Görüş Bildir
Haberler
CHP'li Engin Altay İç Tüzük Kitabı Fırlattı

CHP'li Engin Altay İç Tüzük Kitabı Fırlattı

Batuhan
28.08.2014 - 15:08 Son Güncelleme: 28.08.2014 - 17:19

'Saygısızlık değil uyarı'

12 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis'te yapılan yemin töreni CHP'liler tarafından protesto edildi. Genel Kurul'a giren CHP'li vekiller usül tartışması istedi. Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in bu talebi reddetmesinin ardından CHP'li vekiller topluca salonu terk etti. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın Cemil Çiçek'e iç tüzük kitabını fırlattığı görüldü. Altay, 'Bu bir saygısızlık değil uyarı' dedi.

CHP Grup Bşkvekili Engin Altay, 12.Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yemin etmeden hemen önce Genel Kurul salonunda yaşanan gerginlikle ilgili basın toplantısı düzenledi. Altay, usul tartışması açmayan Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in İçtüzüğü ayaklar altına alıp çiğnediğini savundu.

Altay, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in söz isteyen milletvekiline meramını sorması ve onu dinlemesi gerektiğini söyledi. Altay, tavrını demokratik tepki olarak değerlendirdi:

'Bu içtüzüğü fırlatmam benim demokratik tepki hakkımı kullanmamdır. Çiçek'in 'törene katılırsınız katılmazsanız' açıklaması da abestir.'

Halk diktatör seçmedi

Halkın diktatör değil cumhurbaşkanı seçtiğini söyleyen CHP Grup Başkanvekili Engin Altay CHP'nin salonu terk etmesiyle ilgili 'Muhalefetin 'partili cumhurbaşkanına' tavır koymasından daha doğal bir şey olamaz.' değerlendirmesini yaptı. Altay amaçlarının Erdoğan'ı uyarmak olduğunu savundu:

'Anayasa ortadayken partili Cumhurbaşkanlığı yapılamaz. Anayasa ve hukuka ne kadar saygı gösterirsen biz sana iki katı saygı göstereceğiz. Bu tavır Cumhurbaşkanı'na saygısızlık ve onu tanıma değil, Anayasa'ya bağlı kalması konusunda bir uyarıdır.'

Hükümet'ten ilk değerlendirmeler

CHP'nin protestosuna Hükümet'ten ilk tepki Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'den geldi. İşler, tavrı 'saygısızlık' olarak değerlendirdi:

'İsminde halkın geçtiği bir partinin halkın iradesine saygısızlık yapması hiç yakışmamıştır. Bu tavırla hem 77 milyona kendilerini rezil ettiler, hem de dünyaya CHP'nin bu yüzünü göstermiş oldular.'

CNN TÜRK yayınına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ana muhalefetin tepkisini 'Daha ilk günde lüzumsuz bir adım. Bunlar eski Türkiye'nin alışkanlıkları' diye niteledi, 'Maalesef çok çirkin bir görüntü olmuştur, CHP'ye leke gelmiştir' dedi.

Demirtaş: Nezaket ötesi

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş da Meclis'te CHP'nin tavrına ilişkin soruları yanıtladı. Demirtaş, protestonun anlaşılabilir olduğunu söyledi, ancak İçtüzük fırlatılmasını nezaketsizlik olarak niteledi:

'Böylesine bir günde protesto veyla katılmama gibi bir tavır anlaşılır, parti kararı almışlarsa saygı duyarız ancak kitapçık fırlatma nezaket ötesi bir durumdur.'

Kaynak: Al Jazeera, CNN Türk ve DHA

Haber Fotoğrafı: AA

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/ict...
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP’lilerin kitapçık fırlatmasına sosyal medyadan tepkiler

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0