Görüş Bildir
Haberler
Cüce Olarak Doğup, Dev Olarak Ölen Adamın İnanması Güç Hikayesi

Cüce Olarak Doğup, Dev Olarak Ölen Adamın İnanması Güç Hikayesi

idioteque
25.01.2015 - 21:25 Son Güncelleme: 22.06.2021 - 13:35

Bu içerikte yaşamı boyunca cücelikten devliğe doğru büyüyen bir adamın ilginç yaşamını konu edindik. 

Olayımızın kahramanı Adam Rainer. 1899 yılında Avusturya'nın Graz şehrinde dünyaya gelen Adam'ın, ortalama boy ölçülerine sahip bir ailesi vardı.

Kaynak: http://www.businessinsider.com/adam-r...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gençliği

Gençliği

I. Dünya Savaşı çıktığında orduya katılmak istedi. Fakat 1.35 metrelik boyuyla çok kısa ve güçsüz görüldüğü için kabul edilmedi. 5 santim uzayarak, bir yıl sonra şansını tekrar denedi. Ordu, boy kriterinin en az 145 cm olduğunu belirterek bir kez daha Alan'ın talebini reddetti. Adam, 19 yaşında, 1.40 metrelik boyuyla, ortalama boy ölçülerine göre cüce sayılıyordu.

Adam kısa olmasına rağmen, tıbbi raporlar boyuna oranla ellerinin ve ayaklarının çok büyük olduğunu söylüyordu. Orduya ilk katılmak istediğinde ayakkabı numarası 43'tü. Üç yıl sonra, boyu aynı kalmasına rağmen ayakkabı numarası 53'e çıkmıştı. ( 2.16'lık Shaquille O'neal'ın 56-57 numara ayakkabı giydiğini hatırlatalım..)

Adam Rainer, 22 yaşından 32 yaşına kadar geçen on senede büyük bir değişim geçirdi. Boyu yaklaşık 1.45 metreyken, 2.16 metreye kadar çıktı ve bu süreç içerisinde kamburluk başlangıcı da gözlendi.

Adam Rainer (solda) ve ortalama boya sahip bir kişi.

Adam Rainer (solda) ve ortalama boya sahip bir kişi.

Peki bu Adam'daki bu ani değişimin sebebi neydi? 1930-31 yıllarında A. Mandl and F. Windholz adındaki doktorlar, Adam Rainer'ın durumunu incelediler ve Adam'ın akromegali (devleşme) problemi olduğuna kanaat getirdiler. 

Reiner'ın vücudundaki aşırı gelişme hormonunun salgılanmasının sebebi, hipofiz bezindeki bir tümördü. Elleri ve ayaklarının büyüklüğü yanısıra, genel görünüşünün de tuhaf olmasının ardında yatan sebep bu tümördü. Çıkık alnı ve çenesi, büyük dudakları ve geniş aralıklı diş yapısı bunlara örnek sayılabilirdi.

Akromegali (Devleşme) problemi olan bir adamın geçirdiği evrim

Akromegali (Devleşme) problemi olan bir adamın geçirdiği evrim

Rainer'ın doktorları, on yıllık sürede bir hayli büyüyen tümöre rağmen, operasyon kararı aldılar. Ameliyattan birkaç ay sonra, Rainer tekrar ölçüldü. Kamburu daha belirgin hale gelmişti, boyu da hemen hemen aynı ölçülerdeydi. Kamburun daha da kötüleşmesi, Adam Rainer'ın hala genişlediğini gösteriyordu. Ama eskiye kıyasla daha yavaş bir hızla. 

Adam Rainer'ın sağlık durumu gittikçe kötüleşiyordu. Önce sağ gözü, görme yetisini kaybetti. Sonra sol kulağı duymaz hale geldi. Geçen zaman birlikte, kamburu da iyice çıkmıştı ve Adam artık yatalak olmuştu. 

Bazı gazeteler, 2.40 metre boyunda olduğunu yazsa da, Adam Rainer yaklaşık 2.33 metre boyunda, 51 yaşında yaşamını yitirdi. Tarihin cüce ve dev olarak kabul edilen ilk ve tek ismiydi. İşte Adam Rainer'ın ilginç hikayesi böyleydi..

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
74
34
12
6
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın