Görüş Bildir
Haberler
CHP ve HDP'li Vekillerden AYM'ye Dokunulmazlık Başvurusu

CHP ve HDP'li Vekillerden AYM'ye Dokunulmazlık Başvurusu

Onedio Medya
26.05.2016 - 16:22

CHP ve HDP'li bazı milletvekilleri, dokunulmazlıkları Anayasa değişikliği ile geçici olarak kaldıran düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çoğu HDP'li ve CHP'li olmak üzere fezlekesi bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının geçici olarak kaldırılmasına ilişkin düzenleme geçen hafta cuma günü TBMM'de kabul edilerek, onay için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderilmişti.

HDP, kendisini hedeflediğini savunan düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne 110 milletvekili ile başvurmak için CHP'den destek almaya çalışmış ancak istediği desteği bulamamıştı.

Reuters'ın haberine göre HDP'nin TBMM Anayasa Komisyonu üyeleri Mithat Sancar, Meral Danış Beştaş ile HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen ve Mardin Milletvekili Erol Dora bugün Anayasa Mahkemesi'ne gelerek, hakkında dokunulmazlık fezlekesi bulunan ve düzenlemeden etkilenen HDP milletvekilleri adına düzenlemenin iptali başvurusunda bulundu.

CHP'li Tanrıkulu da ayrı olarak yaptığı başvuruda, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili kabul edilen geçici maddenin yürürlüğünün durdurularak iptalini istedi.

'Olumsuz bir sonuç çıkarsa bireysel başvuru yapacağım'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tanrıkulu yaptığı açıklamada bu başvurusunun bireysel nitelik taşımadığını, Anayasa'nın 85. maddesi kapsamında itiraz hakkını kullandığını söyleyerek, yürütmenin durdurulması için yaptığı başvuru kabul edilmediği takdirde bireysel başvuru hakkını da kullanacağını kaydetti.

'Sessiz kalmamız beklenilemez'

'Sessiz kalmamız beklenilemez'

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen de Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun ardından Anayasa Mahkemesi'ne iptal istemli dilekçesini sunan Pekşen, 'Halkın iradesi ulusal irade parlamentoda baskılanıp susturulmaya ve tümüyle işlevsizleştirilmeye çalışılmaktadır. Böylesi bir duruma elbette bir parlamenter olarak bir hukuk adamı olarak kayıtsız kalmamız, sessiz kalmamız asla beklenilemez.' dedi.

Pekşen, partisinin Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil adına da Anayasa Mahkemesi'ne başvuru dilekçelerini ilettiğini belirtti.

HDP'li vekillerin teröre destek veren açıklamalarının hatırlatılması üzerine Pekşen, teröre destek veren herkesin yargılanması gerektiğini söyledi.

Reuters ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
52
29
12
7
3
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Süleyman Usta

sezgin tanrıkulu efendi atatürk olsaydı o dokunulmazlıkları için uğraştığın kişileri astırırdı..atarük ün kurduğu chp şuanki chp diğildir..sen vatanına ihane... Devamını Gör

cimbombom

@SüleymanUsta, çomar olmayı bırakın da haber başlığına bakarak yorum yapmaya son verin! Sezgin Tanrıkulu ve haberde adı geçen diğer CHP'li milletvekilleri HD... Devamını Gör

cimbombom

AKTroller gelmeden bir açıklama yapayım. Kılıçdaroğlu AYM'ye başvuru yapılmasını, haklarında fezleke açılan yani dokunulmazlıkları kaldırılan milletvekilleri... Devamını Gör

zender-one

Akpli aym ye başvursa ne hakkında dava açacak yğrekli çıkmaz ki bu ülkeden

Şule Oral

Terörist seviciler!!!

negerekvar

Tek başına iktidarın olduğu bir dönemde ülkenin terörden çektiği eziyeti muhalefete yıkacak kadar beyinsiz bir tek bu ülkede siz ve sizin gibilerden oluşuyor... Devamını Gör