Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın En Büyük Teleskobunun İnşasına Başlandı

Dünyanın En Büyük Teleskobunun İnşasına Başlandı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hazırlık çalışmaları 10 yılı aşkın bir süredir devam eden Dev Macellan Teleskobu (Giant Magellan Telescope) inşatına başladı.

Uzay araştırmalarına yeni bir soluk getirmesi beklenen Dev Macellan Teleskobunda mutlu sona yaklaşıldı. Hazırlık ve tasarım aşamaları 10 yılı aşkın bir süredir devam eden dev teleskobun inşasına Şili’de başlandı. 

8.4 metre çapında 7 adet dev aynanın kullanılacağı Macellan şu ana kadar yapılan en gelişmiş teleskop olma özelliği taşıyor. İnşası bittiğinde dünyanın en büyük optik teleskobu olacak olan Macellan, günümüz optik teleskoplarına kıyasla 6 kat daha fazla ışık alabiliyor.

Netlik konusunda da büyük gelişme sağlayan teleskop ile çekilen uzay kareleri, Hubble teleskobuna kıyasla 10 kat daha net olacak. 

En yüksek başarımı sağlamak için sıfır hata ile üretilmesi gereken aynaların hazırlık çalışmaları ise ayrı bir ekip tarafından yürütülüyor. Sistemin ilk aynasının dökümü 2005 yılında gerçekleşip 2012 yılında halen parlatılma işlemine devam edilmesi, bu sürecin ne kadar zorlu ve uzun süre aldığının da bir göstergesi olarak değerlendirilebilir.

2025 yılında yapımının tamamlanması beklenen teleskop, 4 aynası tamamlandığında hizmete başlayabilecek olmasına karşın tam kapasite ile çalışması için yedi aynanın da üretiminin tamamlanması gerekiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
2
2
1
1
1