Görüş Bildir
Haberler
Çocukluğumuza Dönelim! Eskiden Ramazan'da Sokakta Büyük Bir Zevkle Oynanan 8 Oyun!

Çocukluğumuza Dönelim! Eskiden Ramazan'da Sokakta Büyük Bir Zevkle Oynanan 8 Oyun!

Ülker
31.03.2022 - 18:22

Çocukluğumuzda arkadaşlarımızla oynadığımız oyunlar unutulmazdır. Hele iftar sonrası sokaklara akan çocuklar o kadar yaratıcı oyunlar oynardı ki... Şimdi tüm o güzel günlere gidip en eğlendiğimiz oyunları hatırlayalım! Kim bilir? Belki sizin oynadığınız oyunlar da bu listededir!

1. Yakan Top Oyunu!

1. Yakan Top Oyunu!

Bu oyunu oynamayan hemen hemen kimse yoktur. Belki de bu kadar yaygın olmasının temeli sadece bir top ve arkadaşlarla oynanabilmesinde yatıyor. Yakan top ikiye bölünen top atıcılarının ortada dizilmiş ve vurulmamak için kaçmaya çalışan oyuncuları vurmaya çalıştığı bir oyun. Tabii ortadaki oyuncu topu tutarsa can kazanır işte o zaman top tutucusuna dikkat etmelisiniz!

2. Misket Oyunları!

Misket farklı türlerde yapılan küre şeklindeki küçük taşlardır. Bu taşlar çoğumuzun çocukluğuna o kadar büyük bir renk kattı ki... Misketle oynan bir sürü oyun vardı. Bazen yatay şekilde dizili misketler vurulurdu bazen de dağınık haldeki misketler vurulurdu. Fakat anlatılan kadar kolay olmayabilir özel atışlar için özel el teknikleri geliştirmek hayati önemde!

3. Tombik Oyunu!

3. Tombik Oyunu!

Bütün mahalle bu anı beklerdi! Tombik oyununda, oyuncular iki takıma ayrılırlar. Bir takım ebe olurken diğer takım da atıcı rolünde olur. Atıcılar belli bir mesafeden üst üste dizilmiş taşları top atarak devirmeye çalışır. Atıcı takım tüm taşları devirirse devrilen taşları üst üste yeniden dizmeleri gerekir, bu sırada ebe olan takım, atıcıların taşları yeniden üst üste dizmesini engellemek için onları topla vurmaya çalışır. Vurulan atıcı oyunu terk eder, bütün takım taşları dizemeden vurulursa oyun ebeler tarafından kazanılmış olur.

4. İp Atlama Oyunu!

Yemek sonrası sokağa çıkıp sırılsıklam terlediğiniz o oyunu hatırlıyor musunuz? Büyük bir ipi iki kişi sallar ve girebilen bütün kişiler o ipin altına girerdi. Kim daha uzun süre atlayabilirse o kazanırdı. Sonrasında eve geldiğinizde sırtınıza havlu peçete konulurdu, tabii bu önlem çoğu zaman hasta olmanıza engel olamazdı.

5. Çelik Çomak Oyunu!

5. Çelik Çomak Oyunu!

Denge ve koordinasyon becerilerinizi sanırım buna borçlusunuz! Çelik çomak temelde çelik adı verilen küçük sopanın büyük bir sopayla kaldırılıp vurulmasıyla belirlenen alana götürülmeye çalışılmasıdır. İlk varan kazanır sonuncu ise bir başka oyun için ısrar eder!

6. Elim Sende Oyunu!

Hızlı koşan kazandı bile! Bu oyun bir ebe ve ondan koşanlar arasında oynanıyor. Düşük profil izleyip oynamıyormuş gibi yapmak bile sizi kurtaramazdı. Bu oyunda herkes mutlaka ebe olacak ama ne zaman olacağı koşu ve kaçış performansımıza bağlıydı!

7. Beş Taş Oyunu!

7. Beş Taş Oyunu!

'Bir zamanlar ne hızlıydık' demek için bu oyunu yıllar sonra tekrar deneyebilirsiniz! Oyun 5 taşın bir zeminde rastgele dağıtılmasıyla başlıyor. Taşların birini seçip kalan taşları almadan önce aynı elinizle seçtiğiniz taşı yukarı atıyorsunuz. O taş düşmeden yerdeki taşı alarak bütün taşları elinize toplayabilirseniz kazanırsınız. İnanın hatırladığınız kadar kolay değil!

8. İstop Oyunu!

8. İstop Oyunu!

Topla oynanan bu oyunla ne güzel vakit geçirdik mahallemizin sokaklarında! Bu oyunda topu tutan ebe etrafına dizili birinin ismini bağırarak yukarı atardı. İsmi söylenen kişi topu yere düşmeden tutabilirse 'istop' diye bağırırdı ve başkasının adını söylerdi. Topu yere düşüren ise kenarda oturup dondurma yerdi.

Tüm bunların yanında Ülker Mini'ler Ramazan ayına renk katıyor!

Tüm bunların yanında Ülker Mini'ler Ramazan ayına renk katıyor!

Ülker Mini ile Ramazan'da da eğlence seninle, mutluluk seninle. Ramazan'da mini sürprizler ve mini eğlence seni bekliyor! 

Ülker Mini Allstar'ı satın almak için tıkla!