Görüş Bildir
Haberler
Çok Yakında Onlarla Dünya Daha Güzel Bir Yer Olacak: Dünyadaki En Güçlü 15 Yönetici Kadın

etiket Çok Yakında Onlarla Dünya Daha Güzel Bir Yer Olacak: Dünyadaki En Güçlü 15 Yönetici Kadın

Fulin
11.07.2016 - 16:11

Son dönemde dünya politikasında en etkin iki ülke Birleşik Devletler ve Birleşik Krallık'ın başkan ve başbakanlarının kadın olması bekleniyor. Ayrıca Almanya'nın şansölyesi de bir kadın. Dünyanın en büyük şirketlerinde kadınların etkileri gün be gün artıyor. İnanıyoruz ki dünya kadınların adaleti ile daha güzel bir yer olabilir. Bu güçlü kadın figürlerine gelin birlikte göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Angela Ahrendts

15. Angela Ahrendts

Angela Ahrendts, Apple'da kıdemli başkan yardımcılığı görevi yapıyor. Özellikle pazarlama konusundaki dehası ile Apple'ı dönüştürdüğü düşünülüyor.

14. Helen Clark

14. Helen Clark

Eski Yeni Zelanda Başbakanı şu anda Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı idarecisi olarak görev yapıyor.

13. Marissa Mayer

13. Marissa Mayer

Bilişim devi Yahoo'nun CEO'su olarak görev yapan Mayer'in önceki deneyimi de Google'da üst düzey yöneticilikti.

12. Abigail Johnson

12. Abigail Johnson

Fidelity Yatırımları Şirketi'nin yönetim kurulu başkanı olan Abigail Johnson'ın ne kadarlık bir fonu yönettiği tam olarak bilinmiyor. Ancak 14 milyar dolarlık bir serveti olduğu aktarılıyor.

11. Indra Nooyi

11. Indra Nooyi

Indra Nooyi, Pepsi firmasının CEO'su olarak görev yapıyor. Hindistan kökenli bu kadın yönetici, Amerika'da gördüğü master eğitiminden sonra çalışma hayatında basamakları emin ve hızlı tırmanıp, Pepsi'nin başına kadar geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Meg Whitman

10. Meg Whitman

Bilgisayar ürünleri devi HP'nin CEO'su olan Meg Whitman, devasa bir organizasyonu mükemmel bir biçimde yönetiyor.

9. Park Geun-hye

9. Park Geun-hye

Teknoloji, sanayi, kültür olarak tüm dünyayı peşinden sürükleyen Kore Cumhuriyeti'nin devlet başkanı olarak görev yapıyor.

8. Virginia Rometty

8. Virginia Rometty

Dünyanın en köklü bilişim firmalarından biri olan IBM'in CEO'su Virginia Rometty, güçlü kadın imajına mükemmel bir örnek.

7. Dilma Rousseff

7. Dilma Rousseff

Brezilya gibi devasa ve kendi gibi devasa sorunları olan bir ülkeyi geçtiğimiz Mayıs ayına kadar cumhurbaşkanı olarak yönetmiş bir politik figür. Ekonomi konusunda başarılı tezlere sahip olan Rousseff, ülkesinin ilk kadın devlet başkanıydı.

6. Christine Lagarde

6. Christine Lagarde

Uluslararası Para Fonu IMF'nin kadın başkanı Lagarde, Fransa'da hükümetlerde de üst düzey görevlerde yer aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Marry Barra

5. Marry Barra

Dünyanın en önemli organizasyonlarının başında gelen General Motors'un CEO'su olan Barra, şirketin global başarısında hep ön planda rol oynamış bir çalışan.

4. Janet Yellen

4. Janet Yellen

Amerikan Merkez Bankası Başkanı Janet Yellen, Amerika'nın para politikasını belirlemekten sorumlu. Kuramsal ve pratik iktisat konusunda yetkinliği tartışmasız.

3. Theresa May

3. Theresa May

Deneyimli bir siyasetçi olan Theresa May, hali hazırda İngiltere İç İşleri Bakanı olarak görev yapıyor. Andrea Leadsom ise Enerji Bakanı olarak hizmet vermekte. Bu deneyimli ve güçlü iki kadından bir tanesinin İngiltere Başbakanı olması bekleniyor.

2. Hillary Clinton

2. Hillary Clinton

Aslen iyi bir avukat olan Hillary Clincton, siyasette de çeşitli seviyelerde ülkesine hizmet etti. Son olarak da gelecek başkanlık seçimlerinde güçlü bir aday olarak yoluna devam ediyor.

1. Angela Merkel

1. Angela Merkel

Dünya politik sahnesinin en güçlü aktörlerinden Almanya'nın Şansölyesi Angela Merkel, uluslararası bir figür olarak kadının gücünü en üst seviyeden tüm dünyaya hissettiriyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
223
84
42
8
6
6
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?