Görüş Bildir
Haberler
Dilek Dündar: 'Direneceğiz ve Kazanacağız'

Dilek Dündar: 'Direneceğiz ve Kazanacağız'

Onedio Medya
27.11.2015 - 01:55 Son Güncelleme: 27.11.2015 - 08:51

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasının ardından, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan Dündar ve Gül'ün ailesi, milletvekilleri ve gazeteci arkadaşları karara tepki gösterdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar

Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar, 'Direneceğiz ve kazanacağız. Basına yapılmış bir darbe bu. Zaten sürekli basına darbe yapıyorlar. Ama çok güçlü durduk. Herkesin de güçlü durmasını istiyoruz' dedi.

Bu arada Can Dündar'ın bugün 28. evlilik yıldönümü olduğu öğrenildi.

CHP'li Tanrıkulu: Bu yargı kararı değil

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise tutuklama kararını göstererek, Bir hukukçu olarak söylüyorum size, bu bir yargı kararı değil dedi. 

Geçen hafta TIR'larla ilgili Suriye ve Türkiye'de bir algı yaratıldığını da belirten Tanrıkulu, o algı üzerine savcılara talimat verildiğini ve bu tablonun ortaya çıktığını ileri sürdü.

Enis Berberoğlu: Yargılanan halkın haber alma özgürlüğüdür

Enis Berberoğlu: Yargılanan halkın haber alma özgürlüğüdür

Twitter: @halkevcikadin

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu da, Burada yargılanan halkın haber alma özgürlüğüdür. Başka bir şey değil. Bu arkadaşlarımızın gazetecilikten başka hiçbir suçları yoktur. Uydurma bir örgüte yamanmak istenen iki tane meslektaşımız var. Bunlar sizin gözünüzü korkutmak için, sizin haberlerinizi okuyanların gözünü korkutmak için uydurulmuş yalan iftiralardır dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Garo Paylan: Had bildirmeye çalışıyorlar

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan da, 'Can Dündar ve Erdem Gül yalnızca gazetecilik yapıyorlardı. Kamu adına devletin suçlarını bizlere iletmek istiyorlardı. Kamunun denetimi ancak medyanın denetimiyle olur. Medya özgür değilse, kamunun suçları ve iktidarın suçları da ortaya çıkamaz' dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 49,5'u başka bir şekilde kendilerine anlatmaya çalıştığını dile getiren Paylan, Bize artık fiili bir durum var diyor. Bunu kabulleneceksiniz diye bir had bildirimi daha yapmaya çalışıyor. Bunu da Can Dündar ve Erdem Gül üzerinden yapıyor. Ancak bizi susturamayacaklar diye konuştu.

Erdem Gül'ün annesi: Oğlum hiçbir zaman yanlış yapmadı

Erdem Gül'ün annesi: Oğlum hiçbir zaman yanlış yapmadı

Twitter: @halkevcikadin

Erdem Gül'ün annesi Fatma Gül ise Ben oğlumu çay toplayarak, fındık toplayarak büyüttüm. Benim oğlum hiçbir zaman yanlış yapmadı. Babaları da 6 sene hapiste yattı. Çocuklarımı ben büyüttüm diyerek gözyaşı döktü.

Utku Çakırözer: Saat 12:00'da Cumhuriyet'in önünde toplanacağız

CHP Eskişehir Milletvekili ve eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer de, yarın saat 12.00'de Cumhuriyet Gazetesi önünde bir araya geleceklerini belirterek, Dündar ve Gül'ün savcılık ve hakimlikte gazetecilik ve demokrasi dersi veren bir savunma yaptıklarını söyledi.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
13
9
6
4
1
0