Görüş Bildir
Haberler
Çin, Ay'a İnsansız Keşif Aracı Gönderdi

Çin, Ay'a İnsansız Keşif Aracı Gönderdi

Onedio Medya
24.10.2014 - 16:33 Son Güncelleme: 24.10.2014 - 17:22
İçeriğin Devamı Aşağıda

2020 yılında uzay istasyonu kurmaya hazırlanan Çin, Ay keşif projesinde bir adım daha attı ve Ay'a test amaçlı insansız uzay aracı gönderdi.

Resmi Xinhua ajansına göre, geliştirilmiş yerli üretim Uzun Yürüyüş (Long March) -3C tipi taşıyıcı roketle uzaya gönderilen deney amaçlı uzay modülü, öngörülen yörüngeye başarılı bir şekilde oturdu. Çin'in Ay keşif projesinin üçüncü ayağı kapsamında yapılan bugünkü fırlatılış, ülkenin ilk ay misyonunu yürütecek Chang'e-5 uzay aracında kullanılacak teknolojileri test etmek amacıyla gerçekleştirildi. Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinde bulunan Xichang Uydu Fırlatma Merkezi'nden yerel saatle bu sabah fırlatılan modül, 2017 yılında Ay'a gönderilecek ve örnekler alıp dünyaya geri dönecek Chang'e -5 uzay modülünün Ay keşfine güçlü teknik destek sağlayacak.

Uzaydaki uçuşu 8 gün sürecek ve Ay'dan numune toplayıp, ülkenin kuzeyindeki İç Moğolistan Özerk Bölgesi yakınlarına dönecek uzay aracının fırlatılması, Çin'in Ay keşif projesinin üçüncü ayağı için kritik önem taşıdığı kaydediliyor.

OSMAN EROL | CİHAN

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/aktuel_cin-ay...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0