Görüş Bildir
Haberler
Çocuğunuzu 10 Adımda Klasik Müzik Aşığı Yapmak İçin Gerekenler

Çocuğunuzu 10 Adımda Klasik Müzik Aşığı Yapmak İçin Gerekenler

1. Hikmet Şimşek Etkisi

1. Hikmet Şimşek Etkisi

İster TRT'ye mektup yazıp arşiv isteyin ister Youtube'dan bulun videolarını çocuğunuza izletin. Bizler Hikmet Şimşek ile büyümüş bir nesil olarak klasik müziğin kıymetini bildik her zaman. Pazar sabahı ritüeli olarak önce Pazar Konseri programı izlenir, Şimşek'în eserler ve bestecilerle ilgili bilgiler vermesi eşliğinde gözümüzü kapar ve kestane yerken dinlerdik keman, piyano ne varsa. Bu gerçekten de hem kulak aşinalığına hem de bilgi birikimine sebep oldu ve işe yaradı. Siz de deneyin.

2. Danny Kaye

3. Neşeli Günler İzletin

4. Çizgi Filmlerin Önemi

5. Birlikte Konsere Gitmek

5. Birlikte Konsere Gitmek

Ülkemizde flarmoni orkestraları, devlet operası, çok iyi tenorlar ve sopranolar yaşıyor. Çocuklarınızı spor etkinliklerine, hazırlık kurslarına götürüyorsunuz evet. Peki klasik müzik konserine gittiniz mi? Eşinizi ve çocuğunuzu götüreceğiniz bir konser hem aile olarak farklı bir etkinliğe katılmanızı sağlar, hem bu keyfi birlikte yaşamış olursunuz hem de konser öncesi ya da sonrasında besteciler hakkında araştırma yapma fırsatı doğar hepinize.

6. Enstrüman Çaldırın

6. Enstrüman Çaldırın

Çocuklar bir şeylere vurup ses çıkarmaya bayılır. Bu eğilimleri yüzünden başı ağrıyan anne babalar malumunuz. Neden bu isteklerini yetenekleri doğrultusunda geliştirmeyelim? Eline vereceğiniz her şeyden icat çıkaran çocuklar belki de iyi bir müzik kulağına sahipler ve enstrüman konusunda yetenekleri var. Sıkmadan yönlendirmek çok önemli yoksa tam tersine soğuyorlar müzikten.

7. Bestecileri Tanıtın

7. Bestecileri Tanıtın

Büyük eserlerin büyük bestecileri klasik müzik sevenler için adeta tanrısal varlıklardır. Hayatlarını biliriz, neler yaşamışlar, nerelere gitmişler, nasıl çalışmışlar hep öğreniriz. Biyografi okumanın sıkıcı olabileceğini düşünüyor olabilirsiniz. Ancak son yıllarda çocuklar için hazırlanmış biyografiler mevcut. Hem besteciler hem de mucitler, bili adamları gibi ünlü ve önemli simaların hayatlarını okuyup öğrenmeleri mümkün. Onların da aslında sıra dışı hayatlar yaşamış olsalar da normal birer insan olduklarını öğrenmeleri de önemli.

8. Modern Klasik Müzik

9. Ders Çalışırken Dinlesin

10. Fantasia İzlesin

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
64
14
11
4
4
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
arifderler

ya bıraksanıza çocukları neyi istiyorlarsa dinlesinler.

erol2007

Çocuğunu sevmeyen denesin.

sanane123_

HERKESİN HAYATINA KİMSE KARIŞAMAZ. HER MÜZİK TÜRÜNÜN BİR ÖZELLİĞİ VAR