Görüş Bildir
Haberler
Çocukları Okula Dönüşümlü Bırakan Velilere 10 Tavsiye

Çocukları Okula Dönüşümlü Bırakan Velilere 10 Tavsiye

Aileleri aynı apartman ve sitede oturan öğrencilerin çoğu, aynı ya da birbirine çok yakın okullara gidiyor. Sabahları işe yetişme telaşı arasında çocukları okula bırakmak, akşamları iş yorgunluğu ile çocukları okuldan spora götürmek günümüz şartlarında anne-babaların yorgunluğuna yorgunluk katıyor. Bir de üstüne trafik eklenince...

Bu duruma 'yolculuk paylaşımı' sayesinde çözüm bulan veliler şanslı.  Zaman ve bütçesini daha verimli kullanmak isteyen anne-babalar arasında yolculuk paylaşımı git gide daha çok ilgi görüyor. Yolculuk paylaşımı ile çocukları okula bırakma / okuldan alma görevlerini sabah bir veli üstlenirken, akşam komşu veli üstleniyor. Ya da bir gün görev bir velideyken, diğer gün komşu veli sorumluluk alıyor.

15 tatilin bitip yeni dönemin başladığı bu günlerde, yolculuk paylaşımı yapan velilere önemli tavsiyeler vermek istedik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Abur Cubur Yasak

1. Abur Cubur Yasak

Özellikle çocukları okuldan alan veliler için büyük bir sorun çocukların acıkmış olması. 2 sevimli çocuk bir araya gelince de çocukların baskıları bizi daha çok etkiliyor. Çocukların sağlıklı gelişimini düşünerek tüm ısrarlara rağmen abur cubur konusunda sınırları çizmek gerekiyor. Cips, çikolata, meyve suyu gibi glisemik endeksi yüksek gıdalardan uzak durmak gerek. Acil durumlar için arabada bulunduracağınız muz ve kuruyemiş gibi sağlıklı atıştırmalıklara hem çocukların hem de Prof. Dr. Canan Karatay'ın takdirini kazanabilirsiniz.

2. Sözünüzü Tutun

2. Sözünüzü Tutun

Kenan Doğulu şarkısında diyor ya 'Tutamıyorum zamanı.' diye... Gerçekten tutulmuyor şu zaman, geçiyor gidiyor. O yüzden de hayattaki en değerli kaynak haline geliyor. Komşu veli ile görev paylaşımı yaptıktan sonra anlaştığınız takvime uymanız çok önemli. Hastalık gibi acil durumlar söz konusu olduğunda diğer velinin en erken zamanda haberdar edilmesi gerekiyor. Ancak acil durum yok; ama siz kuaför randevusu, iş toplantısının uzaması, en sevdiğiniz mağazanın indirime girmesi ya da konsere gitmek gibi bahaneler yaratıyorsanız, sorumluluk alma konusunda sıkıntılar yaşıyorsunuz demektir.

Özellikle kış aylarında 5dk'lık kısa gecikmeler bile çocukların üşütüp hasta olmasına neden olabilir. Uyuyakalma, trafiğe takılma ya da işten geç çıkma gibi bahaneler, sizi beklerken üşütmüş bir çocuk hasta olduğunda vicdanınızı rahatlatmaya yetmeyecektir.

3. Ama Ben Enişteyi Tanımıyorum

Bugün çocukları okuldan alma sırası sizdeyse, görev sizindir. Bu görevi kardeşinize, yeğeninize, eniştenize devredemezsiniz. Komşu velinin aynı şeyi yaptığını ve hiç tanımadığınız bir adamın arabasından çocuğunuzun indiğini düşünsenize. Herhalde bu düşünce bile başınızdan aşağı kaynar sular döküyordur.

4. Bizim Ruşen Amca'nın Oğlu Sedat

4. Bizim Ruşen Amca'nın Oğlu Sedat

Çocuklarınızı diğer velinin tanımadığı birine emanet etmediğiniz gibi, diğer velinin tanımadığı bir yakınınızı arabanıza almamakta da fayda var.

5. İki dakika şurdan...

Lütfen 2dk şuradan domates alıp gelmeyin. Yolculuk paylaşımını gerekirse toplu taşıma gibi düşünebilirsiniz. Arabanızdaki diğer çocuğun velisi de aynı sizin gibi çocuğunun sağ salim eve dönmesi konusunda hassas... Yol üstünde 2dk durup günlük alışverişinizi yapmak için çocukları arabada bırakmak ya da onları sizinle birlikte alışverişe sürüklemek hoş bir durum değil.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Anında Haberdar Edin

Çocuklar her zaman uslu uslu oturmuyorlar tabi ki arka koltukta... İtişme kakışma durumlarında diğer çocuğun velisini anında bilgilendirmekte fayda var. Velisine burnu kanamış bir çocuk teslim ettiğinizde açıklamak daha zor olabilir.

7. Hastaysa Evde Kalsın

Eğer çocuğunuz hastaysa evde kalması ya da okula kendi imkanlarınızla ulaştırmanız en sağlıklısı... Çocukların bağışıklık sistemleri bize göre daha kırılgan olduğu için hastalıklar çabuk bulaşıyor. Az da olsa hapşıran bir çocuk, gün sonunda hapşıran 3 çocuğa dönüşebiliyor.

8. Baştan Önlem Alın

Çocuğunuzun astım, alerji ve diyabet gibi devamlı gözlem altında tutulması gereken bir durumu varsa diğer veliyi konu hakkında bilgilendirmeniz çok önemli. Astım spreyinin nasıl kullanıldığını bilmesinde fayda var.

9. Cehalet Demek İstemiyoruz Ama...

9. Cehalet Demek İstemiyoruz Ama...

Cehalet demek istemiyoruz; ama trafik kurallarına uymayanlar çıkıyor. Arabayı sakin sakin kullanın. Çocukları tehlikeye atmayın. Ve sakın çocukların yanında sigara içmeyin.

10. Sohbet Edin

10. Sohbet Edin

Akıllı telefonlar hayatımızı esir almaya büyük bir hızla devam ediyor. Teknolojinin sadece hayatımızı kolaylaştırmak için olduğunu unutmayın. Arka koltukta telefonlarına gömülmüş mutsuz çocuklar taşımaktansa onlarla iletişime geçin. Farklı sınıflarda okuyan çocukların birbiriyle ne kadar çok paylaşacak şeyi olduğunu görünce şaşıracaksınız. Onların sosyalleşmesine ön ayak olmanız paha biçilemez.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?