Görüş Bildir
Haberler
CIA’in Sır Gibi Sakladığı 51. Bölge Üzerine İlginç İddialar ve Komplo Teorileri

etiket CIA’in Sır Gibi Sakladığı 51. Bölge Üzerine İlginç İddialar ve Komplo Teorileri

1947 senesinde Roswell’e düştüğü iddia edilen UFO’dan elde edilen teknolojilerin geliştirildiği, elde edilen bu verilerle de lazer güdümlü füze, kızılötesi ışın gibi teknolojilerin üretildiği söylenen bir bölge: Area 51 ya da 51. Bölge. 

Hatta bazı komplo teorisyenlerine göre zaman yolculuğu ve ışınlanma deneyleri de yapılıyor 51. Bölge’de…

İçeriğin Devamı Aşağıda

51. Bölge

51. Bölge

51. Bölge, Las Vegas’ın 153 km. kuzeyinde olup Nevada test sahası ve Nellis Hava Kuvvetleri sahası ile çevrelenmiştir. İçinde bulunduğu arazi 76 km karedir. Çekilen fotoğraflarında yalnızca birkaç hangar ve çeşitli küçük yapılardan oluştuğu görülse de, yerin altında çok önemli ve geniş bir kompleksin bulunduğu bilinmektedir. 

Toplum olarak bilmediğimiz birçok deney ve olayın olması, komplo teorisyenlerinin bu konularda bıkmadan, usanmadan fikirler ortaya atmaları ve tabi ki bölgenin görüntülenmesinden sonra çalışma ve deney girişimlerinin yer altına taşınması, zihinlerdeki bölge ile alakalı soru işaretlerini iyice artırmıştır.

Amerika, 51. Bölgenin varlığını kabul etti.

Amerika, 51. Bölgenin varlığını kabul etti.

51. Bölge ile alakalı spekülasyonların çıkmasından 66 yıl sonra -2013 senesinde- Amerika, üssün gerçekten var olduğunu ve resmen açıkladı. Üssün varlığı, neden kurulduğu, ne gibi işlevleri olduğu konusunda açıklamalar yapılan rapor, CIA tarafından yayımlandı.

Bu gizli bölge, ‘Independence Day’ filminden, ‘The X-Files’ dizisine kadar, birçok bilim kurgu yapımına konu olan 51’inci Bölge, popüler kültürde ‘Dünya’ya gelen uzaylıların tutulduğu yer’ olarak kabul ediliyor. Ancak CIA’in oldukça kalın raporunda, UFO meraklılarının reddetmesi beklenen açıklamalar var. CIA, raporda dünya dışı varlıklara değinmiyor, tersine, 51’inci Bölge’nin ‘hükümetin gizli U-2 casus uçak programının parçası olduğunu’ öne sürüyor. Rapor, 51’inci Bölge’nin İkinci Dünya Savaşı’nda ‘hava topçu menzili’ olarak kullanıldığını da ekliyor.

Bölge hakkında çıkan söylentiler.

Bölge hakkında çıkan söylentiler.

51. Bölge, Dünya'nın en çok bilinen askeri üslerinden bir tanesi olmasına karşın yetkililer varlığını hiçbir zaman kabul etmedi. Soğuk savaş yıllarında gizli operasyonların yürütüldüğü 51. Bölge, uzun süre boyunca çılgınların, komplo teorisyenlerinin ve aşırı meraklıların ilgi odağı oldu. 51. Bölge'nin UFO'lara ve uzaylı varlıklara ev sahipliği yaptığı yönündeki söylentilerin henüz kanıtlanamamış olmasına karşın, hükümetin bu üstte yıllardır gizli çalışmalar sürdürdüğü ve ileri sürülen bazı spekülasyonların gerçek olduğu iddia ediliyor.

Söylentiler, hiçlikten meydana gelmedi.

Söylentiler, hiçlikten meydana gelmedi.

Gizli yeraltı tünelleri, saklı düşman uçakları, çok gizli UFO dosyaları gibi iddia ve söylentiler daima 51. Bölge ile ilişkilendirildi. Bu tarz spekülasyonların ve komplo teorilerinin oluşması elbette bir hiçlikten meydana gelmedi. 

Amerika'nın önceleri böyle bir oluşumun olduğunu reddedip, Sovyetlerin 1957'de gönderdiği uydu sayesinde görüntüsü alındıktan sonra, bölgenin Amerika tarafından varlığının kabul edilmiş olması ilgililerin merakını uyandırmıştır.

Teorisyenlerin ortaya attıkları iddialar.

Teorisyenlerin ortaya attıkları iddialar.

Spekülasyonların çıkmasındaki en önemli sebeplerden birisi de bölgede yıllardır kullanılmayan uçak pistlerinin, çöl kumları yüzünden bir karış kumla kaplanmış durumda. Yani, bu da o bölgeye herhangi bir uçağın inemeyeceğini gösteriyor. Teorisyenlere göre, CIA’in yaptığı ‘’bölgenin gizli uçaklar için araştırma yapılan bir alan’’ olduğu yönündeki açıklamaları da hedef saptırmaktan başka bir şey değil. 

Çünkü bölge, gerçek anlamda sıkı sıkıya korunuyor. 51. Bölge’nin varlığının kabulünden önce, alanın 50 km’den fazla yakınına yaklaşmak yasaktı ve yaklaştığınız takdirde birçok farklı araçla takip ediliyordunuz. Nevada çölünün farklı yerlerinde birçok gizli kameranın da olduğu, hatta bölgeye çok yaklaşmanız durumunda vurulma riskinizin bile olduğu iddia ediliyor. 

Tüm bu iddiaların gerçek olduğu kabul edilirse, komplo teorilerine inanmayanların bile akıllarına, bu bölge ile alakalı soru işaretlerinin gelmesi oldukça doğal.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2762
1258
559
390
365
319
284
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?