Görüş Bildir
Haberler
Dilek Doğan'a Vurulduğu Gün Soruşturma Açılmış

Dilek Doğan'a Vurulduğu Gün Soruşturma Açılmış

Onedio Medya
22.10.2015 - 11:54

Bugüne dek soruşturma kaydı olmayan Dilek Doğan hakkında, vurulduğu gün soruşturma açıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Armutlu’da ailesiyle birlikte yaşadığı evde polis kurşunuyla vurulan Dilek Doğan’ın sağlık durumu ciddiyetini koruyor. 

Cumhuriyet'ten Hilal Köse'nin haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, bugüne dek hakkında hiçbir soruşturma açılmayan Dilek Doğan hakkında vurulduğu gün jet hızıyla bir soruşturma başlattığı ortaya çıktı. Doğan’ı vuran polis memurunun kimliği ise henüz savcılıkça tespit edilmedi. Baba Metin Doğan ise polis memurunun kim olduğunu biliyor. O polisin lakabı ‘Karadayı.’ Daha önce birçok kez soruşturma geçirmiş ve işkence suçundan yargılanmış.

Doğan ailesinin avukatları dün, Taksim’deki Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi. Kızının sağlık durumu ile ilgili bilgi veren baba Metin Doğan, “Doktorlar bugün (dün) uyandırılacağını söyledi. Ancak sabahleyin bize beyninde ödem oluştuğu bilgisini verdiler. Eline, ayağına dokundum. Hiçbir karşılık vermedi. Şu an ölüm tehlikesi var” dedi. Dilek’in yine ameliyat olabileceğini belirten avukat Günay Dağ, polisin Dilek’i yakın mesafeden ateş ederek yaraladığını kaydetti.

Baba Metin Doğan

'Vurulduktan saatler sonra soruşturma açılmış'

Avukat Ebru Timtik de “Polisle ilgili şikâyetimizi sunarken, Dilek hakkında bir soruşturma açıldığını gördük. Tarihi ise 18 Ekim. Yani vurulduktan saatler sonra başlatılmış” dedi. Polis hakkında hâlâ hiçbir işlemin yapılmadığını söyleyen Timtik, şöyle devam etti: 

'İşkence davasından yargılanan bir polis'

“Silahı elinde görevine devam ediyor. Baba Metin Doğan, Dilek’i vuran polisi tanıyor. İşkence davasından yargılanan bir polis, lakabı Karadayı... İsmi şu an açıklamıyoruz, savcılığın tespitini bekliyoruz.”

Canlı bomba İbrahim Çuhadar ile fotoğrafta görünen genç kızın Dilek olup olmadığını bilmediklerini de dile getiren Timtik, “Terör örgütü lideri Fethullah Gülen’le el ele fotoğraf çektiren, Başbakan dahil siyasi yetkililer de örgüt üyesi mi? Bu mantıkla herkes olağan şüphelidir” diye konuştu.

Yargısız infaz fırsatı

ÇHD yöneticisi Onur Şahinkaya da işkencenin şekil değiştirdiğini belirterek, “Polis artık gözaltına alırken işkence yapıyor. Terör operasyonu adıyla yargısız infaz fırsatı kolluyor” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda