Görüş Bildir
Haberler
Cumhurbaşkanlığı Seçimi Öncesi Kulislerde Konuşulan Muhtemel 14 Aday

Cumhurbaşkanlığı Seçimi Öncesi Kulislerde Konuşulan Muhtemel 14 Aday

diazepam
25.04.2014 - 11:38 Son Güncelleme: 25.04.2014 - 15:42

10 Haziran yaklaşırken henüz hiçbir aday kesin olarak adaylığını açıklamış değil, ancak kulisler kaynamaya devam ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Recep Tayyip Erdoğan

1. Recep Tayyip Erdoğan

AKP'nin en olası adayı. Yaptığı açıklamalar, parti içinden yükselen sesler, icraatları dikkate alındığında her ne kadar dillendirilmemiş olsa da AKP'nin cumhurbaşkanı adayı büyük olasılıkla Recep Tayyip Erdoğan olacak.

2. Haşim Kılıç

2. Haşim Kılıç

Anayasa mahkemesinin son zamanlarda verdiği kararlar, Haşim Kılıç  cumhurbaşkanlığına oynuyor söylentilerinin çıkmasına sebep oldu. Henüz bu yönde herhangi bir işaret olmasa da Haşim Kılıç da adı geçen cumhurbaşkanı adaylarından biri.

3. Kemal Kılıçdaroğlu

3. Kemal Kılıçdaroğlu

Emine Ülker Tarhan'ın ortaya attığı bir öneri. Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısında başka bir parti liderinin şansının olabileceği düşüncesinden hareketle söylenmiş bir isim. Henüs sadece Emine Ülker tasrafından dillendirilse de kulislerde şimdiden konuşulmaya başlandı bile.

4. Emine Ülker Tarhan

4. Emine Ülker Tarhan

CHP'lilerin en başından beri gerek nezaketi gerek sakinliği ve gerekse de modern duruşu ile cumhurbaşkanı adayı olmasını istedikleri isim gibi duruyor. İlk kadın cumhurbaşkanı olacak olmasının etkisi de büyük.

5. Meral Akşener

5. Meral Akşener

MHP içinde de Meral Akşener'in aday olmasını isteyenlerin sayısı hiç az değil. Yıllardır politikanın içinde olan, halen Meclis Başkan yardımcısı olarak görev yapan Meral Akşener kulislerde konuşulan bir başka isim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Mansur Yavaş

6. Mansur Yavaş

Ankara'da CHP, MHP tabanını birleştiren, efendiliği, hırsı ile olumlu puanlar toplayan Mansur Yavaş yine chp ile MHP'yi tabanda birleştirebileceği düşünülen bir aday olarak öne çıkıyor.

7. Yaşar Kemal

7. Yaşar Kemal

HDP'li Ertuğrul Kürkçü'nün 'ortak aday olursa destekleriz' diyerek öne çıkardığı bir isim. Ancak yaşının çok ileri olması, partiler üstü bir konumda olması hasebiyle zor görünen bir aday.

8. Sırrı Süreyya Önder

8. Sırrı Süreyya Önder

Neden olmasın?

9. Kamer Genç

9. Kamer Genç

Nasıl ki kambersiz düğün olmazsa, Kamer'siz de seçim olmaz. Her seçimde olduğu gibi yine bireysel olarak adaylığını açıklayan Kamer Genç aday olur ama cumhurbaşkanlığı zor gibi.

10. Abdullah Gül

10. Abdullah Gül

Her ne kadar 'biz anlaşırız, bizde ayrılık gayrılık olmaz' denilse de Abdullah Gül 'bu şartlar altında siyaset yapmayı düşünmüyorum' demesinden anlaşıldığı üzere AKP'nin başına geçmesi zor. Terlemeyi sevmeyen Abdullah Gül alıştığı makamda kalmayı istemesi son derece normal görülebilir. Belki AKP kendisini tekrar aday gösterir kim bilir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. İlker Başbuğ

11. İlker Başbuğ

CHP cephesinde dillendirilen adaylardan birisi. MHP tabanından da oy alarak seçilme ihtimalinin yüksek olduğu düşünülüyor.

12. Muharrem İnce

12. Muharrem İnce

Parti genel başkanlığı için daha önce adı geçmiş olan Muharrem İnce'nin adı çok olmasa da cumhurbaşkanlığı için geçiyor.

13. Deniz Baykal

13. Deniz Baykal

CHP kulislerinde konuşulan bir başka isim. Kaset komplosunun ardından yakın zamanda da olsa mağdurluk yaşayan, yıllarını siyasetin içinde geçirmiş Deniz Baykal'ın iyi bir aday olabileceği konuşuluyor.

14. Devlet Bahçeli

14. Devlet Bahçeli

Tuğrul Türkeş'in 'neden olmasın, hiç konuşmadık olabilir' demesi üzerine adaylar havuzuna giriş yapan Devlet Bahçeli'nin bu konuya nasıl yaklaştığını önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0