Görüş Bildir
Haberler
Dicle'de Jandarma Komutanlığı'na Bombalı Saldırıyı PKK Üstlendi

Dicle'de Jandarma Komutanlığı'na Bombalı Saldırıyı PKK Üstlendi

ATKN
01.05.2016 - 22:59 Son Güncelleme: 02.05.2016 - 16:50

Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'ne 1 kilometre mesafede bulunan Jandarma Tabur Komutanlığı'na teröristler tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş, Genelkurmay, saldırıda 1 askerin şehit olduğunu, 20 asker ve 3 sivilin yaralandığını açıklamıştı. Saldırıyı PKK'nın silahlı kanadı HPG üstlendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ne olmuştu?

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'ne 1 kilometre mesafede bulunan Jandarma Tabur Komutanlığı'na dün akşam saat 21.50 sıralarında PKK'lılar tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.

Saldırıda 1 asker şehit oldu, aralarında çocukların da bulunduğu 23 kişi yaralandı.

Saldırının ardından teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

Saldırı sonrası operasyonda 3 polis yaralandı.

'Hastanedeyiz, çocuklar da yaralandı'

'Hastanedeyiz, çocuklar da yaralandı'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Akşam saatlerindeki saldırının ardından, yaralılar önce Dicle Devlet Hastanesi'ne, ardından helikopter ve ambulanslarla Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Tedavi altına alınan yaralılardan 3'ünün durumunun ağır olduğu belirtildi. Patlamanın şiddetiyle askeri alana yakın bazı evler ve iş yerlerinde hasar oluştu. İlçe genelinde elektrikler kesildi.

Telefonla ulaşılan AK Parti Dicle İl Başkanı Derya Akter, “Patlama oldu. Biz şimdi hastanedeyiz. Yararlılar var. Uzman çavuşların çocukları da yaralandı” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 2 ton bomba

Saldırı yapılan bölgede incelemeler sürüyor. Patlama, Tabur Komutanlığı binasına yaklaşık 3 kilometre mesafedeki ilçe merkezini de etkiledi. Patlamanın şiddetiyle merkezdeki çok sayıda ev, iş yeri ve araç zarar gördü. 

DHA'nın verdiği bilgiye göre saldırının yaklaşık 2 tonluk bomba ile yapıldığı tahmin ediliyor.

Kadın hakim yaralandı

Kadın hakim yaralandı

Arşiv

Öte yandan Dicle-Hani karayolunda saldırıya uğrayan polis aracında Hani İlçe Emniyet Amiri ve 2 polisin yanı sıra bir de kadın hakimin yaralandığı belirtiliyor.

Genelkurmay'dan açıklama

Genelkurmay'dan açıklama

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden saldırıya ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:

'01 Mayıs 2016 Pazar günü saat 21.40 sularında, kışla içinde lojmanların da bulunduğu Diyarbakır-Dicle İlçe Jandarma Komutanlığı nizamiyesi önünde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce patlayıcı madde yüklü bir aracın patlatılması sonucunda, bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 20 kahraman silah arkadaşımız ve onların üç yakını yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu alçakça saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımız ile yakınlarına acil şifalar temenni ediyoruz. 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yayın yasağı

Yayın yasağı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamada, Dicle Sulh Ceza Hakimliği'nin soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı hakkında her türlü haber, röportaj, eleştiri gibi yayınların yapılmasının yasaklanmasına karar verdiği belirtildi.

Dicle Sulh Ceza Hakimliğine atıfta bulunularak yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

'01.05.2016 tarihinde Diyarbakır ili Dicle ilçesi Dicle İlçe Jandarma Komutanlığına bombalı araç ile yapılan terör saldırısı olayı ile ilgili olarak 5187 sayılı Basın Kanunu'nun 3/2 maddesi kapsamında 2016/91 D.İş sayılı kararıyla, soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı hakkında medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri vb. yayınlarının yapılmasının yasaklanmasına karar verilmiştir'.

PKK üstlendi

PKK üstlendi

Haber ajansı Reuters'ın haberine göre saldırıyı, internet sitesinde yaptığı açıklama ile PKK'nın silahlı kanadı HPG üstlendi.

Ajanslar, TSK, Reuters ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
alinmamisnick

Ne olacak canım bizim daha önemli mevzularımız var değil mi? Kimin eli kimin cebinde , survivor ne oldu, dizilerde kimler öldü gibi.Ama bizim şehit , gazi ha... Devamını Gör

görüncek adam

Teröristlere bela okumayın arkadaşlar.Belasını verseydi allah çoktan verirdi.İşi allaha bırakan zihniyet ölümlere göz yuman zihniyettir.Ateşe ateşle karşılık... Devamını Gör

Berk

İşte bu çok doğru bir tespit.

Kağan Göktaş

ülke bok çukuru ve mayın tarlası gibi. artık en kısa zamanda erken seçim olmak zorunda!