Görüş Bildir
Haberler
Okuduğunuz An Kanınızın Donacağı Tarihin En Dehşet Verici 10 Yamyamlık Hikâyesi

etiket Okuduğunuz An Kanınızın Donacağı Tarihin En Dehşet Verici 10 Yamyamlık Hikâyesi

cakyz
05.06.2016 - 20:12

İnsanlık tarih boyunca, yaşanan kıtlık ve savaş zamanlarında yaşamını sürdürebilmek için kimi zaman diğer insanların etiyle beslenmeye mecbur kalmış, kimi zaman ise yalnızca kötücüllüğünün esiri olarak yamyamlığa başvurmuştur. İşte tarihin en önemli 10 yamyamlık hadisesi:

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Donner Party Konvoyu

10. Donner Party Konvoyu

1846 yılında 87 kişilik bir konvoy Amerika boyunca seyahat ederek Kaliforniya'ya ulaşacaktır. Ancak yoğun kar yağışı konvoyu epey zorlar ve en sonunda yolculuğa devam edemeyecek duruma getirir. Bir grup insan, karda mahsur kalan konvoyu kurtarmak için geldiğinde ise 87 kişilik gruptan geriye yalnızca 48 kişi kalmıştır. Konvoydan bu kadar insanın kaybolmuş olması da akıllarda pek çok soru işareti bırakmıştır. 

Daha sonra anlaşılacağı üzere, soğuğa ve ağır yaşam koşullarına dayanamayıp hayatını kaybeden insanlar, hayatta kalan 48 kişi tarafından konvoyu çeken hayvanların tüketilmesinin ardından yenmiştir ve hatta bu insanlardan bir kısmı yenmek üzere öldürülmüştür. Sonuç olarak ise hayatta kalanların 41 tanesi sağ salim Kaliforniya'ya ulaşabilmiştir.

9. Regina v. Dudley ve Stephens

9. Regina v. Dudley ve Stephens

Hikaye, 1884 yılında tekneleri karaya oturan dört İngiliz denizcinin susuz ve yiyeceksiz kalmasıyla başlar. Dudley ve Stephens adlı denizciler, çoğunluğun iyiliği için içlerinden bir kişinin öldürülmesi gerektiğini savunurlar. Haliyle kimse bu iş için gönüllü olmaz ve sonuçta geminin miçosu öldürülerek yenir. Yardım ekibi geldiğinde ise, denizciler yaşayabilmek için çocuğu öldürüp yediklerini itiraf ederler fakat mahkeme bunun geçerli bir sebep olduğunu düşünmez ve denizcileri idama mahkum eder. Daha sonra ise cezanın ağır olduğuna karar verilir ve denizciler 6 ay hapse mahkum edilir.

8. Haçlı Seferleri

8. Haçlı Seferleri

Tarihi kasıp kavuran en büyük olaylardan biri olan ve binlerce insanın ölümüyle sonuçlanan haçlı seferleri de yamyamlığın tarihteki önemli örneklerinden birine sahne olmuştur. Savaş sırasında yiyeceksiz kalan büyük ordular, yaşamlarını sürdürebilmek için öldürülen insanların etini yiyerek beslenmişlerdir. Ancak savaş sırasında yaşanan bu durumun bir gereklilik olmasının yanısıra, düşmanın motivasyonunu kırmak için bir yöntem olduğu da düşünülmektedir.

7. Tang Hanedanı

7. Tang Hanedanı

Çin tarihinde önemli bir yer tutan Tang Hanedanlığı dönemi, intikam amaçlı yamyamlığın yaşandığı bir dönemdir. Kent halkıyla devlet görevlilerinin sıkı bir çatışma içinde olduğu zamanlarda kimi zaman devlet görevlileri dövülerek etleri yenmiştir. Aynı zamanda bu dönemde bazı suçluların kalplerinin çıkarılarak nezaret eden güvenlik güçleri tarafından bir parçasının yenildiği bilinmektedir.

6. Leningrad Kuşatması

6. Leningrad Kuşatması

Leningrad Kuşatması, tarihte insanoğlunun açlığının ulaşabileceği boyutları gözler önüne sermesi yönüyle oldukça önemlidir. Kıtlığın ulaştığı boyutlar öyleydi ki, insanlar duvar kağıtlarını yerinden söküp, onları tutan tutkalı yemeye başlamışlardı. Kentteki yokluk sebebiyle yamyamlık yalnızca bir seçenek olmaktan çıkıp, bir yaşam stili halini almaya başlamıştı. Güvenlik güçleri bu durumla savaşmaya çalışmış, ebeveynler o dönemde öldürülüp yenmelerinden korktukları için çocukların evlerinden çıkmalarını dahi yasaklamıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. 2. Cihan Harbi

5. 2. Cihan Harbi

Sovyetler Leningrad'da bu durumdayken Japon askerler de yamyamlığın tam içinde bulunuyorlardı. Ancak arada bir fark vardı: Japonların yamyamlığı yalnızca açlıktan kaynaklanmıyordu. 

2. Cihan Harbi sırasında savaş tutsakları, Japon askerleri tarafından öldürülüyor, geriye yalnızca el ve ayakları kalacak şekilde yeniliyorlardı. Ancak bahsettiğimiz bu insanlar yine de şanslı sayılanlardı. Çünkü bazı tutsaklar, henüz canlıyken vücutlarından parçalar kesiliyor ve askerler tarafından yeniliyor, daha sonra çukura atılıp ölüme terk ediliyorlardı. İşin en kötü tarafı ise elbette Japon askerlerinin bunu yalnızca açlıktan yapmıyor oluşuydu. Onlar bunu, acımasızlıklarını tüm dünyaya kanıtlamak ve göz korkutmak amacıyla yapıyorlardı.

4. 1932 Ukrayna Kıtlığı

4. 1932 Ukrayna Kıtlığı

Tamamen bilinçli olarak gerçekleştirildiği düşünülen 1932 kıtlığında, üretilen tüm tarım ürünlerine Sovyetler Birliği tarafından el koyulduğu için halk aç ve susuz kalmış ve bu sebeple pek çok insan hayatını kaybetmiştir.

Durum böyle olunca yamyamlığın şehri ele geçirmesi de çok uzun vakit almamıştır. O dönemde yaşayan insanlar tarafından, eşini öldürdükten sonra pişirip yiyen insanlardan tutun da, açlığa dayanamayıp bebek ve çocukları yiyen insanlara kadar pek çok hikaye anlatılmıştır.

3. 1959 Çin Kıtlığı

3. 1959 Çin Kıtlığı

Çin'de Mao'nun hüküm sürdüğü dönemde milyonlarca insan açlık ve susuzlukla mücadele etmiştir. 'Aç Hayaletler' isimli kitapta açıklandığına göre, açlık öyle bir boyuta ulaşmış ki, bir süre sonra halk için tek seçenek yamyamlık olmuş. Öyle ki bazı ebeveynler, kendi çocuklarını yemenin günahını taşımak istemedikleri için çocuklarını diğer ailelerle takas ederek onların etiyle beslenmişler.

2. St. Francis Baskını

2. St. Francis Baskını

Kanada'da bulunan St. Francis köyü, 1759 yılındaki Fransa Hindistan savaşı sırasında baskına uğramıştır. Pek fazla bilinmeyen bu baskın, insanlık tarihinin en acımasız olayları arasında yer almaktadır. Robert Rogers ve adamları, önce köyü yağmalamış, sonra da ele geçirdikleri tutsakları öldürüp çiğ etleriyle beslenmişlerdir.

1. Ma’arra ve Antioch Kuşatması

1. Ma’arra ve Antioch Kuşatması

Kuşatma sırasında açlığın pençesine düşen Hristiyan askerler, düşmanlarının popolarını kesip kızartmalarıyla ünlüdürler. Haçlı seferleriyle ilgili, askerlerin yetişkin insanları canlı canlı haşladıkları ve çocukları kızarttıklarına dair pek çok hikaye anlatılmaktadır. Belli ki tanrı sizin tarafınızda olduğu zaman, sonuçlarını düşünmeden istediğinizi yapmak konusunda özgür oluyorsunuz...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1779
541
504
279
98
64
54
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın