Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu: 'Son Silah Bırakılana Kadar Operasyonlar Sürecek'

Davutoğlu: 'Son Silah Bırakılana Kadar Operasyonlar Sürecek'

Deniz Gök
10.10.2015 - 01:30 Son Güncelleme: 10.10.2015 - 09:49
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Ahmet Davutoğlu, PKK'nın ateşkes ilan edeceği yönündeki iddialara ilişkin 'Hiç bir şekilde tereddüt etmeyeceğiz. Son silah bırakılana kadar operasyonlar devam edecek' dedi.

A Haber-ATV ortak yayında gündeme dair soruları cevaplayan Ahmet Davutoğlu, konuyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

'Devletin ve hükümetin bu anlamda tutumu açıktır. Türkiye'de meşru emniyet güçleri dışında kimsenin silah barındırma hakkı olamaz. Kamu düzenini her yerde sağlayacağız. Kimse geçici bir aldatmanın peşinde olmasın. Biz bu kararı kolay almadık. Günlerce aylarca biz bunların çözüm sürecine saygı duymasını bekledik.

'Son terörist silahını bırakana kadar...'

Şunu bilsinler biz çözüm süreci iradesini devreye sokarken de çok dürüst ve samimi bir ilişkinin kararını verdik. Bakın ne diyorlar 'ateşkes'. Ateşkes bizim hiç bir zaman kullandığımız bir jargon değil. Eylemsizlikten kasıt hendek kazmakta dahil mi? Mayın yerleştirmekte dahil mi? Çatışmasızlık dedikleri hendekler, mayınlar duracak.

Bu konudaki kararlılığımızdan kimse şüphe etmesin. Hiç bir şekilde tereddüt etmeyeceğiz. Son terörist silahını bırakana kadar operasyonlar devam edecek. Çıkacaklar ve diyecekler ki, 'Silahlı mücadele denilen yöntem bitmiştir, böyle bir yöntemin karşılığı kalmamıştır. Her türlü silahı teslim ediyoruz. Hiçbir terörist artık Türkiye topraklarında barınmayacak. Türkiye topraklarından çekiliyoruz.' Nereye çekilirlerse çekilsinler. Nasıl bir sürecin oluşacağını konuşabiliriz.'

Bayık ve Özsoy'dan 'ateşkes' açıklaması

Bayık ve Özsoy'dan 'ateşkes' açıklaması
Bayık ve Özsoy'dan 'ateşkes' açıklaması

Cemil Bayık - Hişyar Özsoy

Bugün KCK Yürütme Konseyi Başkanı Cemil Bayık'tan, PKK’nın ateşkese hazır olduğu yönünde bir açıklama gelmişti.

AFP'ye yaptığı açıklamada 'Biz savaş istemiyoruz' diyen Bayık, 'Diyaloğu ilerletmek için siyaset ve demokrasi yolunda gitmeyi denedik ama Erdoğan süreci engelledi' ifadelerini kullanmıştı.

Özsoy: PKK 1 Kasım'a kadar eylemsizlik ilan edecek

HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy da PKK’nın 1 Kasım seçimleri öncesi eylemsizlik ilan edeceğini öne sürmüştü.

Özsoy, “İnşallah bir iki güne kadar müjdeli bir haber verebiliriz. Seçimlere kadar bu gerginlik durumunu belki biraz dindirebiliriz, seçimlerden sonra da inşallah çatışmasızlık durumunu sürdürebilmek için bir siyasi pozisyon ortaya çıkar” demişti.

Kaynak: A Haber ve İHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0