Görüş Bildir
Haberler
Dikkat! Meteoroloji'den 6 İlimize Kuvvetli ve Şiddetli Yağış Uyarısı

Dikkat! Meteoroloji'den 6 İlimize Kuvvetli ve Şiddetli Yağış Uyarısı

FreiGeist
09.10.2015 - 08:50

Yapılan son değerlendirmelere göre, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Bartın, Kastamonu, Çankırı, Sivas, Elazığ ve Kırklareli çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle sağanak yer yer gök gürültülü sağanak, akşam saatlerinden sonra Doğu Karadeniz'in 1800 m. üzerindeki dağlık alanlarında karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, akşam saatlerinden itibaren Ordu, Giresun, Trabzon ve Van çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli, Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Batı Karadeniz Kıyıları ve Güney Ege Kıyıları ile zamanla Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, akşam saatlerinden itibaren Ordu, Giresun, Trabzon ve Van çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-50 mm), Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 mm) olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde Kırklareli çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Marmara Denizi'nde kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

BURSA Parçalı bulutlu 22

ÇANAKKALE Az bulutlu 23

İSTANBUL Parçalı bulutlu 22

KIRKLARELİ Parçalı bulutlu ve sabah saatlerinde yerel olmak üzere sağanak yağışlı 20

EGE 

Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Güney Ege Kıyıları'nda yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

AFYONKARAHİSAR Az bulutlu 20

İZMİR Az bulutlu 25

MANİSA Parçalı ve az bulutlu 27

MUĞLA Az bulutlu ve açık 26

AKDENİZ 

Az bulutlu ve açık, bölgenin doğusunun parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA Parçalı bulutlu 29

ANTALYA Az bulutlu ve açık 27

HATAY Parçalı yer yer çok bulutlu 27

ISPARTA Az bulutlu 22

İÇ ANADOLU 

Az bulutlu, kuzey ve doğusunun parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Çankırı, gece saatlerinde Sivas çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA Parçalı yer yer çok bulutlu 20

ÇANKIRI Parçalı bulutlu, akşam saatlerinden sağanak yağışlı 19

ESKİŞEHİR Parçalı bulutlu 19

KONYA Az bulutlu 21

BATI KARADENİZ

 Parçalı yer yer çok bulutlu, Bartın, Sinop ve Kastamonu çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kıyı kesimlerinde kuzeydoğu yönünden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

BOLU Parçalı yer yer çok bulutlu 18

DÜZCE Parçalı ve çok bulutlu 20

KASTAMONU Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kıyı ilçeleri, akşam saatlerinde il geneli yağmur ve sağanak yağışlı  16

SİNOP Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak yağışlı 16

ORTA ve DOĞU KARADENİZ 

Parçalı çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra Doğu Karadeniz'in 1800 m. üzerindeki dağlık alanlarında karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, akşam saatlerinden itibaren Ordu, Giresun ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli, Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın, akşam saatlerinden sonra Doğu Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

AMASYA Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı 20

ORDU Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinde yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli olması bekleniyor. 18

SAMSUN Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 18

TRABZON Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli olması bekleniyor. 18

DOĞU ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusu ile Elazığ çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden sonra Van çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması (21-50 mm) bekleniyor.

ERZURUM Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 11

HAKKARİ Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 14

KARS Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 13

MALATYA Parçalı ve çok bulutlu 22

GÜNEYDOĞU ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 23

GAZİANTEP Parçalı bulutlu 24

SİİRT Parçalı çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 23

ŞANLIURFA Parçalı bulutlu 27

DENİZLERDE HAVA

Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu sağanak yağışlı; Rüzgâr: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s); Doğu Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatı, batısında kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s), akşam saatlerinden itibaren doğusunda 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında zayıf.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu; Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,0m, Görüş: İyi.

EGE Hava Durumu: Parçalı bulutlu; Rüzgâr: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan, Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s); Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, doğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de batı ve kuzeybatı, zamanla güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s); Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30km/s) kuvvetinde, Dalga: 0.5 ila 1,0m, Görüş:İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), yer yer 6 (50 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,50 ila 1,0m, yer yer 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0