Görüş Bildir
Haberler
Demirtaş: 'Odamdaki Böceği Çıkarttırmıyorum, Dinlesinler de İnsanlık Öğrensinler'

Demirtaş: 'Odamdaki Böceği Çıkarttırmıyorum, Dinlesinler de İnsanlık Öğrensinler'

ATKN
18.12.2014 - 15:58
İçeriğin Devamı Aşağıda

AKP’yle Gülen Cemaati arasında 17 Aralık sonrası şiddetlenen kavganın boyutlarından birini oluşturan 'yasa dışı dinleme' tartışmalarına HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da katıldı. Partideki odasının, telefonunun, evinin, halen dinlendiğini savunan Demirtaş, 'Meclis’teki odamda dinleme cihazının nerede olduğunu biliyorum, çıkarttırmıyorum. Dinlesinler de insanlık öğrensinler' dedi.

Partisinin Siirt kongresinde konuşan HDP lideri, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Bunlar ülkenin cumhurbaşkanını başbakanını dinlediler” sözlerini hatırlatarak, “Beni hala dinliyorlar. Partideki odamı, telefonumu, evimi dinliyorlar” dedi.

Kendisini dinleyenlere, “İstiyoruz ki iyi dinlesinler, belki biraz adam olurlar!” diye seslenen HDP lideri, Meclis’teki odasında dinleme cihazının nerede olduğunu bildiğini ancak çıkarttırmadığını söyledi.

Demirtaş şöyle devam etti: “Dinlesinler de insanlık öğrensinler. Kendileri odalarında rüşvet, hırsızlık, ihale pazarlığı konuştukları için dinlenmekten korkuyorlar, normal. Biz bunların adil bir şekilde yargılanmalarını sağlayacağız. AKP’ye adil yargılanacakları sözünü veriyoruz!”

‘‘Bütün Türkiye’yi kucaklayabilecek adil parti’

Demirtaş, 2015 genel seçimlerinde yüzde 10 barajını aşarak meclise gireceklerini de söyeldi. ‘Bütün Türkiye’yi kucaklayabilecek adil parti olarak‘ seçimlere hazırlandıklarını belirten Demirtaş, “Her yerde örgütleneceğiz. Tekirdağ’da, Trabzon’da. Türkiye’nin her yerindeki ezilenlerin ortak partisi, sesi soluğu olacağız” diye konuştu.

Demirtaş, ‘kardeşimiz’ dediği AKP, CHP ve MHP’ye oy veren yurttaşların çayını içeceklerini, Kayseri’nin, Yozgat’ın, Artvin’in derdiyle de ilgileneceklerini ifade etti.

‘Bunun adı itibar değil görgüsüzlük’

Sözü Erdoğan’ın malvarlığı ve maliyeti tartışma konusu olan Ak Saray’a da getiren Demirtaş şunları söyledi: “Cumhurbaşkanı dünyanın sayılı zenginleri arasında. Tayyip Erdoğan’dan biraz zengin olanlar var, Arap şeyhleri, silah tüccarları. Bir Cumhurbaşkanı halkı temsil etmek için zengin olmak zorunda mı? Onur, şeref ve itibar parayla olmaz. İtibarı sarayla özdeş hale getirdi. Böyle itibar olur mu? Bunun adı görgüsüzlük.”

“Biz mazlumuz, ezilenin dilini biliriz” diyerek 12 yıl önce iktidara gelen AKP’nin, ‘çok geçmeden’ Fethullah Gülen’le el ele, kol kola, kardeş kardeş zalim olduğunu savunan Demirtaş, Gülen Cemaati’nin AKP’nin hırsızlıklarını yakaladığını ancak bunu siyasi darbe için kullandığını söyledi.

‘Cemaat AKP’den hesap sormamızı engelledi’

Tek bir yolsuzluk dosyasının bile hükümeti götürebileceğini ancak ‘Cemaat’in siyasi kumpaslara girmeye çalıştığını ifade eden HDP lideri, “Cemaat öyle bir hale getirdi ki, halkın önüne bir tarafta yolsuzluk, bir tarafta siyasi darbe konuldu. Halk öyle bir noktaya geldi ki, siyasi darbe olmasn diye hırsızlığı sineye çekti. Cemaat bu hale getirdi, AKPden hesap sormamızı engelledi” dedi.

’11 yıldır bunlarla çevirmediğin film kalmadı’

Demirtaş, partisine yönelik ‘Gülen Cemaati’yle işbirliği yapıyor’ suçlamalarına ise şu yanıtı verdi: “Biz tarafız. Halktan tarafız, ikinize de karşıyız. 11 sene beraber çalıştınız. Savcılar, rektörleri beraber belirlediniz. Bakanlıkları paylaştınız. Buradan listeler Pensilvanya’ya gitti, oradan listeler geldi. Kendisi dedi ya, “Ne istedilerse verdik” diye. Şimdi 11 yıl ortaklık yapan, çıkmış bizim için ‘paralele yapı’yla ortak olmakla suçluyor. Sen koskoca Başbakansın, elinde belge varsa çık açıkla. Senin 11 yıldır bunlarla çevirmediğin film kalmadı ya. Ağladınız. Ağlamadan sorumlu bakanınız gece gündüz Fethullah Gülen için ağladı. 11 sene birbirinizi yıkadınız yağladınız. Biz mi işbirliği yaptık?” 

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/beni-hala-din...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0