Görüş Bildir
Haberler
Çiçekçi Mehmet Emin Kaya'ya Çarparak Ölümüne Neden Olan Sürücüye 7 Yıl Hapis

Çiçekçi Mehmet Emin Kaya'ya Çarparak Ölümüne Neden Olan Sürücüye 7 Yıl Hapis

ATKN
12.02.2016 - 11:45 Son Güncelleme: 12.02.2016 - 14:23

Kadıköy'de çiçekçi Mehmet Emin Kaya'ya kaldırımda çarparak ölümüne neden olan sürücünün yargılandığı davada, olaydan 87 gün sonra teslim olan sürücü Murathan Öztürk, 'bilinçli taksirle ölüme neden olmak' suçundan 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Kadıköy Bağdat Caddesi’nde 11 Temmuz 2015'te otomobiliyle çiçekçi Mehmet Emin Kaya'ya kaldırımda çarparak ölümüne neden olan sürücünün yargılandığı davada karar açıklandı. 

Anadolu 77. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Murathan Öztürk, çiçekçi Mehmet Emin Kaya'nın ailesi ile avukatlar katıldı.

Hâkim, Adli Tıp Kurumu'ndan sanık Öztürk'ün süratini azaltmadığı, idare hatası ile direksiyon hâkimiyetini kaybederek kaldırıma çıkıp ölüme neden olduğu gerekçesiyle asli kusurlu, ölen Mehmet Emin Kaya'nın da kusursuz bulunduğu yönünde rapor geldiğini belirtti.

'AK Parti resimleri linç kampanyasında etkili oldu'

Duruşmada söz alan Hukuk Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Murathan Öztürk, olaydan sonra sahte alkol raporu aldığı yönündeki iddiaların doğru olmadığını savundu. 'Benim AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı yapmış olmam basının bu kadar çok üzerime gelmesinin nedenidir. Aracın bagajında AK Parti resimleri, Cumhurbaşkanına ait fotoğraflar tespit edilmiştir. Bunlar da linç kampanyasında etkili olmuştur. Özellikle AK Parti karşıtı olan medya kuruluşları olayı büyütmüştür. Normal günde alkol kullanan bir insan değilim. Kaldı ki Ramazan günü, oruç tutulan bir dönemde alkol kullandığım düşünülemez' dedi.

Cezada indirim yok

Duruşmada kararını açıklayan mahkemenin hâkimi, sürücü Murathan Öztürk'ü 'bilinçli taksirle ölüme neden olma' suçundan 7 yıl hapis cezasına çarptırdı. Murathan Öztürk'ün olaydan sonraki davranışlarını dikkate alan mahkeme, cezada herhangi bir indirime gitmedi. Sanığın soruşturma aşamasında uzun bir süre kaçarak saklanması, kendi teslim olmadan yakalanmamış olması ve hükmün infazından kaçma ihtimalinin olması nedeniyle tutukluluk halinin de devamına karar verildi. Mahkeme ayrıca Öztürk'ün 2 yıl 6 ay süreyle sürücü belgesinin geri alınmasına hükmetti.

'Genci affediyoruz, yönlendiren aklı değil'

Çiçekçi Mehmet Emin Kaya'nın kardeşi Cengiz Kaya, karar hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Türk hukuk sisteminde alabileceği ceza maksimum 9 yıl. Bu gencin aldığı cezaysa 7 yıl. Mahkeme, hiçbir şekilde iyi hâl indirimi uygulamadı. Emsal bir karar diyebiliriz. Bu açıdan bakıldığında gücün adaleti değil; adaletin gücü tecelli etti. Hiçbir karar benim ağabeyimi geri getirmez, bunu biliyoruz. Biz aile olarak o genci affediyor ve hakkımızı da helâl ediyoruz. Ama onu yönlendiren akla ne hakkımızı helâl ederiz, ne de onları affederiz.”

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

11 Temmuz Cumartesi gecesi 03.30 sıralarında, Kadıköy Bağdat Caddesi Şaşkınbakkal mevkisinde, başka bir otomobil ile yarış yaptığı ve aşırı süratli olduğu iddia edilen İstanbul Şehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Murathan Öztürk'ün kullandığı otomobil kontrolden çıktı.

Savrulan otomobil, kaldırımı aşarak yol kenarındaki çiçek tezgâhında günlük 30 lira yevmiye ile çalışan ve o anda kitap okuyan Mehmet Emin Kaya’ya (34) çarptı.

Kazada, Kaya ağır yaralanırken, otomobil sürücüsü kaçtı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Mehmet Emin Kaya kurtarılamadı.

Ölümünden sonra Çiçekçi Mehmet Emin Kaya'nın tezgâhının bulunduğu noktaya çok sayıda not bırakılmıştı / Fotoğraf: Al Jazeera

İçeriğin Devamı Aşağıda

Zanlının babası Mustafa Öztürk, sosyal medyada yazılanlardan ötürü psikolojisinin bozulduğunu söylediği oğlunu tedavisi bittikten sonra teslim edeceğini açıklamıştı.

Kaya ailesinin avukatı İlknur Tunç, oğullarını adalete teslim etmeyen Öztürk ailesi hakkında ‘yardım ve yataklıktan’ suç duyurusunda bulunmuştu. Ayrıca zanlı ve babasının kredi kartlarına ait dökümleri de talep eden Tunç, “Yapılan harcamaların tespitiyle alkol alıp almadığının ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Olay anında alkol muayenesi yapılmadığı için bu durum bizim için çok önemli” demişti.

19 yaşındaki zanlı Murathan Öztürk 87 gün sonra teslim olmuştu.

DHA, AA ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?