Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu, Melih Gökçek ile Görüştü

Davutoğlu, Melih Gökçek ile Görüştü

Deniz Gök
24.03.2015 - 23:36 Son Güncelleme: 25.03.2015 - 08:53
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başbakanlık Resmi Konutu'nda yarım saatlik görüşme yaptı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün Konya'da Bülent Arınç ve Melih Gökçek arasındaki gerginlikle ilgili, 'Her iki açıklamada yanlıştır. Parti disiplin kurallarını işleteceğiz gerekeni yapacağız' şeklinde konuşmuştu.

Gökçek'le yarım saat görüştü

Davutoğlu, gece 23.05'te Başbakanlık Resmi Konutu'nda Melih Gökçek'i kabul etti. Görüşme yaklaşık yarım saat sürdü. Görüşme ile ilgili basına herhangi bilgi verilmezken, Gökçek, konuta giriş ve çıkışında kameralara görüntü vermedi. Gökçek'in konuttan ayrılmasının ardından Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan resmi konuta girdi.

Görüşmede neler konuşuldu?

Alınan bilgilere göre, Başbakan Davutoğlu, Gökçek'e yaşanan olaylardan dolayı rahatsızlığını iletti. Parti içi disiplin konusunda ikazda bulundu ve gerginliğin sürmemesini istedi.

Neler yaşanmıştı?

Neler yaşanmıştı?

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çözüm sürecinde İzleme Heyeti oluşturulmasına karşı olduğunu söyleyen ve Dolmabahçe açıklamasını eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'Unutulmasın bu ülkede hükümet var' demişti.

Arınç'ın bu sözlerini resmi Twitter hesabından eleştiren Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek ise şunları yazmıştı:

'Arınç'ın çıkışı paralel yapının talimatıyla olmuştur. Bülent Arınç gibi dava adamı olduğunu söyleyen bir kişinin fitne ateşini yakacak böyle bir söylemi söylemesi başka türlü izah edilemez. Bülent Arınç'a şu andan itibaren düşen görev, önce hükümet sözcülüğünden sonra da başbakan yardımcılığından derhal istifa etmesidir.'

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bülent Arınç, Gökçek'in istifa çağrısına 'Terbiyesizce bir açıklama, o benim görevden alınmamı isteyecek kadar haysiyetli bir insan değildir.' demişti.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0