Görüş Bildir
Haberler
Cumhurbaşkanlığı İçin Çarpıcı Anket

Cumhurbaşkanlığı İçin Çarpıcı Anket

Caner
30.05.2014 - 00:23 Son Güncelleme: 30.05.2014 - 02:08
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanlığı İçin Çarpıcı Anket

Araştırma şirketinden çarpıcı cumhurbaşkanlığı anketi

30 Mart Yerel seçimleri en yakın bilen Gezici Araştırma şirketi Cumhurbaşkanlığı için seçim anketi yaptı.

Türkiye genelinde sosyal, ekonomik, politik ve kültürel konular ile ilgili seçmenin algısını belirlemek üzere 17 – 18 Mayıs 2014 tarihlerinde, TÜİK örneklem verileri dikkate alınarak Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesinde, 36 il ve 192 ilçede bunlara bağlı 210 mahalle ve köyde, 18 yaş ve üstü seçmen nüfusunu temsil eden 1.646’sı kadın toplam 3.292 katılımcıyla, hanede yüz yüze görüşme metoduyla yapıldı.

Örneklemin seçilmesinde, çok aşamalı – tabakalı – tesadüfi yöntem, görüşülecek deneklerin belirlenmesinde ise, cinsiyet ve yaş kotası uygulandı.

Araştırma sonuçları gerek sahada, gerekse bilgisayar ortamında çeşitli kontrollere tabi tutuldu, elde edilen bulguların tutarlılığı gözlemlendi.

Araştırmanın hata payı güven sınırları içerisinde % 1,5.

BDP ve MHP'den Erdoğan'a destek

İlk turda Cumhurbaşkanlığı seçiminin çok zor olmayacağı görülüyor. BDP ve MHP seçmeni Recep Tayip Erdoğan’a destek veriyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Vatandaşların % 51.7’si Recep Tayip Erdoğan’a Kesinlikle oy vermeyeceğim diyor, bir yandan da halkın % 48.3’ü evet oy vereceğim diyor.

Çalışma 36 ilde yürütüldü

Adana, Afyon, Ankara, Antalya, Aydın, Batman, Bolu, Bursa, Balıkesir, Bingöl, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İçel, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Kahramanmaraş Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Ordu, Sakarya, Samsun, Trabzon, Van, Yalova ve Zonguldak

milliyet

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/cumhurbask...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0