Görüş Bildir
Haberler
Çinli Sanatçı Ai Weiwei'nin Türkiye Hakkındaki Fikri Değişti

Çinli Sanatçı Ai Weiwei'nin Türkiye Hakkındaki Fikri Değişti

Onedio Medya
19.05.2016 - 22:19

Dünyaca ünlü sanatçı Ai Weiwei, Türkiye ile AB arasında imzalanan sığınmacı anlaşması için ‘ahlaksızlık’ yorumunda bulundu. Çinli sanatçı, anlaşmanın imzalanmasından 1 hafta sonra Türkiye’ye geldiğinde ise ‘Türkiye’nin çok büyük fedakarlıklar yaptığını ve bunun görülmesinin önemli olduğunu’ söylemişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sığınmacılarla ilgili filminin ilk halka açık gösterimi için Atina’da bulunan Ai, The Guardian’dan Mark Brown’a yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği ve Türkiye arasında imzalanan anlaşmayı ‘utanç verici ve ‘ahlaksızca’ bulduğunu belirtti.

Sığınmacıların tahmin edilemez şeyler yaşadığını ifade eden Çinli sanatçı, yasal ya da ahlaklı olmayan utanç verici anlaşmanın çözüm de olmadığını söyledi. “Daha sonra başka problemlere yol açacak” diyen Ai, Avrupa tarafından görmezden gelinen sığınmacıların yağmur altında çamurda uyuduğunu ve sadece gönüllülerin onlara kıyafet ve yemek verdiğini kaydetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ünlü sanatçı, büyük kısmı Yunanistan’ın Midilli adasında çekilen belgesel için Türkiye’ye de gelmişti. Mart ayı sonunda Gaziantep’te AK Partili Belediye Başkanı Fatma Şahin’le görüşen Ai, Türkiye’nin çok büyük fedakarlık yaptığını ve bunun görülmesinin çok önemli olduğunu söylemişti.

Gaziantep’ve yapılanların umut verici olduğunu ifade eden sanatçı, Fatma Şahin’e de yaptıkları için teşekkür etmişti. Ai’nin teşekkür ettiği Şahin’in belediye başkanlığını yaptığı Gaziantep sınırlarındaki Nizip’te Suriyeli sığınmacıların kaldığı bir kampta küçük çocukların cinsel istismara uğradığı geçen haftalarda ortaya çıkmıştı.

GuardianSputnik News

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
114
40
32
11
9
8
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
dürüst

utanç verici olan müsülüman diye geçinen arapların götündeki boku dolarlarla silip mülteci almamasıdır işte bunlar böyle ibnelerdir

mr.oz

Aga anlamıyom la valla kılığa tipe bak size gelse neler yapardınız. lan doğu türkistan yorumu yapta dünya görsün ülkende neler olmuş oluyor.kodumun asimileci... Devamını Gör