Görüş Bildir
Haberler
Devlet 2 Yaşındaki M.S.'yi Koruyamadı

Devlet 2 Yaşındaki M.S.'yi Koruyamadı

Onedio Medya
16.07.2014 - 13:26 Son Güncelleme: 16.07.2014 - 14:25
İçeriğin Devamı Aşağıda

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı İstanbul Kocamustafa Paşa Çiğdem Zengin Çocuk Yuvası’nda inanılmaz bir ihmal yaşandı.

Bugün Gazetesi'nin haberine göre, İstanbul Sosyal ve Aile Politikalar İl Müdürlüğü, M.S’yi uyuşturucu kullanan babasından alarak 0-3 yaş arası çocukların kaldığı yuvaya yerleştirdi. Minik kız geçtiğimiz cumartesi günü yuvadaki cama tırmandı.

2. KATTAN BETONA DÜŞTÜ

M.S, kaldığı odanın camının açık olması ve korkulukların bulunmaması nedeniyle 2. kattan betona düştü. Ağır yaralanan M. S., mahalle sakinlerinin yardımıyla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Hastanede bir gece yoğun bakımda tutuldu. El ve ayaklarından hafif darbe alan minik kızın kafatasında hafif çatlaklar oluştu. Belli bir süre müşahade altında tutulan kız çocuğu riskin ortadan kalkmasıyla normal servise alındı.Toplam 3 katlı olan binanın pencerelerinde korkuluk ya da parmaklık bulunmaması dikkat çekti.M. S’nin kısa bir süre sonra taburcu edilmesi ve ailesine geri verilmesine karar verildi.

BABA DAVA AÇACAK

Madde bağımlısı olan baba Murat S.’nin çocuğunun zorla alındığı ve korunamadığı gerekçesiyle mahkemeye dava açacağı öğrenildi.

Kocamustafapaşa Çiğdem Özkan Çocuk Yuvası Müdürü Neslihan Kubat da kazayı doğrularken “Konuyla ilgili İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bir soruşturma başlattı. Detaylı bilgiyi oradan alabilirsiniz” şeklinde savunma yaptı.

ÖRNEK YUVA OLARAK GÖSTERİLMİŞ

“Örnek yuva” olarak gösterilen Kocamustafa Paşa Çiğdem Zengin Çocuk Yuvası’nı spor, siyaset ve sanat dünyasından çok sayıda isim ziyaret ederek çocuklara hediye dağıtmıştı. Aile Sosyal Politikalar eski Bakanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Fenerbahçeli futbolcular yakın zamanda yuvayı ziyaret eden isimler oldu.

Zaman

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/gundem_devlet...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0