Görüş Bildir
Haberler
Demirtaş: 'İzleme Heyeti Kırmızı Çizgimiz Değil'

Demirtaş: 'İzleme Heyeti Kırmızı Çizgimiz Değil'

FreiGeist
25.03.2015 - 15:13
İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş 'izleme heyeti HDP'nin kırmızı çizgisi değildir, yeter ki süreç ilerlesin. Hükümetin izleme heyeti olacak demesi önemlidir ' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç daha önce farklı açıklamalarda bulunmuştu.

Erdoğan izleme heyetine olumlu bakmadığını, bu konuyu devletin istihbaratının yönetebileceğini.söylemiş, Arınç ise izleme heyetinin kurulacağını, 5-6 kişiden oluşacağını belirtmişti.

Ankara'da Kafkas Dernekleri Federasyonu Genel Merkezi'ni ziyereti sonrası soruları yanıtlayan Demirtaş, Arınç ile Gökçek arasındaki tartışmanın çözüm süreci kaynaklı olmadığını da ifade etti.

Türkiye bu seviyesizliği hak etmiyor

'Kendi aralarında birbirilerine girmiş durumdalar. İnşallah daha fazla birbirilerine girerler de ne kadar pislik olmuş hep birlikte öğreniriz. Kim hangi parseli kime satmış, nasıl peşkeşler çekilmiş bunları hep birlikte öğreniriz.

'Çözüm sürecinden kaynaklı bir şey olduğunu ben düşünmüyorum. Asıl AKP içerisindeki cumhurbaşkanı ile hükümet arasındaki derin kırılmayı ve yarılmayı örtmeye çalışan bir ağız dalaşı ile belediye başkanı ile başbakan yardımcısı arasındaki seviyesiz tartışmayı izliyor Türkiye. Biz bunu izlemek zorunda değiliz.

'Bir araya gelsinler, birbirilerine ne söylüyorlarsa söylesinler. Bu seviyesizliği toplum izlemek zorunda mı? Devlet adına bu tür açıklamalar yapılırken şahsi, kişisel hırslarını dinlemek zorunda mı Türkiye? Biz buna mecbur değiliz. Türkiye bu seviyesizliği hak etmiyor.

'Cumhurbaşkanı ayrı bir seviyesiz üslupla küfürler, hakaretler yağdırıyor neslimize kadar. Seviye yerlerde. Bunun çözüm süreciyle alakası yok onların seviyesizliği ile alakalı bir mevzu.' 

Bianet

Kaynak: http://www.bianet.org/bianet/siyaset/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0