Görüş Bildir
Haberler
80'lerde Cepte Harçlık Bırakmamış 55 Arcade Oyunu

80'lerde Cepte Harçlık Bırakmamış 55 Arcade Oyunu

Serant Kiyak
25.07.2014 - 21:45 Son Güncelleme: 26.07.2014 - 19:49

Çocuklukta Harçlık Bırakmayan Arcade Oyunları

Merhaba , 

Sizler için ortaokul ve lise çağlarımda severek oynadığım bazı oyunları listeledim .Umarım beğenirsiniz :))

1. Air Buster

1. Air Buster

Air Buster her yerde oynama şansınızın olmadığı bir oyundu.Ama oynamış olanlar ne kadar kaliteli bir oyun olduğunu hatırlayacaklardır.Listeye girmeyi hakkeden bir oyun.

2. Alien Storm

2. Alien Storm

İşte bir başka jeton canavarı oyun.Uzaydan gelen canavarlara karşı savaş veriyorduk ve 4 kişiye kadar oynanabiliyordu.Fakat pek az salonda 4 kişi aynı anda oynama şansına sahip olan insanlar vardı.

3. Altered Beast

3. Altered Beast

Çeşitli küreleri alarak Ayı , Kurt gibi hayvan formlarına bürünüp savaştığımız güzel ama zor bir oyundu.Tek jeton ile bitirmek imkansız gibi bir şeydi :)))

4. Argos No Senshi (Rygar)

4. Argos No Senshi (Rygar)

Avrupa piyasasında Rygar olarak bilinir yaygın olarak.Benim favori oyunlarım arasındadır.İnanılmaz zor ama bir o kadar da zevkli bir oyundu. Oynamayanlar atari oynadım demesin :)))

5. Art Of Fighting

Street Fighter'ı kolay bulan bir kısım oyuncular Art of Fighting'i tercih ederdi.Kol ile belli hareketleri yaparak süper harekletler yapabildiğimiz çok güzel bir oyundu.

6. Battle Rangers

6. Battle Rangers

Bir başka klasik daha.Silah çeşitliliği , bölüm sonu bossları , çevrede patlatabileceğiniz bidonlar.Ne ararsanız vardı.Favori oyunlarımdan.

7. Blood Bros

7. Blood Bros

İşte ömrümüzü tükettiğimiz , paraların suyunu çekme sebebi oyunlardan biri daha. Hemen hemen her şeyi kırıp dökebildiğimiz , aksiyonun bir an bile düşmediği mükemmel bir oyundu Blood Bros.

8. Boulder Dash

8. Boulder Dash

Minecraft yokken Boulder Dash vardı :)) Tam olarak benzemese de gene de eski oyuncular aradaki benzerlikleri farkedeceklerdir. Klasik !

9. Cadillac And Dinosaurs

9. Cadillac And Dinosaurs

Ülkemizde herkesin Mustafa dediği oyun :))) Halbuki Mustafa oyundaki seçlebilir 4 karakterden birinin adıydı ama kimse oyunu adıyla hatırlamazdı :)))

10. Captain Commando

10. Captain Commando

Cadillac ve Dinosaurs'a en büyük rakip .Benim şahsi favorim bıçalçı Mack'ti :)))

11. Caveman Ninja (Stone Age)

11. Caveman Ninja (Stone Age)

Tam adı Joe & Mac Caveman Ninja olan oyun bazı ülkelerde ise Stone Age adıyla çıkmıştır. Karakterlerin tepkileri çok komikti.Bu da favorilerim arasında :)))

12. Combatribes

12. Combatribes

Bir oyunda adamları nasıl dövmek istersiniz? Kafalarını tokuşturarak mı? Kolundan bacağından tutup savurarak mı yoksa tekme tokat dalarak mı? Combatribes'da hepsi mevcuttu .

13. Commando

13. Commando

Bu da klasiklerden biri..Hemen herkesin bildiği bir oyun olduğunu düşünüyorum.Fazla söze gerek yok.

14. Crime Fighters (Vendetta)

14. Crime Fighters (Vendetta)

Bu da favorilerimden. 4 karakterden birini seçip serserileri pataklıyordunuz .Aslında biraz 18+ bir oyun bile denebilir içeriği açısından.Oynayanlar çoktan anladı :))

15. Crude Buster

15. Crude Buster

İşte bir mükemmel oyun daha.İki tane yarma gibi abi ile önümüze gelene dalıyordur.Ama esas eğlenceli olan Wham , Smack gibi efektlerdi :)))

16. Elevator Action

16. Elevator Action

Pek çok kişinin sevmediği bir oyundu .Genelde en az jeton harcanan oyunlardandı ama ben şahsen çok severdim. Biraz zor sayılabilecek bir oyundu.

17. Fatal Fury

17. Fatal Fury

King of Fighters'ın atası.Zamanının ötesinde oynanışı ve grafikleriyle ön plana çıkmıştı. Ha tabii ki bir de Mai Shiranu ile :)))

18. Final Blow

18. Final Blow

Bu da favori oyunlarımdan biriydi çocukluğumda fakat çok zordu.Hiç bir zaman tek jeton ile bitiremediğim nadir oyunlardan :)))

19. Final Fight

19. Final Fight

Cadillac ve Dinosaurs'un adı nasıl ki Mustafa olarak bilindiyse Final Fight 'da ülkemizde Hagar olarak bilinir :))) Neden bir oyundaki karakterin oyunun isminin önüne geçtiği ise tam bir muamma :))

20. Fire Shark

20. Fire Shark

Bu da favor shoot 'em up oyunlarımdan biri.Tek sevmediğim yani bütün silahları fullemiş iken kör bir kurşun ile ölüp bütün silahların sıfırlanmasıydı.Makineyi kırasım gelirdi fakat yapamazdım tabi :))

21. Gals Panic

21. Gals Panic

Ergenlikte bütün herkesin istinasız oynadığı belki de tek oyundu :))) Resmi tamamladığımızda ne olduğunu herkes biliyor sanırım :)))

22. Gang Wars

22. Gang Wars

Bu da çok güzel bir oyundu.Hafiften Double Dragon esintileri vardı ama gene de keyifle oynardım.

23. Golden Axe

23. Golden Axe

Aaah ahh .Amiga sahibiyken bu oyunun çıkmasını ne kadar çok beklemiştim.Sonunda atari salonlarına para vermeyeceğim diye sevinmiştim ama sonuç tam bir felaketti. Atari versiyonuna göre arasında dağlar kadar fark vardı ve biz de jeton almaya devam ettik tabi :))

24. Kyukyoku Tiger (Twin Cobra)

24. Kyukyoku Tiger (Twin Cobra)

Bu da efsane oyunlardan. Zordu ve vurulduğunuz anda işiniz artık çok zordu :)))

25. Michael Jackson's Moonwalker

25. Michael Jackson's Moonwalker

İşte Amiga ile jetonlu makinelerdeki versiyonu ile arasında dağlar kadar fark olan bir oyun daha .Favorilerimden ve her zaman jeton harcadığım bir oyundu :)) Amiga versiyonu ise tam bir hayal kırıklığıydı.

26. Mortal Kombat

26. Mortal Kombat

Atari oyunlarından bahsedip de Mortal Kombat'a yer vermemek olmaz. Hele Finish Him yazısını görünce Fatality yaptığınızda aldığınız -zevk tarif edilemez :))))

27. Mutant Fighter

27. Mutant Fighter

Bu oyunu herkes oynamamış olabilir .Her yerde bulunmuyordu .Ama çok zevkli ve kolların çabuk kırılma sebebi bir oyundu :)))

28. Nba Jam

28. Nba Jam

Koca kafalı basketbolcularla anormal smaçlar yapabildiğimiz ve kendimizi Michael Jordan gibi hissettiğimiz oyun :)))

29. Ninja Gaiden

29. Ninja Gaiden

İşte bir efsane .Zor bir oyundu ama oynamayı becerebilecek kadar usta bir oyuncuysanız arkanızda kalabalık bir izleyici grubu oluşturabilirdiniz :)))

30. Operation Wolf

30. Operation Wolf

Bu oyunu orjinal makinesinde silah ile oynadığım için kendimi şanslı hissediyorum. Ayrıca tek jetonla bitirirdim :))) Daha sonra Operation Thunderbolt'da çıktı fakat Wolf 'un kalbimizde yeri ayrı.

31. Outrun

31. Outrun

Ferrariniz ve yanınızdaki manitanız ile yarışmanın keyfi :))) Bu oyunu da orjinal kabininde oynamıştım :))

32. Pacman

32. Pacman

Pacman ya da ülkemizde bilinen adıyla Dobişko .Bu oyunu salona kimlik bırakıp 1 günlüğüne eve getirdiğimiz vardır .Gözlerimiz kan çanağı olana kadar oynamıştık :)))

33.

33.

Pang 'i  herkes oynamıştır sanırım .Super Pang'de vardı ve o daha güzeldi.

34. Phoenix

34. Phoenix

Bu oyun da genelde 'Kartallar' adıyla bilinirdi .Sıkılmadan hala oynayabileceğim nadir oyunlardan biri.

35. Prisoners of War (P.O.W)

35. Prisoners of War (P.O.W)

Oynadığım en zor oyunlardan biri kesinlikle !!! Bu oyunu tek jeton ile bitirebilen babayiğit görmedim :)))

36. Raiden

36. Raiden

Bir başka klasik shoot 'em up .Baştacımız oyunlardan :)))

37. Samurai Showdown

37. Samurai Showdown

Bu oyun ilk salona geldiğimde gözlerime inanamamıştım.İnanılmaz grafikleri vardı fakat maalesef oyun 4 tuş olduğu halde makinede 3 tuş vardı .Ama bu ufak problem günlerce oynamamıza engel olmadı tabii ki :)))

38. Shadow Dancer

38. Shadow Dancer

Shinobi ilk gözağrımız tabii ki ama Shadow Dancer'ın da basit bir kopya olduğunu söylemek zor. Güzel bir oyundu ve defalarca bitirdim bunu da :)))

39. Shinobi

39. Shinobi

Bir üstte Shadow Dancer için yazdıklarımın fazlasını Shinobi için yazabilirim zira Shadow Dancer'ın atası sayılır. Fakat Shinobi zorluk açısından bir kaç seviye yukarıdaydı.

40. Sly Spy

40. Sly Spy

James Bond'u kim yönetmek istemez? İşte size fırsat. Çok zevkli ve hiç bir bölümünü oynarken sıkılmadığım bir oyundu .Defalarca bitirmişliğim vardır.

41. Snow Bros Nick & Tom

41. Snow Bros Nick & Tom

İşte bayılarak oynadığım oyunlardan biri. Hele bütün canavarları tek seferde yokedip paraların yağdığı an yok mu :))))

42. Street Fighter II

42. Street Fighter II

İşte tüm oyunların kralı !!! .Gelmiş geçmiş belki de en başarılı arcade oyunu.Kelimeler yetersiz kalıyor .

43. Street Hoop

43. Street Hoop

İşte bu da basketbol oyunlarının kralı. Fransa sadece benim değil pek çok kişinin favori takımıydı :)))

44. Street Smart

44. Street Smart

Bu da Street Fighter yerine zaman zaman alternatif olarak oynadığım kaliteli bir dövüş oyunuydu.Kaliteli grafikleri ve iyi bir oynanışı vardı.

45. Sunset Riders

45. Sunset Riders

İşte bir klasik daha . 4 kişiye kadar oynanabilen inanılmaz zevkli ve zaman zaman da esprili bir oyundu. Unutulmazlar arasında

46. Super Hang-On

46. Super Hang-On

İşte orjinal motorsiklet ile oynama şansına eriştiğim bir oyun daha :))) Motorun üstüne oturup hızı iliklerinize kadar hissediyordunuz :))

47. Super Sidekicks

47. Super Sidekicks

İşte bir efsane daha .Özellikle frikiklerdeki arka açı hala aklımda.

48. Tecmo World Cup 90

48. Tecmo World Cup 90

Super Sidekicks'den daha eski görüldüğü üzere ama bu onu kesinlikle kötü bir oyun yapmıyor. Aksine çok zevkli bir oyundu ve haliyle listemizdeki yerini aldı.

49. Teenage Mutant Ninja Turtles

49. Teenage Mutant Ninja Turtles

İşte Amiga ile arcade versiyonu arasında dağlar kadar fark olan bir oyun daha.Kesinlikle jeton harcanmayı hakkeden 4 kişiye kadar aynı anda oynayabildiğiniz çok zevkli bir oyundu.

50. Tetris

50. Tetris

Tetris'in bugüne kadar yüzlerve değişik versiyonu yapılmış olmasına rağmen benim gerçek Tetris olarak kabul ettiğim tek versiyonu resimde gördüğünüz atari salonlarındaki versiyonudur.

51. Thunder Dragon

51. Thunder Dragon

İşte favori oyunlarımdan biri daha .Senelerce bir ümit ile Amiga veya başka bir platforma çıkar diye bekledim ama hiç bir zaman çıkmadı :))

52. Tumblepop

52. Tumblepop

Snow Bros ile birlikte bir diğer gözağrımız.

53. Wonder Boy

53. Wonder Boy

Çok bilinen bir oyun olduğunu düşünmüyorum.Pek fazla yerde görmediğim bir oyundu ama çok severdim.

54. World Heroes

54. World Heroes

Bu da bir diğer klasik .Daha sonra World Heroes 2 ve Jet çıksa da benim favorim her zaman ilk oyun olacaktır.Oyuncuların %99'u Dragon 'u (Bruce Lee ) seçerdi :))

55. WWF Wrestlemania

55. WWF Wrestlemania

Evet listenin son oyunu WWF Wrestlemania .Kolların kırılma sebebi oyunlardan biri ve listemizin kapanışını yapan oyun .Ama bu onu deli gibi oynadığımız gerçeğini değiştirmiyor :)))

Umarım listeden memnun kalmışsınızdır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
196
59
30
19
12
9
3