Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu: 'Ya AK Parti-MHP ya da AK Parti-CHP Koalisyonu Olacak'

Davutoğlu: 'Ya AK Parti-MHP ya da AK Parti-CHP Koalisyonu Olacak'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kanal 7 televizyonunda açıklamalarda bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, koalisyon ihtimallerini sıraladı: Ya AK Parti-CHP ya da AK Parti-MHP koalisyonu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu katıldığı televizyon programında koalisyon ihtimalleriyle ilgili olarak 'İlk turda bütün siyasi partilerle görüşeceğiz. Halkın oy verdiği hiç bir partiyi sürecin dışında bırakmayız' diyen Davutoğlu 'Birileri sürecin dışında kalmak isterse o kendi seçeneği olacaktır' ifadelerini kullandı. 

'Süreci uzatmasınlar'

Davutoğlu, 'Buradan parti liderlerine de sesleniyorum; görüşmelerde olmayacak şeyi isteyerek süreci uzatmasınlar. Yöntemle ilgili ilkelerden bahsediyorum. Vazgeçmeyeceğimiz hususlar var, müzakere edebileceğimiz hususlar var. Görüşmedeki tutumlar önemli. İşleyen bir koalisyon oluşması önemli. Paralel yapı gibi faaliyetlerin kabul edilebilir tarafı yok. Koalisyon görüşmelerinde 12 yıllık kazanımlardan geri dönecek bir dayatmayı kabul etmeyiz.  

Koalisyon ihtimallerini sıraladı

Şu anda ortada matematiksel olarak olabilecek ya AK Parti-CHP koalisyonu vardır ya AK Parti-MHP koalisyonu. Diğer alternatifleri sağ olsunlar yaptıkları açıklamalarla birer birer tükettiler. Bizim görüşmemize gerek kalmaksızın tükettiler' ifadelerin kullandı.

'Güven ortamı oluşmalı'

Davutoğlu, 'Psikolojik ortam hazırlandığı zaman, ilkesel çerçeve oturduğunda bakanlıkların dağılımı problem olmaktan çıkar ama bakanlık dağılımından başlarsanız ve bir güven hali yoksa, 'Şu bakanlığı şu parti alırsa şunu yapar' diye şüphe duymaya başladığımızda orada çöker koalisyon çalışması.

Önce psikolojinin, güven ortamının oluşması, sonra ilkesel çerçevenin oluşması, sonra işleyişle ilgili güç paylaşımının belirlenmesi en doğru yöntem olur' dedi. 

'Kimse Türkiye'nin Suriye'ye gireceği beklentisine girmemeli'

Davutoğlu, 'Biz Türkiye'yi maceraya sokacak bir adım atmayız. PYD'nin ve PKK'nın Türkiye'nin güvenliğini tehdit edecek bir durum içine girmesine de kayıtsız kalmayız. IŞİD'e karşı en net tavrı biz sergiledik. 28-30 Mayıs arasında Suriye rejimi Haseke'de IŞİD ile bir araya gelerek ılımlı muhalefete karşı anlaşmaya vardılar.

Bizim Suriye'deki Kürtlerle bir sorunumuz yok. Kendi sınırlarımızı korumak için gerekli tedbirleri aldık. Ek olarak sınırımız dışında oluşabilecek bir durum için gerekli tedbirlerin alınması için direktifler verildi. Ancak bu tedbirlerin Türkiye'nin Suriye'ye gireceği şeklinde yorumlanmaması gerekiyor. Türkiye'nin güvenliğini tehdit edecek bir durum olursa yarını beklemeyiz. Türkiye'ye ilk sığınan Kürt grubu PYD'den kaçan Kürtlerdi' diye konuştu.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0