Görüş Bildir
Haberler
Dalyan'da Deniz Manzarası İçin 25 Ağaç Kestiler

Dalyan'da Deniz Manzarası İçin 25 Ağaç Kestiler

adem kara
20.09.2014 - 16:05 Son Güncelleme: 20.09.2014 - 16:38

Çeşme Dalyan’da bir sitede, deniz manzarasını kapatıyor diye 10-15 yaşlarında 25 ağaç kesildi. Site sakinlerinden Nevin Duman 'Yasal itiraz süresini beklemeden, 24 saat içinde ağaçları kestiler. 12 kadın hukuk mücadelesi başlatıyoruz' dedi.

Çeşme Dalyan’da bir sitede, deniz manzarasını kapatıyor diye ortalama 12 yaşlarında 25 ağaç kesildi.

Bianet'ten Çiçek Tahaoğlu'nun haberine göre, sitenin genel kurul toplantısında 14’e 12 oyla alınan ağaç kesim kararına engel olamayan 12 site sakini kadın, bir aylık yasal itiraz süresine uymayan site yönetimine dava Pazartesi günü dava açacak.

Site sakinlerinden Nevin Duman’ın anlatımına göre, Erbil Sitesi’nde yapılan toplantıda, evlerin deniz manzarasını kesen ağaçların kesilmesi için oylama yapıldı ve iki oy farkla ağaçların kesilmesine karar verildi.

Ertesi gün, kesimi hukuki yollarla engellemek için evinden çıkan Duman ve bir diğer site sakini Pervin Taşdelen, iki kişinin ağaçları kesmeye geldiğini gördü.

Duman yaşananları şöyle anlattı: “İki kesiciyi gördük. Onlara engel olmaya çalıştık. Bize ağaçları kesme emrini site yönetiminden bir hukuk profesörünün verdiğiniı söylediler. Biraz uzaklaştığımızda ağaçları kesmeye başladılar. Arkadaşım, kesicilerin fotoğrafını çekti. Ardından polisi çağırdık.

Polis hemen geldi ama onlar gelene kadar tüm ağaçlar keislmiş ve kesiciler gitmişti. Çektiğimiz resimlerden kimlikleri tespit edildi ve yakalanıp ifade verdiler.

“Yetkililer çok sorumlu davrandı. Polisten hemen sonra belediye zabıtası ve Urla Orman İşletmesi’nden görevliler geldi. Belediye de ağaçların kesilmesine karşı harekete geçti.”

Site yönetimi hakkında ağaçları yasal itiraz süresini beklemediği için suç duyurudunda bulunan Duman, site yönetiminin toplantılarda onları dikkate almadığını ve kesime karşı siteden 12 kadının hukuki mücadeleyi yürüttüğünü söyledi.

“Biz ağaç kesimine karşı hukuki mücadelemizi 12 kadın olarak vereceğiz. Gerekli işlemleri yaptık, tutanaklar tutuldu. Pazartesi dava açacağız” dedi.

Gazeteege.com.tr’ye konuşan Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, olanlara anlam veremediğini söyledi.

Site yönetiminin böyle bir karar alma hakkı olmadığını anlatan Dalgıç, “Belediye olarak doğanın korunması ve yeşil alanların arttırılması için gayret gösteriyoruz. Bir yandan bu tür işler yapılıyor. Manzarayı gerekçe göstererek ağaçları kesmek iş değil. Böyle mantık ve anlayış olmaz. Yapılan cezasız kalmayacaktır” dedi. Dalgıç, Çeşme’de bu tür bir işlem görüldüğünde vatandaşların hemen belediyeyi aramasını istedi. 

Çiçek Tahaoğlu | Bianet

Kaynak: http://www.bianet.org/bianet/kent/158...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0