Görüş Bildir
Haberler
Dell Bitcoin Kabul Etmeye Başladı

Dell Bitcoin Kabul Etmeye Başladı

Batuhan
20.07.2014 - 12:41

Dell Bitcoin Kabul Etmeye Başladı

ABD'li bilgisayar üreticisi Dell, ülke içindeki satışlarında sanal para birimi Bitcoin kabul etmeye başladı. Ödemeler doğrudan Bitcoin sanal cüzdanlarından yapılabilecek.

Güvenliği konusunda uzun süredir tartışmalar yapılan sanal para birimi Bitcoin yaygınlaşmaya devam ediyor. ABD'li bilgisayar üreticisi Dell yaptığı bir duyuru ile sanal internet sitesi üzerinden yaptığı satışlarda sanal para birimi Bitcoin'i kabul edeceğini duyurdu.

Bitcoin'i Dell'den ürün satın alırken kullanmak isteyenler ödemelerini doğrudan sanal cüzdanlarından yapabilecekler. Şimdilik ABD içindeki satışlarda kullanılacak bu yöntem, Dell'in sahip olduğu performanslı bilgsayar serisi Allienware ürünlerini de kapsıyor.

Dell ve Coinbase.com internet sitesi işbirliği ile hayata geçirilen uygulamada çeşitli indirimler ve özel kampanyalar sunulması da bekleniyor.

Tartışmalı sanal para: Bitcoin

Üzerine çok fazla spekülasyon yapılan Bitcoin, en yaygın sanal para birimlerinden biri. 2008 yılında duyurulan para birimi belli bir merkezi otorite olmadan yaygınlaşmaya devam ediyor. Takip edilmesi zor olan sanal para biriminin özellikle illegal (uyuşturucu ve kara para aklama) işlerde kullanıldığı da düşünülüyor.

Birçok ülkenin merkez bankası bu para birimine güvenilmemesi gerektiği konusunda uyarı yapıyor. Bazı ülkede de resmi olarak kullanımı yasak olan Bitcoin'in 1 birimi yazı hazırlandığı tarihte yaklaşık 1320 TL'den işlem görüyordu.

Kaynak: Dell

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/dell-bi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0