına yer vermeyecek şekilde kullandığı fotoğraf Yayın İlkelerine uygun bir davranış olarak değerlendirilirken, gazetenin iç sayfasında terör örgütünün sembollerini gösteren bir fotoğrafın yayımlanması, benimsediğimiz ilkeler bakımından hatalı görülmüştür.

3. Posta gazetesinin, 1. Sayfadan Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit oluşunu haber olarak verirken, terör örgütünün sembollerini gösterir bir fotoğraf kullanması, Yayın İlkeleri açısından yanlış olmuştur.

4. İlgili televizyon ve gazete yönetimlerine bu ikaz ve uyarılarımız yapılmakta olup, Kurulun yapılacak ilk toplantısında bu konular derinliğine ele alınacaktır.

5. Daha bu haberler çıkmadan, Doğan Grubu medyasını suçlamak ve olayın sorumluluğunu Doğan medyasına yüklemek gibi bir tutum içine giren bazı medya çevrelerine tek tavsiyemiz, özeleştirilerini yaparak kendi yayınlarını gözden geçirmeleri ve bunların basın mesleğinin asgari kuralları ile etik değerlerine uygunluğunu gözetmeleridir.

6. Doğan Yayın İlkeleri Kurulu olarak, her türlü terörü kınar ve lanetlerken, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'a Allah'tan rahmet, yakınlarına, adalet camiamıza ve milletimize başsağlığı dileriz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Mirgün Cabas özür dilemişti

Berkin Elvan soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın DHKC tarafından rehine alınmasıyla ilgili attığı tweet sonrası hedef alınan gazeteci Mirgün Cabas, iki gün izne çıktığını duyurdu.

Özür dileyen Cabas'ın Twitter üzerinden yaptığı açıklama şöyle:

https://twitter.com/MirgunCabas/status/583223288203182080

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0