Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu: 'Anahtar Teslim Fabrika Vereceğiz'

Davutoğlu: 'Anahtar Teslim Fabrika Vereceğiz'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Ahmet Davutoğlu, '10 esnaf birleştim veya tek başına. 'Buyur, işlet, kazan, vergini öde' diyeceğiz. Anahtar teslimi fabrika vereceğiz.' dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Erzurum'da düzenlediği mitingde halka hitap etti.

'Bu milletin birliğine kast eden, bölünmez bütünlüğüne kasteden her şey, her kesim, hepsi kahrolacak. Hiç merak etmeyin' diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

'7 Haziran'dan sonra 'Türkiye'yi hükümetsiz bırakmamak adına her şeyi yapacağız' dedik. Ne var ki aynı iyi niyeti muhataplarımızdan göremedik. Bütün gayretlerimize rağmen, uzlaşma arayışına girmek yerine, kendi tutumlarında inat ettiler. Dört siyaset ortaya çıktı, 7 Haziran'dan sonra. Biri AK Parti’nin takip etiği birlik, uzlaşma siyaseti, biri CHP’nin takip etiği, izlediği blok siyaseti, biri MHP’nin izlediği, daha doğrusu Bahçeli’nin izlediği, biliyorum MHP'li kardeşlerimiz de bundan memnun değil, Bahçeli'nin 'hayır siyaseti', her şeyi reddeden hayır siyaseti, bir de HDP'nin izlediği terör siyaseti.'

'1 Kasım'daki sandığın sesini dinleyecekler'

Bu zamana kadar verdikleri taahhütlerin hepsini gerçekleştirdiklerine vurgu yapan Davutoğlu, şöyle devam etti:

'Bir de muhalefete bakın, Erzurum'a tek bir eseri, dikili ağacı olmayan Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum'da gelip Cumhuriyetçilik iddiasında bulunabilir mi? Gelin beraber seçim hükümeti kuralım dediğimizde kaçanlardan bu millete fayda gelir mi? Bakan olarak elini taşın altına bile koymaktan kaçınanlar ülkede başbakanlık yapabilir mi? Anayasa demiş ki 'Gel hükümeti birlikte kur'. Biz mertçe çıktık Erzurum yiğitleri gibi, cirit meydanlarına çıkanlar gibi 'varız' dedik ama onlar 'Yokuz' dediler. Korkarlar onlar, çıkamazlar. Erzurum'a tek bir eser kazandırmamış olan MHP, özellikle de Sayın Bahçeli, Erzurum'da milliyetçilik yapabilir mi? Diyor ki 'terörle mücadele edelim', ediyoruz. Peki sen neredesin. Dedik 'Gel hükümet kuralım' terörle mücadele başladıktan sonra 'hayır' dedi. Peki 'seçim hükümeti kuralım' dedik, ülkede askerimiz, polisimiz mertçe, yiğitçe teröristle mücadele ederken; bizim gözümüze gece uyku girmeden toplantılar yapıp her türlü tedbiri alırken Sayın Bahçeli rahat rahat uyumayı tercih etti. Sonra da ülkenin birliğinden, beraberliğinden bahsederler. Sorumluluk almaya, iktidar olmaya hiç çıkmazlar, taşın ucundan, herhangi bir işin ucundan bile tutmazlar sonra da milliyetçilik taslarlar. Bu millet görüyor. Bu millet kendisi için uyumayanları da görüyor, bu millet; millet sahip aradığında, vatan; sahip çıkacak yiğit aradığında hükümetten kaçanları da görüyor. Biz kaçmadık, kaçmıyoruz, kaçmayacağız inşallah.'

Alandakilerin 'Vur vur inlesin, muhalefet dinlesin' sloganı atması üzerine Davutoğlu, 'Dinleyecekler ama esas neyi dinleyecekler biliyor musunuz? 1 Kasım'daki sandığın sesini dinleyecekler. Kalaşnikof sesi dinlemeye çalışan HDP de dinleyecek sandığın sesini, 'Hayır' demekten başka bir şey bilmeyen Bahçeli de dinleyecek, 'blok siyaseti' diyen Kılıçdaroğlu da dinleyecek, CHP de dinleyecek' dedi.

'Buyur, işlet, kazan, vergini öde diyeceğiz'

İşçilere yönelik vaatleri de aktaran Ahmet Davutoğlu, bin lira olan asgari ücretin bin 300 liraya çıkarılacağını söyledi. Asgari ücretin 13 yıl boyunca neden arttırılmadığı yönündeki eleştirilere cevap veren Davutoğlu, '13 yıl önce asgari ücret 184 liraydı. Onu bin liraya, 5 mislinden fazlasına çıkaran da biziz. Şimdi de gücümüz yetiyor bin 300 lira yapıyoruz. İnşallah ileride imkanlar arttığında bunu daha da arttıracağız' diye konuştu.

Basit usulde vergilendirilen esnafın 8 bin lira kadar olan kazancının üzerinden hesaplanan verginin alınmayacağını belirten Davutoğlu, asgari geçim indirimi uygulamasının yıllık düzeyde esnaf için de uygulanacağını dile getirdi. Davutoğlu, esnafa 30 bin liraya kadar faizsiz kredi sağlanacağını bildirdi.

Beyannamede fazla fark edilmediğini düşündüğü vaatlerden birine değinen Davutoğlu, 'Emek yoğun sektörlerde, yatırımcıların, esnafın, KOBİ'lerin talebi halinde bakın ne yapacağız biliyor musunuz, gelecek bize bir proje verecek ve diyecek ki 'Ben bir fabrika kurmak istiyorum, 10 esnaf birleştim' ya da 'tek başına'. Biz de ona anahtar teslimi fabrika vereceğiz. 'Buyur, işlet, kazan, vergini öde' diyeceğiz. Anahtar teslimi fabrika vereceğiz. Ta ki esnafımız KOBİ olsun, KOBİ'lerimizin işveren olarak güçlü bir şekilde ekonomiye katkıda bulunsun' diye konuştu.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
2
0
0
0
0