Görüş Bildir
Haberler
Demirtaş Hakkında Çifte Soruşturma

etiket Demirtaş Hakkında Çifte Soruşturma

Onedio Medya
28.12.2015 - 17:07

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 'özerklik' konusundaki açıklamaları ile ilgili, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı ise Demokratik Toplum Kongresi (DTK) nedeniyle HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş hakkında soruşturma başlattı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anadolu Ajansı'nın (AA) haberine göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında 'özerklik' ve 6-8 Ekim olaylarıyla ilgili açıklamaları nedeniyle soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu, Demirtaş'ın 'özerklik' konusundaki açıklamaları ile 'Kobani bahanesiyle isyan çağrısında bulunduğuna' yönelik yazılı basında çıkan haberleri ihbar kabul etti.

Soruşturma, Türk Ceza Kanunu'nun 'Anayasal Düzene ve Bu Düzenin İşleyişine Karşı Suçlar'a ilişkin maddeleri ile 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' ve 'suçu ve suçluyu övme' suçları kapsamında açıldı.

Resen soruşturma başlatan büro, soruşturma evrakını Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçlar Bürosu'na gönderecek.

Diyarbakır'da da soruşturma

Diyarbakır'da da soruşturma

Fotoğraf: Hatice Kamer/ BBC TÜrkçe

Doğan Haber Ajansı'nın (DHA) haberine göre Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı da, hafta sonu DTK tarafından düzenlenen Olağanüstü Genel Kurul’da yaptığı 'özerklik' konuşmaları nedeniyle HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Selma Irmak ile Hatip Dicle, Kamuran Yüksek ve Sabahat Tuncel hakkında soruşturma başlattı.

Başsavcılık, milletvekilleri Selahattin Demirtaş, Sırrı Süreyya Önder ve Selma Irmak için hazırlanan fezlekeyi görüşülmek üzere Adalet Bakanlığı’na gönderirken, Selma Irmak, Hatip Dicle ve Kamuran Yüksek hakkında da soruşturma açtı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Bölücülüğünü açıkça itiraf etmiştir"

"Bölücülüğünü açıkça itiraf etmiştir"

Demirtaş'a Twitter üzerinden tepki gösteren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Demirtaş'ın terör örgütünün sözcülüğüne soyunduğunu belirterek, 'Bölücülüğünü açıkça itiraf etmiştir' dedi.

Bozdağ'ın açıklamarı şöyle:

'HDP Eş Başkanı Demirtaş; hendek, barikat, tuzak, mayın, bomba, silah, bölücü teröristler ve terör örgütünün sözcülüğüne soyunmuştur.

Demirtaş, bölücü terör örgütünün bölücü hedeflerini açık ve net ifade etmiştir. Bu açıklamalar, ihanettir, suçtur ve yok hükmündedir. Demirtaş, hür demokratik zeminde parlementoda siyaset yerine kirli terör siyasetine sahip çıkmış, bölücülüğünü açıkça itiraf etmiştir. Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü, bölücü terör örgütüne, bütün hainlere ve onları kullanan ağababalarına rağmen korunmuştur korunacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bölücü terör örgütü ve onların destekçileri, değil yüz yıl yüzlerce yıl geçse de bu amaçlarına ulaşamayacaktır. Türkler ve Kürtler arasında bin yıldan fazladır süren kardeşlik hukuku, tarih ve kader birliği, her türlü ayrılıkçılığın panzehiridir. Onlarca senedir Türklerle Kürtler arasında kardeş kavgası çıkartmayı başaramayan bölücü terör örgütü, bundan sonrada başaramayacaktır. Bölücü terör örgütü ve destekçileri bilmeli ki; bin yıllık Türk-Kürt kardeşliğini, hiç bir güç yok edememiştir/edemeyecektir de.'

Twitter ve Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
237
54
26
15
7
7
0