Görüş Bildir
Haberler
Diyarbakır Sur'da Polise Ateş Açan Kadın Terörist Öldürüldü

Diyarbakır Sur'da Polise Ateş Açan Kadın Terörist Öldürüldü

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 6 mahalledeki sokağa çıkma yasağının protesto edildiği sırada üst araması yapan polise bir kadın terörist tarafından ateş açıldı. PKK'lı olduğu belirtilen kadın öldürülürken saldırı anı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bugün Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bazı mahallelerde devam eden sokağa çıkma yasağını protesto etmek isteyen bir grup Dağkapı Meydanı'nda toplandı.

Polisin barikatlarla kapattığı alana gelen kadın bir PKK'lı üst araması yapıldığı sırada tabancasını çıkarıp, görevli polislere ateş açtı. 

Açılan ateşte 1 polis yaralanırken, 1 kadın polisin de üzerindeki çelik sayesinde yara almadan kurtulduğu bildirildi.

PKK'lı kadın kaçmaya çalıştığı sırada polisler tarafından vurularak öldürüldü. 

Saldırının ardından Dağkapı Meydanı'nda güvenlik seviyesi en üst düzeye çıkarıldı. Meydan bariyerlerle yaya ve araç trafiğine kapatılırken olay yeri inceleme ekipleri inceleme yaptı.

Valilikten açıklama

Diyarbakır Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, '2.12.2015 Çarşamba günü saat 13.00 sularından Sur İlçesi Dağkapı meydanında, Sur İlçesinde uygulanmakta olan sokağa çıkma yasağı nedeniyle oluşturulmuş kontrol noktasında bulunan görevli polis memurlarına yönelik bir kadın BTÖ mensubu tarafından silahlı saldırı düzenlenmiştir. Saldırıda bir kadın polisimiz giydiği çelik yelek sayesinde yara almadan kurtulmuş, 1 polis memuru sırtından yaralanmıştır. Kadın BTÖ mensubunun diğer polis memurlarına yönelmesi üzerine olay yerinde bulunan polisler tarafından etkisiz hale getirilmiştir. Konuyla ilgili başlatılan detaylı inceleme sürmektedir' denildi.

İlçede gerginlik sürüyor

İlçede gerginlik sürüyor
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sabah saatlerinden itibaren girişlerin kapatıldığı ilçede gerginliğin Tahir Elçi’nin öldürüldüğü 31 Kasım'dan bu yana devam ettiği bildiriliyor. 

Operasyonlarda bir kişi öldürüldü

Öte yandan ilçedeki hendekleri ve barikatları ortadan kaldırmak için güçlerinin operasyonlarını sürdürdüğü bildirildi. Çıkan çatışmalarda 1 kişinin öldürüldüğü belirtilirken bu kişinin kimliğini belirleme çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

DHA ve CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda