Görüş Bildir
Haberler
Çınar'daki Saldırıda Şehit Olan Polis ve 4 Yaşındaki Kızı İçin Tören

Çınar'daki Saldırıda Şehit Olan Polis ve 4 Yaşındaki Kızı İçin Tören

ATKN
15.01.2016 - 12:24 Son Güncelleme: 15.01.2016 - 16:12

Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde İlçe Emniyet Amirliği ve emniyet lojmanlarına düzenlenen tahrip gücü çok yüksek bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Mehmet Şenol Çiftçi ile 4 yaşındaki kızı Mevlide İrem Çiftçi için Diyarbakır'da tören düzenlendi. Babasıyla birlikte şehit olan küçük İrem'in Türk Bayrağı'na sarılı tabutu, babasının arkasında, babasının meslektaşlarının omuzunda son yolculuğuna uğurlandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: Abdülkadir Konuksever

Çınar İlçesi'nde dün İlçe Emniyet Amirliği, emniyet lojmanları ve İlçe Jandarma Komutanlığı'na eş zamanlı olarak tahrip gücü çok yüksek bomba yüklü kamyonet, roketatar ve otomatik silahlarla düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Mehmet Şenol Çiftçi ve 4 yaşındaki kızı İrem Çiftçi için cenaze töreni düzenlendi.

Emniyet Müdürlüğü binası önünde düzenlenen törene Gümrük Bakanı Bülent Tüfekçi, Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Mehmet Galip Enserioğlu ile Ebubekir Bal, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, kamu müdürleri, polisler ve yakınları katıldı.

Aynı olayda eşi ve kızıyla yaralanan ve şuan yoğun bakımda tedavisi devam eden İpek Çiftçi törene katılamazken, şehit polisin kardeşleri Yusuf Mevlit Çiftçi ile kayın pederi Zarif Sönmez ile kayınvalidesi Kamile Sönmez de katıldı. Tören alanına gelen protokol şehit yakınlarına başsağlığı dileyerek protokolde yerini aldı. Tören, şehit polis Mehmet Şenol Çiftçi ile kızı İrem Çiftçi'nin naaşlarının ambulanstan alınarak katafalka konulmasıyla başladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şehit polis Mehmet Şenol Çiftçi'nin doğu görevi kapsamında 2012 yılında Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'ne tayin olduğu belirtildi. 29 yaşındaki şehit polis Mehmet Şenol Çiftçi ile birlikte şehit düşen 4 yaşındaki kızı Mevlide İrem Çiftçi'nin cenazesi, okunan duaların ardından katafalktan alındı. Tekbir getirilerek ambulansa bırakılan cenazeler defnedilmek üzere memleketleri Hatay'a gönderildi.

2 polisin omuzda taşıdığı Küçük İrem'in tabutu, şehit babası Mehmet Şenol Çiftçi'nin hemen arkasından ambulansa taşınması sırasında duygusal anlar yaşandı.

Şehit polis Çiftçi ve kızı Hatay'da toprağa verildi

Şehit polis Çiftçi ve kızı Hatay'da toprağa verildi

Hatay'a gönderilen cenazeler daha sonra karayoluyla Açıkdere Mahallesi'ne getirildi.

Burada bir tören daha düzenlendi. Mahalle meydanında şehidin babası Ali İhsan ve annesi Mevlüde Çiftçi ile yakınları, baba ve kızının tabutlarına sarılarak gözyaşı döktü.Törene katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı da şehidin babasına sarılırken ve aileye başsağlığı dilerken gözyaşlarını tutamadı.

Türk bayraklarına sarılı şehit baba ve kızının naaşları, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu tarafından kıldırılan namazın ardından mahalle mezarlığında yan yana toprağa verildi. 

DHA ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Shall we begin

Barışçıl gözüküp her türlü hainliği kalleşliği şerefsizliği yapan PKK, onun sözcülüğünü yapan HDP, bunları destekleyen Devlete katliam yapıyor deme cürretind... Devamını Gör

nebukadzee

4 yaşında 2012 doğumlu bebek 2016 da onun bunun evklatları hain kürtler tarafından öldürüldü söyleyin aydınlar adlı akedemisyenler adlı şebekelr hainler bunu... Devamını Gör

nebukadzee

o aydınlar mı ne şebekler ordusu bunuda görüyormu vatan hainleri