Görüş Bildir
Haberler
Çikolatayla Olan İzdivacınızı Pekiştirecek 21 Enteresan Bilgi

Çikolatayla Olan İzdivacınızı Pekiştirecek 21 Enteresan Bilgi

Arslan Ural Karabağlı
26.05.2015 - 12:07 Son Güncelleme: 26.05.2015 - 12:35

Not: Okuduktan sonra, azının karar, çoğunun zarar olduğunu, lütfen unutmayın. Ve her zaman kaliteli olanlarını tercih edin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Antioksidanlar

1. Antioksidanlar

Çikolata üzerine yapılan güncel araştırmalar, kakaosu yoğun olan bitter çikolatanın, güçlü bir antioksidan deposu olduğunu gösteriyor. Ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu bir etkisi var.

2. Enerji

2. Enerji

Minik bir ısırık sayesinde; 45 metre yürümek için gerekli olan enerjiyi sağlamış olursunuz.

3. Hamilelik

3. Hamilelik

Yapılan bilimsel araştırmalar, çikolatanın içinde bulunan 'theobromine' adlı bir bileşenin; hamile kadınların 'preeklampsi' rahatsızlığına yakalanma şansını düşürdüğünü ortaya koyuyor.

4. Tüketim

4. Tüketim

Sadece Amerika'da tüketilen miktar, yıllık yaklaşık 1.3 milyar ton civarında.

5. Tat Bileşenleri

5. Tat Bileşenleri

Çikolatanın kimyasal analizini yapsak, içinde 600'ün üzerinde tat ve koku bileşeni taşıdığını görürüz. Bu rakam kırmızı şarap için sadece 200'dür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Suikast Aracı

6. Suikast Aracı

II. Dünya Savaşı sonrasında ortaya çıkan bir mektup; Nazilerin, Winston Churchill'i içine patlayıcı düzenek yerleştirilmiş bir paket çikolatayla öldürmeyi planını, gün yüzüne çıkarmıştır.

7. 4. Tür

7. 4. Tür

Piyasada pek bulunmasa da, kullanılan temel malzemeye göre, üç ana başlık altında toplanan, çikolata çeşitlerinin (siyah, beyaz, kahve), sarı renkte olan bir çeşidi daha vardır.

8. Obezite ve Diyabet

8. Obezite ve Diyabet

Bilim insanlarından oluşan bir ekibin yaptığı araştırma; bitter çikolatada bulunan bazı maddelerin, obeziteyi ve Tip2 diyabeti engellemeye yardımcı olabileceğini gösteren kanıtlara ulaştılar.

9. Diş Çürüğü

9. Diş Çürüğü

Belki inanmayacaksınız ama yapılan bir araştırma, kakao çekirdeğinde bulunan bir maddenin, diş çürümesine karşı koruyucu etkiye sahip olduğunu ortaya çıkardı.

10. Fındık ve Badem

10. Fındık ve Badem

Dünyada her yıl üretilen fındığın %20'si, badem ise %40'ı çikolata ürünlerinde kullanılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Mineraller

11. Mineraller

Siyah çikolatada, sağlığımız için son derece faydalı olduğu bilinen; çinko, selenyum ve potasyum gibi mineraller bulunuyor.

12. Yaşlanmayı Geciktirici Çikolata

12. Yaşlanmayı Geciktirici Çikolata

İngiltere merkezli bir firma olan Lycotec'in çıkardığı 'Esthechoc' adlı çikolatanın, yaşlanmayı geciktiren özellikte olduğu iddia ediliyor.

13. Cilt Güzelliği

13. Cilt Güzelliği

Yine yapılan bazı araştırmalar, çikolatanın cildi güzelleştirdiğini göstermiştir.

14. Alman Pastası

14. Alman Pastası

Adı sizi yanıltmasın. Bu pastanın Almanlarla olan tek ilgisi, tarifi bulan kişinin soyadı. Adamımız Sam German ve kendisi bir Amerikan vatandaşı.

15. Ömrü Uzatıyor

15. Ömrü Uzatıyor

Harvard Üniversitesi'nde 8 bin erkek üzerinde yapılan araştırma, çikolatanın ömrü uzattığını da ortaya koydu. Çikolata yiyenlerin ömürlerinin en az bir yıl uzadığını belirten uzmanlar, bunu içindeki antioksidan maddelere bağlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Çikolata Koklama Makinesi

16. Çikolata Koklama Makinesi

Mucidin adı Dominique Persoone. Kendisi bir çikolata üreticisi. Ürettiği bu makine sayesinde ise şimdilerde gayet keyifli bir yaşam sürüyor. Çünkü icadı sayesinde hatırı sayılır miktarda para kazandı. Cihazın, kullananlarda mutluluk hissi uyandırdığı söyleniyor.

17. Beyin Aktivitesini Artırıyor

17. Beyin Aktivitesini Artırıyor

MR çekiminden kısa süre önce kakaolu içecek içmiş kişiler üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, bu kişilerde beyin aktivitesinin kayda değer bir oranda arttığı gözlenmiş.

18. Beyaz Ama Çikolata Değil!

18. Beyaz Ama Çikolata Değil!

Şeker, tatlandırıcı ve süt ilaveli kakao yağı ile üretilen beyaz çikolatanın, içinde kakao kütlesi bulunmamaktadır. Yani aslında çikolata değildir.

19. Boykot

19. Boykot

1947 yılında, Kanadalı çocuklar, çikolata fiyatlarının 5'den 8 sent'e çıkması sonucunda, tarihteki ilk çikolata boykotunu başlatırlar.

20. Kilo Vermek

20. Kilo Vermek

Çikolata ve kilo arasındaki ilişkiyi inceleyen bir araştırma için, aşırı kilolu ve obez katılımcıların beslenme diyetlere, her gün bir miktar çikolata ve şeker eklenir. İnceleme sonunda katılımcıların 4 ayda 5 kilo verdikleri görülür. 

Çalışmayı yürüten Kathryn Piehowski, “Diyet yapan kadınlar genellikle kendilerini en sevdikleri yiyeceklerden mahrum bırakmaları gerektiğini düşünürler. Oysa ki durum böyle değildir. Eğer kontrollü bir şekilde tüketilirse sevilen yiyecekler diyete zarar vermez” diye konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Mutluluk

21. Mutluluk

Çikolatanın mutluluk verdiği bir şehir efsanesi değil. Kakaonun içerdiği biyoaktif besin bileşenleri ve magnezyum, vücutta serotonin adı verilen mutluluk hormonunun salgılanmasına sebep oluyor. Bu durum, aynı zamanda çikolatanın doğal bir antidepresan olduğunu şeklinde de yorumlanıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
108
27
4
4
4
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hipotalamus

Çikolatalara gelesin editör :)))) Bil bakalım ne almaya gidiyorum ben şimdi :)

Ahunaz

ya 13. resim nasıl bişey yaaaaaaaa. benim aklıma gelenlerrrr oyyyyyy. siz sakın düşünmeyin benim akıl fesat:DDDDDDDDDD

Metin Karaman

Düşünmemek mümkün değil ki :)

Pasif Kullanıcı

diş çürüğüne karşı koruyucu etkisi olması güzel artık bol bol tüketebilirim