Görüş Bildir
Haberler
Çin'de Bir Bebek Toplam 31 El ve Ayak Parmağıyla Doğdu

etiket Çin'de Bir Bebek Toplam 31 El ve Ayak Parmağıyla Doğdu

Kadijah Whomanity
05.05.2016 - 22:22 Son Güncelleme: 05.05.2016 - 22:45

Çin'de yeni doğan bebekleri için nakit desteği arayan fakir aile internet üzerinden yaptıkları bağış desteği alımını eleştiriler yüzünden durdurdu ve bebeğin iki ay sonra ameliyat olması gerekiyor. 

Haberi Huffingpost'tan sizler için hazırladık.

Kaynak: http://www.huffingtonpost.com/entry/b...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hong Hong bundan yaklaşık 4 ay önce, 15 el ve 16 ayak parmağı ile doğdu. Her iki elinde de ikişer avuç içi var. Her bir ayağında ise sekiz parmak var.

Hong Hong bundan yaklaşık 4 ay önce, 15 el ve 16 ayak parmağı ile doğdu. Her iki elinde de ikişer avuç içi var. Her bir ayağında ise sekiz parmak var.

Yaklaşık 4 aylık olan küçük Hong Hong, konjenital bir sendrom olan polidaktilizm ile doğdu. Aslında bu durum her 1000 canlı  doğumda bir karşılaşılabilen bir rahatsızlık fakat normalde yalnızca bir eli veya bir ayağı etkiliyor ve bu uzuvlarda yalnızca iki ekstra parmak olabiliyor.

Hong Hong'un durumu bundan çok daha ciddi. Ocak ayında Hunan bölgesinde dünyaya gelen bebeğin toplam 15 el ve 16 ayak parmağı var. Her elinde de ikişer avuç içi olduğu gibi baş barmakları yok.

Hong Hong'un durumu bundan çok daha ciddi.    Ocak ayında Hunan bölgesinde dünyaya gelen bebeğin toplam 15 el ve 16 ayak parmağı var. Her elinde de ikişer avuç içi olduğu gibi baş barmakları yok.

Hong Hong'un annesinde de poldaktilizm rahatsızlığı var. Onun da toplamda 12 el ve 12 ayak parmağı var.

Hong Hong'un annesinde de poldaktilizm rahatsızlığı var. Onun da toplamda 12 el ve 12 ayak parmağı var.

Anne ve baba oğulları için gerekli tıbbi yardımı almak için ellerinden geleni yaptıklarını söylüyorlar.

Doktorlar Hong Hong'un ameliyat ile ekstra parmaklarının alınmasının ve yerine iki adet başparmak takılmasının toplam maliyetinin 30000 dolar olacağını belirtti. 

Ameliyat parasını toplamak için Hong Hong'un ailesi internet üzerinden sosyal yardım çağrıları yaptılar ve son haberlere göre toplam 6000 yardım aldılar. Baba Zou Chenglin CNN'e yaptığı açıklamada aldıkları eleştiriler yüzünden internet üzerinden yardım toplamaktan vazgeçtiklerini belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doktorlara göre Hong Hong şu anda zaten bu ameliyat için çok küçük, böyle bir operasyonun 6 ay 1 yaş arasında yapılması gerekiyor. 

Guiness Dünya Rekorları'na göre en çok el ve ayak parmağıyla doğmuş kişi 2010 yılında Hindistan'da dünyaya gelen Akshat Saxena. Toplam 14 el ve 20 ayak parmağıyla doğan Akshat'ın durumu cerahi operasyonlar sonrasında normale döndü.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
291
143
17
10
5
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Donnie Darko

Bir elde parmak sayısını geçmeyen dostlarım var dediğinde kaç dostu olmuş oluyor -.-

birbenvardı

yaa bunlar hep köpek eti vb yemekten mi acabaa