Görüş Bildir
Haberler
Dillere Destan Lezzetleriyle Döner Geleneğini Yaşatan İstanbul'daki En İyi 11 Dönerci

Dillere Destan Lezzetleriyle Döner Geleneğini Yaşatan İstanbul'daki En İyi 11 Dönerci

1. Kemerburgaz Kardeşler Lokantası

1. Kemerburgaz Kardeşler Lokantası

Döner severlere göre İstanbul'un tartışmasız en iyi döneri bu mekanda. Döneri bir parça domates ve biberle servis ediyorlar, fazla garnitür yok. Çünkü dönerlerinin lezzetine güveniyorlar ve yan ürünlerle dönerin tadını kapatmak istemiyorlar. Ayrıca nefis de bir fırın sütlaçları var. Dönerin üstüne fırın sütlaç kesinlikle denenmeli.

Adres: İstanbul Cad. 84/A, Eyüp/İstanbul - Avrupa

Telefon:(0212) 360 1385

2. Tatar Salım Döner Lokantası, Ataşehir

2. Tatar Salım Döner Lokantası, Ataşehir

Tatar Salim, İstanbul'daki en özenli ve tarihiyle, konseptiyle, yan ürünleriyle en dönerin hakkını veren dönerci diyebiliriz. Vedat Milor'un İstanbul'daki dönerciler arasında birinci sıraya koyduğu bir dönerci olduğunu da belirtelim. Odun ateşinde pişen Kastamonu usulü döner incecik kesiliyor ve lezzeti inanılmaz. Büyük çoğunluğu koyun etinden imal edilen döner, bu yönüyle de İstanbul'daki muadillerinden ayrılıyor. Dönerin yanında gelen manda yoğurdundan ayran, kaliteli patates, sumaklı soğan da birinci kalite. Ayrıca mekan çok şık ve ferah. Öyle alelade bir döner yeme değil de, bir yıldönümü kutlaması yapılmayı hak eden cinsten bir yer.

Adres: Atilla İlhan Cd. Efe Sk. No:2/1 Küçükbakkalköy / Ataşehir

Telefon: (216) 408 26 26

3. Dönerci Şahin Usta, Kapalıçarşı

3. Dönerci Şahin Usta, Kapalıçarşı

İstanbul'un en bilinen, en popüler dönercisi dersek yanlış olmaz. Özellikle öğle saatlerinde önünde büyük bir kuyruk oluyor. Eskiye nazaran dönerin lezzetinde bir gerileme olsa da hala oldukça iyi. Kapalıçarşı taraflarına yolunuz düştüğünde kesinlikle deneyin.

Adres: Mahmutpaşa Ykş. Sk. No:9

Telefon:(0212) 519 1248

4. Dönerci Sadık Usta, Aksaray

4. Dönerci Sadık Usta, Aksaray

Küçük bir dükkanda hizmet veren Dönerci Sadık Usta, porsiyonlarına görebileceğiniz en bol döneri koyan lokanta olabilir. Son derece lezzetli bir döneri var, salaş bir yer. Ayak üstü dönerinizi yer, sigaranızı yakar devam edersiniz.

Adres: Taya Hatun, 34120 İstanbul

5. Bayramoğlu Döner, Kavacık

5. Bayramoğlu Döner, Kavacık

İstanbul'daki en döner gibi döner olabilir. Vedat Milor'un da favori dönercilerinden biri diye ekleyelim. Odun ateşinde, bol yağlı, kararında pişmiş, incecik kesilmiş, etin et gibi koktuğu bir dönerleri var. Yanında da yine restoranda bulunan kuzinelerde pişirilen yumuşacık lavaş geliyor. Bayramoğlu neredeyse her gün, her saat sürekli dolu. İçerde 4-5 döner takılı, ustalar durmadan kesiyor. Dönercinin kutsal toprakları.

Adres: Rüzgarlı Bahçe Mh., Cumhuriyet Cad. Seyfi Baba Sok. No:2

Telefon:(0216) 413 0045

6. Abdülkadir, Bakırköy

6. Abdülkadir, Bakırköy

İstanbul'un şık ve konsept lokantalarından biri olan Abdülkadir'de Kastamonu mutfağının en özel yemekleri dönüşümlü olarak servis ediliyor. Ayrıca son derece güzel, Kastamonu usulü bir de dönerleri var. Kömür ateşinde pişen döner yaprak değil ufak parçalı bir döner.

Adres: İstanbul Cd No:30, 34720

Telefon:(0212) 543 4936

7. Berdan Odun Döneri, Gazi Mahallesi

7. Berdan Odun Döneri, Gazi Mahallesi

Berdan Döner adından da anlaşılacağı gibi döneri odun ateşinde pişiriyor. Bir döner için çok kilit bir şey bu. Odunun lezzetinin ete geçmesi ortaya bambaşka bir keyif çıkartıyor. Berdan'ın döneri alışıldık dönerlere göre biraz yağsız, bunu da ekleyelim. Fiyatı da oldukça uygun. Çok beğenirseniz, gelmişken iki porsiyon yiyelim be kardeşim diyecek olursanız cebinizi çok yakmadan çıkabilirsiniz.

Adres: 75. Yıl, 34260 Sultangazi/İstanbul

Telefon: : (0212) 536 97 37

8. Beşiktaş Karadeniz Dönercisi Asım Usta

8. Beşiktaş Karadeniz Dönercisi Asım Usta

Karadeniz Döner, Beşiktaş'ı Beşiktaş yapan en önemli unsurlardan biri. Öğlen saatlerinde her daim önünde bütün sokağı dolduran bir kuyruk görülüyor. Karadeniz usulü, yağlı, parçalı ve lezzetli bir döneri var. Ancak son yıllarda popülerliğinin git gide artması sonucu oluşan büyük talebi karşılamak için döner çok yüksek harlı ateşte, biraz cızbız pişirilmeye başlandı. Bu sebeple lezzetinde bir gerileme olduğunu söylersek yanlış olmaz.

Adres: Sinanpaşa Mahallesi, Mumcu Bakkal Sokak, No 6, Beşiktaş, İstanbul

Telefon: 0212 2617693

9. Zümrüt Büfe, Eminönü

9. Zümrüt Büfe, Eminönü

Zümrüt Büfe'nin döneri oldukça lezzetli, alameti farikaları ise dönerin yanında servis ettikleri patates püresi. Bu beklenmedik ikili oldukça lezzetli bir birliktelik yakalamışlar. Zümrüt'ün döneri biraz pahalı, aklınızda bulunsun.

Adres: Tahtakale, 34116 İstanbul

Telefon:(0212) 512 5087

10. Tarihi Şar Lokantası, Beyazıt

10. Tarihi Şar Lokantası, Beyazıt

Şar Lokantası, İstanbul'un en güzel esnaf lokantalarından biri. Yemekler 'patron menüsü' fiyatlarında olsa da değer, oldukça zengin bir yemek repertuarı ve ferah bir mekana sahip. Dönerine gelince, çok çok iyi olmasa da iyi bir dönerleri var. Yağı, pişimi, etin lezzeti kararında. Yine lokantanın içindeki odun fırınında pişen döner pidesi ise şahane. Yerken yanına sumaklı soğan isteyin, dönerinizin lezzeti katlanacak.

Adres: Mimar Hayrettin, 34126 İstanbul

Telefon:(0212) 516 8794

11. Kasap Osman, Sirkeci

11. Kasap Osman, Sirkeci

Sirkeci'deki kasap dükkanından gelen tecrübesini dönerine yansıtan Kasap Osman, o eski İstanbul dükkanlarını, esnaflarını hatırlatan cinsten bir mekan. Alt kat lokanta, üst kat kasap olarak hizmet veriyor. Kasap dükkanındaki etler 5 yıldızlı otellere ve nezih restoranlara gidiyormuş. Dönerin lezzetine diyecek yok ama yanında gelen ürünler, dönerin pilavla sunulması biraz tat kaçırıyor denebilir.

Adres: No: /A Fatih İstanbul, Hoca Paşa, Hoca Paşa Sk. No:8, 34110 Fatih/İstanbul

Telefon:(0212) 519 3216

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
146
44
18
14
14
13
10