Görüş Bildir
Haberler
Din Kültürü Öğretmeninin Özel Hayata Giren Soruları Velilerin Tepkisini Çekti

etiket Din Kültürü Öğretmeninin Özel Hayata Giren Soruları Velilerin Tepkisini Çekti

Kocaeli Başiskele’de bir Anadolu lisesinin Din Kültürü dersinde ödev için öğrencilere “Sevgilin var mı? Namaz kılıyor musun?” gibi sorular sorulmasına çok sayıda aile tepki gösterdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde yer alan bir Anadolu lisesinin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde öğrencilere sorulan sorular tepki çekti.  Öğrencilerin, “Bir yaratıcıya inanıp da yaratıcı ve uyulan dine göre hareket edilmeme nedenini” tartışmasını isteyen öğretmen İbrahim K., buna ilişkin bir monolog yazılmasını talep etti.

Sorular arasında, “Sevgilin var mı? Varsa neden? Kılık kıyafetine dikkat ediyor musun? Instagram ve Facebook gibi sosyal medya organlarını işe yaramadığı halde kullanıyor musun? TV’de inancına ters düşen birçok şey yayınlanıyor, izliyor musun? Namaz kılıyor musun?” gibi öğrencilerin özel hayatına ilişkin konular da yer aldı.

Veliler tepki gösterdi

Veliler tepki gösterdi

Soruları gören öğrenciler, durumu ailelerine bildirdi. Çok sayıda aile, okul yönetimini arayarak tepki gösterdi. Bir veli, çocuğunun, “Baba ben bu ödevi yapmak istemiyorum. Sen bile bana bu soruları sormuyorsun, bunlar özel hayatımla ilgili” dediğini anlattı. Okul yönetimiyle görüştüğünü belirten veli, yönetimden, “Gerekeni yapacağız” yanıtı aldığını söyledi.

"Takipçisi olacağız"

"Takipçisi olacağız"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Veli-Der Kocaeli Şubesi’ne çok sayıda şikâyet ulaştı. Derneği arayan veliler, yaşananların kabul edilemez olduğunu belirterek seslerinin duyurulmasını istedi. Kocaeli Veli-Der Şube Başkanı Göksal Yılmaz, öğrencilerin özel hayatlarıyla ilgili soruları ödev adı altında soran öğretmenle ilgili gerekli işlemin yapılması için mücadele edeceklerini belirtti. 

Yılmaz, Veli-Der Kocaeli Şubesi’nin olayın takipçisi olacağını belirterek, “Benzer uygulamalara maruz kalan velilerimiz, derneğimize ulaşabilir” diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
511
159
49
27
12
8
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Metin Uzun

Dupeduz ogrenci fişlemesi yonledirme tehdit santaj veya baski kurma amacli olabilir ve bircok ornegi var.Bu olaydaki gibi bir erkek din kulturu ogretmeni va... Devamını Gör

Deli Halit.

Ulan sorsana geçinebiliyor musunuz yavrum diye. Babanın işi var mı, elektrik su parasını, kirayı ödeyebiliyor musunuz, çarşıda pazarda her istediğinizi alabi... Devamını Gör

Duru Naz Özgür

Bizde de milli savunma dersine bir kadına tecavüz edip öldürerek senelerce hapis yatmış bi komutanı hoca diye getirmişlerdi. Hem de kız meslek lisesine. Raha... Devamını Gör