Görüş Bildir
Haberler
Dijital Pazarlamada Öne Çıkmak İsteyenlerin Adresi: Sempeak

Dijital Pazarlamada Öne Çıkmak İsteyenlerin Adresi: Sempeak

Dijital Pazarlamanın Değişen Manzarası

Dijital Pazarlamanın Değişen Manzarası

Dijital pazarlama, dijital platformlar aracılığıyla plan ve stratejilerin uygulanması olarak ifade edilebilir. Hedef için özel konumlandırmalara ihtiyaç duyan dijital pazarlama, doğası gereği etkileşim içerir. 

Gün geçtikçe önem kazanmaya devam eden bu kavram ile markalar, hedef kitlelerine zaman geçirdikleri platformlar üzerinden daha rahat bir şekilde ulaşım sağlama şansı elde etti. Gelin, dijital pazarlamanın değişen manzarasına hep birlikte göz gezdirelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pandeminin Dijital Pazarlama Üzerindeki Etkileri

Pandeminin Dijital Pazarlama Üzerindeki Etkileri

Covid-19 salgını bir yandan saha içi pazarlama faaliyetlerini olumsuz etkilerken diğer yandan markaların dijital ortama geçiş sürecine hız kattı. 

Pandemi ile birlikte insanlar evlerinde eskiye oranla daha fazla vakit geçirmeye başladı. Bu durum ise insanları dijital platformlara doğru iterek satın alma davranışlarında değişimler oluşturdu.

Bu süreç içerisinde arama motorları ve sosyal medya gibi platformlar çoğumuz için yeni bir keşif ortamı yarattı. 

Dijitale dönüşümün hız kazanması ile birlikte birçok marka, rekabeti koruyabilmek adına dijital stratejilere yatırım yapmaya başladı. Böylelikle markalar, zorlu pandemi sürecinde dijital pazarlamanın sunduğu avantajlar ile sektördeki değişime daha kolay uyum sağlayabildi. İşletmelerin çoğu, destek aldıkları ajanslar ile zaman ve kaynaklarını doğru kullanarak işlerini büyütme konusunda aksiyon almaya başladı. Markaların rakiplerine göre başarılı olması artık bir anlamda dijital pazarlama konusundaki başarısı ile eşleşmeye başlamasından dolayı performans ajansları ile çalışmak, sürecin önemli bir noktası haline geldi. 

Dijital Pazarlamada Başarıya Ulaştıran 6 Çalışma

Aşağıda sıralayacağımız önemli iş başlıkları, markaların ve işletmelerin dijital dünyadaki yerini sağlamlaştırarak hedeflerine istikrarlı bir şekilde ilerlemelerine yardımcı olabilir.

1. SEO (Arama Motoru Optimizasyonu)

1. SEO (Arama Motoru Optimizasyonu)

Search Engine Optimization yani kısaca SEO, arama motoru optimizasyonu süreçlerinin toplamı olarak özetlenebilir. Google gibi arama motorlarında sayfanın görünürlüğünü kazandırmak ve organik trafiği arttırmak için site içi ve site dışı iyileştirmelerden oluşur. 

Google’ın inovasyonlarının güncel olarak takibini sağlamak bu iyileştirmelere stratejik olarak yön vermek için oldukça önemlidir. Link inşası, trafik potansiyeli bulunan özgün içerikler, teknik iyileştirmeler ve on-page incelemeleri gibi örneklenebilecek kollar ile beslenerek sağlanmalıdır. Süreçlerin ve iyileştirmelerin veriminin ise ölçülebilirliği, yakından takibinin sağlanması ile mümkün olacaktır.

2. İçerik Pazarlaması

2. İçerik Pazarlaması

İçerik pazarlaması kavramı ise SEO’yu destekleyen diğer kollardan birisidir. Müşteri davranışını geliştirme düşüncesinin temel alındığı içerik pazarlaması, doğru analizler yardımıyla içerik üretimi ile potansiyel hedef kitleyi etkileyip etkileşim kurarak markanıza aksiyon kazandırır.

3. Performans Pazarlaması

3. Performans Pazarlaması

Önemli bir dijital pazarlama yaklaşımı olarak görülen performans pazarlaması, hedef kitlenin dijital ortamda satış hizmetlerinden faydalanmasını sağlayarak markanın kullanıcı ile etkileşime geçmesine olanak sağlar. Ayrıca performans pazarlaması ile gelir elde etmek isteyen, form toplama ve e-ticaret alanında yapılan reklam modellerinin kullanılmasının bir farklı adıdır. Burada reklamverenler ROI, ROAS ve CPA gibi metriklere odaklanarak gelir elde etmeye yönelik reklamlar yapılır.  Google ads, Sosyal medya reklamları, yandex reklamları, bing reklamları ve aklınıza gelebilecek tüm reklam mecralarında performans pazarlaması yapılabilir.

4. Medya Planlama ve Satın Alma

4. Medya Planlama ve Satın Alma

Pazarlama iletişimi konusunda önemli bir yere sahip olan ‘Medya Planlama’, oluşturulan reklam mesajının ilgili tüketiciye en optimum erişim maliyeti ile ileten bölümdür. Medya planlama ile hedef kitleye uygulanan doğru yayın modellerinin belirlenmesi ve uygulanması sayesinde markaların uyguladığı stratejilerin dijital dünyada hayat bulması sağlanabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Programatik Reklamcılık

5. Programatik Reklamcılık

Dijital pazarlamanın son zamanlarda en önemli reklam platformlarından olan programatik reklamcılık sayesinde, hem medya satın almayı hemde RTB teklif stratejisini anlık satın almalar ile tüm premium mecralarda reklam satın almayı sağlayan stratejidir. Bu sayede reklamverenler anlık olarak nokta atışı hedef kitlesine reklam yapabilmektedir.  Programatik reklamcılığın bir diğer avantajı ise anlık teklif verebilme özelliğidir. Bu sayede medya satın alma ile rotasyonlu olarak yapılan yayınla daha düşük maliyetler ile sağlanabilmektedir.

6. Dönüşüm Optimizasyonu

6. Dönüşüm Optimizasyonu

Web sitelere ya da mobil uygulamalara gelen ziyaretçileri müşteri, üye ya da kullanıcıya dönüştürme; yani kullanıcılara istenen eylem ve etkileşimleri yaptırma oranını artırmaya yardımcı olacak çalışmaları kapsar. 

Etkili ve Güçlü Tool’lar ile Başarı Kazanmak

Dijital pazarlama süreçlerinde bazı yardımcı tool’ların kullanılması gereken farklı alanlar mevcuttur. Bünyesinde profesyonel ekip arkadaşları bulunan deneyimli ajanslar, SEO’dan içerik pazarlamasına ve tıklama başına ödeme reklamcılığına kadar pek çok faktörü güçlendirebilmek için ihtiyaç duyduğunuz kaynakları çeşitli tool’lar kullanarak size sağlamaktadır. 

Etkili bir ajans ile güçlü bir dijital varlığa sahip olabilir ve kullanıcılar arama yaptıklarında onlara ulaşabilirsiniz. Bunun için performans pazarlama ajansları ile dijital dünyada varlığınızı destekleyen SEO süreçlerinde doğru anahtar kelimelerin yanı sıra farklı platform ve aramalar için kullanıcı dostu içeriklerin oluşturulması hedeflenir. Bu toolların bazılarından bahsetmek gerekirse aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

  • ScreamingFrog,

  • Ahrefs,

  • Semrush,

  • SimilarWeb,

  • Oncrawl,

  • Deepcrawl,

  • AWR ve

  • JetOctopus.

Sempeak, bir markanın dijitalde büyümesi için ihtiyacı olan her öğeyi alanında uzman ekibi ile size hizmet olarak sunar. 2011'den bu yana Koçtaş, Monster Notebook, Enterprise, LC Waikiki, BtcTurk ve Watsons gibi onlarca markaya danışmanlık sağlayan Sempeak, yerli ve uluslararası birçok farklı marka ile başarı hikayeleri oluşturmaya devam ediyor. Hedefte birliktelik ile birlikte uzun vadeli kalıcı iş birliği sunan bir iş ortağı bakış açısıyla şeffaflık ve dürüstlük ile hareket ediyor. Siz de Sempeak gibi alanında uzman ekipler ile çalışan performans ajansları ile dijital ortamları başarılı bir araç olarak kullanarak markanıza başarı katabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın