Görüş Bildir
Haberler
Cumhuriyet’te Kriz: Can Dündar Tatile Çıktı, Dokuz Gazeteci İstifa Etti

Cumhuriyet’te Kriz: Can Dündar Tatile Çıktı, Dokuz Gazeteci İstifa Etti

Emre Ordu
06.07.2016 - 23:51 Son Güncelleme: 07.07.2016 - 11:58

Cumhuriyet gazetesinde Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, dün yaptığı açıklamayla tatile çıkacağını açıklayarak görevi bu süre boyunca İcra Kurulu'na devrettiğini açıkladı. Gazetede 9 isim görevlerinden istifa ederken Cumhuriyet gazetesi açıklama yaparak, ''Can Dündar Genel Yayın Yönetmenliğine, Cumhuriyet rahatsız etmeye devam edecek'' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Can Dündar'ın Genel Yayın Yönetmenliği'ne gelmesinden sonra göreve getirilen yayın danışmanı Doğan Satmış'ın görevine son verilmesinin ardından Cumhuriyet gazetesinde sular durulmuyor.

Dündar yurtdışındayken Yayın Danışmanı Doğan Satmış'ın Akın Atalay başkanlığındaki İcra Kurulu'nca işten çıkarılmasıyla büyüyen görüş ayrılığı giderilemeyince Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Tahir Özyurtseven istifa kararı almıştı.

Son olarak da gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar yaptığı açıklamada görevini geçici olarak Cumhuriyet Vakfı İcra Kurulu'na devrettiğini açıkladı.

"Yaz süresince yeni bir kitaba kapanmak ve geleceği planlamak istiyorum"

"Yaz süresince yeni bir kitaba kapanmak ve geleceği planlamak istiyorum"

Can Dündar'ın yaptığı yazılı açıklama şu şekilde:

“Sevgili arkadaşlar, Son bir yıldır, bir yandan gazetedeki görevimi yapmaya çalışırken bir yandan da suçlamalar, tehditler, davalar, hapislikler, mahkûmiyetler, kurşunlanmalar, ifadeler, savunmalar, hakaret bültenleri ile uğraştım. Bu süre içinde hiç tatil yapmadım. Gazetecilik coşkumda ve habercilik inadımda zerrece azalma olmadıysa da bedenen ve ruhen yorulduğumu hissediyorum. Bu tür durumlarda hep yaptığım gibi, yaz süresince sakin bir köşede yeni bir kitaba kapanmak ve geleceği planlamak istiyorum. Bu süre içinde Genel Yayın Yönetmeni olarak idari/editoryal bütün yetkilerimi Cumhuriyet Vakfı’nın İcra Kurulu’na devrediyorum. Cumhuriyet’in de benim de bu zorlu dönemde basın özgürlüğü ve ilkeli habercilik mücadelemizin aynı kararlılıkla süreceğinden kimsenin kuşkusu olmasın.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

Görevi geçici olarak Aydın Engin alacak iddiası

Görevi geçici olarak Aydın Engin alacak iddiası

Can Dündar'ın görevi geçici olarak bırakmasının ardından görevi kimin üstleneceği ise henüz netlik kazanmadı.

T24'de yer alan habere göre, geçiş sürecinde ise 1990'lı yıllarda da mutfağı 'yazı işleri müdürü' olarak yöneten Aydın Engin'in görev alacağı iddia edildi.

9 gazeteci istifa etti

9 gazeteci istifa etti

Öte yandan görevden ayrılma ve istifalar bununla sınırlı kalmadı. Medyatava'da yer alan habere göre, Cumhuriyet gazetesinde Tahir Özyurtseven'le birlikte 9 gazeteci istifa etti. 

Görevden ayrılan isimler şu şekilde;

Genel Yayın Yönetmeni Yardımcılığı görevini yürüten Tahir Özyurtseven, Yazı İşleri Müdürü Baydu Can, yazı işlerinden Can Doker, Emine Özcan, emlak sayfası editörü Ceren Kumbasar, portre yazarı Zeynep Miraç, karikatürist Cihat Hazardağlı, röportajlarıyla tanınan Selin Ongun ve dış haberler şefi Pınar Ersoy.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
100
72
49
29
28
22
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Meclise Oy Verme

Onedio'nun sildiği yorumumda pkklılara ettiğim küfür dışında hiçbir hakaret yoktu. Onedio iyice saçmaladı. Hatırladığım kadarıyla yorumum şöyleydi; Geçen haf... Devamını Gör

Ahmet Ziya Boz

Onedio hep öyleydi.7 Haziran öncesi sürekli HDP propagandası yapıyorlardı

ibrahim ATASOY

Kendisini ve tüm Atatürkçü duruşunu bu gazete yüzünden kaybetti. Cumhuriyet Gazetesi kadrosu Aşırı SOL'ucanlar tarafından ele geçirilmişken bu gazetenin başı... Devamını Gör

mekanik melek

ya hehe can dündar gavatın önde gideni