Görüş Bildir
Haberler
Diyanet İşleri Başkanı'nın Yeni Lüks Makam Aracı Sayesinde Kurtulabileceği 10 Şey

Diyanet İşleri Başkanı'nın Yeni Lüks Makam Aracı Sayesinde Kurtulabileceği 10 Şey

Arslan Ural Karabağlı
18.12.2014 - 11:23 Son Güncelleme: 18.12.2014 - 12:24

Devletin en yüksek kademelerinden birinde, üstelik adı 'Diyanet İşleri Başkanlığı' olan bir kurumun başında olan bir kimseden, makamına tahsis edilen vergiler hariç 322 bin lira tutarındaki makam aracıyla ilgili kısaca 'bir ihtiyaçtı' minvalinde bir açıklama gelmesi sizce de garip değil mi?

Dünya malından elini eteğini çekmek değil midir, bir din adamının ilk öğrendiği? Hadi diyelim bu bir ihtiyaçtı. Eski makam aracı işlevini yerine getirmiyordu. Peki o halde daha ucuz, milletin ödediği vergilere kıymet verildiğini gösteren bir otomobil seçilemez miydi?

Bizce yapılabilirdi. Ve şık olurdu. Ama şimdi aklımıza bir sürü soru gelmiyor değil. Acaba Diyanet İşleri Başkanının görmezden gelmek istediği şeyler mi var sokaklarımızda? 

'Var' cevabından yola çıkarak sizin için hazırladığımız cevaplar:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Deri Elbiseli Kabataş Çetesi

1. Deri Elbiseli Kabataş Çetesi

Bu sado-mazo abilerin en büyük zevki mütedeyyin vatandaşlarımıza ulu orta saldırmak. Üstelik mobese kameralarında görünmemelerini sağlayan gizli bir güçleri de var. 

Diyanet İşleri Başkanı'nın eskimiş bir 'Mercedes' makam aracıyla ellerinden kurtulması imkansız gözüküyor.

2. Çadır Sevişkenleri

2. Çadır Sevişkenleri

En tehlikeli gruplardan olmasalar da, çadırlarına gelebilecek bir saldırı sonrasında herkes için tehdit oluşturabilirler. Özellikle de iş üstündeyken...

Eski aracıyla olmasa da, bu yeni 322 bin liralık (k.d.v ve diğer vergiler hariç) araçla başkan, bunların elinden de kolayca kurtulabilir.

3. Sakız Lobisi

3. Sakız Lobisi

Bu lobinin tek hedefi sakızı ramazan ayında orucu bozmayanlar listesine sokabilmek. Ama Diyanet İşleri Başkanlığı uzun yıllardır bu konuda bir taviz vermiyor. O yüzden her şeyi yapabilirler. Beklenir! Ellerinde ciddi imkanların olduğu da söyleniyor. 

Bu karanlık insanlardan ancak yeni ultra lüks bir makam aracıyla kurtulunabileceği kanaatindeyiz.

4. Ateyizler...

4. Ateyizler...

Bu insanlarla ilgili en tehlikeli şey 'zor soru sorma' becerisine sahip olmalıdır. Üstelik olur olmaz yerlerde belirebilirler. Mesela trafikte ışıklarda beklerken, bir anda Başkanın arabasına sokulsalar, yetinmeyip birkaç soruyu üst üste patlatsalar... Olacak iş mi bu? Hem kolay kolay ikna da olmazlar. Uğraş dur.

Kanaatimiz yeni lüks ötesi makam aracının bu soruna da çare olacağı yönünde.

5. Memur Teoman

5. Memur Teoman

Memur Teoman asla tehlikeli biri değil. Ama temsil ettiği etik değerler için öyle diyemeyiz. O yüzden aracın yakınlarında görülmesi bir tehlike oluşturabilir. Ne demişler: Şeytanla pazarlığını iyi yapmışsın ama Mercedes'i hesaba katmamışsın. 

Bu yeni lüks ötesi makam aracı, o kadar hızlı ki, kanaatimiz; Memur Teoman ve temsil ettiği değerleri bir çırpıda geride bırakıp gideceği yönünde..

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Necromancy Büyüleri

6. Necromancy Büyüleri

Bir Necromancer, ölüm ve ölülere yönelik büyüler üzerine yoğunlaşmış büyücüdür. Büyüleri genelde derhal öldürme, hastalık vererek zayıflatma, ölmüş olanları dirilterek emri altına alma veya diğer ölümsüzleri kontrol etme üzerinedir. Bu tür saldırılardan kurtulmak için sofistike savunma taktikleri ya da araç gereçleri gereklidir.

Ulema sınıfı tarafından dualarla korunan ultra lüks bir makam aracının bu büyülere karşı direnç gösterebileceğine inanıyoruz.

7. Çarşı

7. Çarşı

Mahkemeye çıkarılan grupla ilgili iddialar arasında, darbe yapıp kuracakları 'Daha Yeni Türkiye' Cumhuriyeti'nde, 'Kartalizm' adlı bir dini halka empoze etmek olduğu da biliniyor.

Ayrıca birçok sempatizanlarının da hala dışarıda olduğu düşünülürse, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yeni süper ötesi lüks bir makam aracı almakla ne kadar yerinde bir iş yaptığını görürsünüz.

8. Siyahlı Kadın

8. Siyahlı Kadın

O da en az kırmızılı olanı kadar gözü kara biri. Üstelik üstün güçleri de var. Haksızlığa meydan okumak, tazyikli demokrasiye karşı koymak ve özgürlüğü savunmak gibi

Böyle bir kadının karşısına 2005 model lüks bir makam aracıyla çıkmak, çılgınlık değilse nedir? Bize göre de bu kadından ancak ve ancak 2014 model, muhteşemin üssü muhteşem bir makam aracıyla kurtulunabilir.

9. Berkin Elvan'ın Ruhu

9. Berkin Elvan'ın Ruhu

Bu ülkede üzerlerinde cübbeyle gezenler, 'Berkin Elvan Terör Örgütünün Maşasıydı' diyenlere hakça bir tek söz söyleyemediler.

Küçücük bir çocuğun masumiyetinin sorgulanmasına, ailesinin meydanlarda yuhalatılmasına seyirci olanlar, zannetmiyoruz ki lüks makam araçlarıyla gerçeklerden hızla uzaklaşabilsinler.

Ama bilinmez...

10. Halk

10. Halk

Verilere göre: Nüfusumuzun yüzde 63'ü yoksulluk sınırında yaşıyor. Yoksul sayısı 29 milyon kişi. 2014 Kasım ayı araştırmalarına göre, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 1.225 TL'ye ve yoksulluk sınırı da 3.990 TL'ye yükselmiş.

Ekmeğin fiyatı on iki yılda yüzde 170 artmış. Nüfusun yüzde 10'unu oluşturan grup, gayrisafi millî hasılanın yüzde 90'ını almakta. Türkiye'de icra takibine düşenlerin 21 milyon kişi vs..

Listeyi uzatmak mümkün. İstanbul'da sokaklarda kalanların sayısının 60 bine ulaştığı bile iddia ediliyor.

Hal böyleyken, bu kadar fakir insanın arasında 2005 model lüks makam aracınızın bozulması, isteyeceğiniz son şey olur. Kanaatimiz bu yeni model aracın yolda hızla ilerlerken, camlarından Türkiye gerçeğinin görünmeyeceği yönünde. Alınması isabetli olunmuştur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0