Görüş Bildir
Haberler
CHP'de Pankart Savaşları

CHP'de Pankart Savaşları

FreiGeist
17.12.2014 - 16:04
İçeriğin Devamı Aşağıda

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Aydın İl Başkanlığı'na asılan 3X6 metre ebatlarındaki pankartlar polis tarafından indirilmek istenince gece boyunca pankart savaşı yaşandı. Öte yandan Denizli'de de hazırlanan afişlerin zabıtalar tarafından kaldırılması tartışma yarattı.

Polis mahkeme ve savcılık kararlarıyla iki kez pankart indirtirken, parti yönetimi gece yarısı 17 Aralık operasyonun adeta simgeleri haline gelen içi para dolu ayakkabı kutusu, para sayma makinesi, çelik kasa fotoğrafları ve dolar işareti bulunan 'Halk Yolsuzluğa sessiz kalmayacak' yazılı üçüncü bir pankart astı.

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet olaylarını unutturmak istemeyen CHP Aydın İl Teşkilatı, İstasyon Meydanı'ndaki parti binasına İçişleri eski Bakanı Mamer Güler, AB eski Bakanı Egemen Bağış, Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan ile Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın maskeli fotoğraflarının bulunduğu pankart astı. Türkiye'nin bir çok noktasında parti binalarına asıldığı öğrenilen ve üzerinde '17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvetle mücadele haftası olsun' yazılı pankart için Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesinin kararını emsal gösteren polis, akşam saatlerinde pankartı indirmek için parti binasına geldi. Partililer tarafından polis parti binasına alınmazken, olayı duyan partililer bina önüne akın etti. Polis pankartı indirmek için yaptığı ilk girişimde başarısız olurken pankartın fotoğrafını çekip Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulunulduğu öğrenildi. Başsavcılığın talebi üzerine Aydın 2. Sulh Ceza Hakimi Mestan Özgür Özcan, 'Eski bakanlara görevlerinden dolayı hakaret suçu' işlendiğini hükmedip pankartın indirilmesi yolunda karar vermesi üzerine polis, mahkeme kararını CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi'yi tebliğ etti. Bunun üzerine CHP il yönetimi pankartı yerinden indirdi. İndirilen pankart, tutanak karşılığında polise teslim edildi.

YENİ PANKART ASILDI

Polislerin parti binası önünde, partililerin ise parti binası içerisinde nöbet tuttuğu gece saat 23.30 sıralarında bu sefer parti binası camlarından meydana bakan tarafına yeni bir pankart asıldı. Bu defa asılan pankartta dört eski bakanın yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın maskeli fotoğrafı da yer aldı. Üzerinde ise, 'Çekin kirli ellerinizi bu halkın üzerinden' ifadesi bulunan bu pankartın asılması ile nöbet bekleyen polisler hemen pankartı fotoğraflayıp savcılığın yolunu tuttu. Bu sefer Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yazılı talimatıyla pankart indirilmek istendi. 00.30 sıralarında parti yöneticilerine tebliğ edilen yazılı emri uygun bulmayan partililer pankartı indirmeyince, polis özel bir vinç ile pankartı indirdi.

'YENİSİNİ ASARIZ'

Pankartın indirilmesi sırasında polise herhangi bir zorluk çıkartmayan partililer, polisin çekilmesinin ardından yeniden harekete geçti. CHP İl Başkanı Hikmet Saatçi, 17-25 Aralık yolsuzluğunu ve rüşvetini unutturmayacaklarını belirtirken, 'Biz bu konuda haklı olduğumuzu biliyoruz. Onlar unutturmak istedikçe biz unutturmayacağız. Pankartta dört olan kişi sayısı beşe çıktı. Daha da artabilir. Onlar indirsin biz yenisini asarız' dedi.

GECE YARISI ÜÇÜNCÜ PANKART ASILDI

İki pankartın indirilmesinin ardından kalabalık dağılmaya başlarken, poliste meydandaki güçlerinin çoğunluğunu geri çekti. Üç ekibin nöbetçi kaldığı parti binası önünde bir hareketlilik yaşanmazken, parti binası içinde partililer yeniden hummalı bir çalışma içine girdi. Yeniden bir pankart yaptırıp gelen partililer saatler 02.00'yi gösterdiğinde parti binasından yeni bir pankart sallandırdı. Bu sefer pankart üzerinde bakanların ve Bilal Erdoğan'ın fotoğrafları yer almazken, pankartta 17 Aralık operasyonun adeta simgeleri haline gelen içi para dolu ayakkabı kutusu, para sayma makinesi, çelik kasa fotoğrafları ve dolar işareti ile 'Halk Yolsuzluğa sessiz kalmayacak' ifadesine yer verildi. Polis bu pankartı da fotoğrafladıktan sonra bölgeden uzaklaştı. Asılan bu pankart halen yerinde duruyor.

'DEVLET SOYGUNCUYU KORUMAK İÇİN SEFERBER OLMUŞ'

Pankart kriziyle ilgili CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, 'CHP Aydın il binasındaki pankartı yasadışı emirle indirten savcı telefonlara çıkmıyor. Ne kadar saklanacaksınız? Akıllara zarar, Bütün devlet soyguncuyu korumak için seferber olmuş. Zorbalar devletinin resmidir. Zorbalığın bütün ortakları hesap verecek' dedi.

DENİZLİ'DE AFİŞ TARTIŞMASI

DENİZLİ Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, CHP'liler tarafından '17 ve 25 Aralık'a yönelik hazırlanan afişlerin zabıta ekiplerince kaldırılması tartışma yarattı. Delikçiliçınar Meydanı'na toplanan CHP'liler, belediye başkanı ile hükümeti eleştirdi. Topluluk belediye merdivenlerinin korkuluklarına üzerinde '17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası' yazan afişi astı. Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi'nin dünkü oturumunda birçok madde görüşerek karara bağlandı. Ancak toplantıya yolsuzluk ve rüşvet tartışmaları damgasını vurdu. CHP'li üyeler, '17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası' adıyla başlattıkları etkinlik kapsamında kentin 19 ayrı noktasına, ağaçların arasına asılan afişlerin zabıta ekipleri tarafından sökülmesini eleştirdi. CHP'lilerin toplantıda tepkileri dinmedi. Konuyu meclis gündemine taşıyan CHP Grup Başkan Vekili Bekir Çapar, afişler için Belediyeden ve Valilikten izin aldıklarını belirterek kaldırılma nedenini sordu. Bunun üzerine söz alan AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, afişlerin siyasi propaganda amacı taşıdığını, bu nedenle istenilen her yere asılamayacağını söyledi. CHP'liler toplantının ardından belediye binası önünde afişlerin kaldırılmasını protesto için açıklama yaptı. Zabıtalarca sökülen afişlerden birini açan grup adına açıklama yapan meclis üyesi Bekir Çapar, uygulamanın demokrasi ve hukuka aykırı olduğunu ve Belediye Başkanı hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

MEYDANDA CHP'LİLERDEN AFİŞ EYLEMİ

Bu gece tekrar asılan afişlerin yeniden toplatılması üzerine CHP İl Başkanlığı, Delikçiliçınar Meydanı'na eylem yaptı. Ellerindeki ayakkabı kutularıyla bir araya gelen yaklaşık 500 CHP'li, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' ve 'Hırsız var' sloganları attı. CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, grup adına basın açıklaması yaptı. Üzerinde '17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası' yazan afişin iki kez belediye ekipleri tarafından söküldüğünü vurgulayan Çavuşoğlu, 'Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı kınıyoruz. Yolsuzluktan mı, rüşvetten mi sıkıntınız var da afişten mi rahatsız oluyorsunuz? Yolsuzluk ve rüşvete 'hayır' diyorsanız siz de alanlara ininiz. Siz belki de bizim partinin afişteki ambleminden rahatsız olmuşsunuzdur. Bu nedenle afişten parti amblemini çıkardık' dedi.

AFİŞ BELEDİYENİN MERDİVEN KORKULUKLARINA ASILDI

Çavuşoğlu'nun konuşmasını sürdürdüğü sırada partili gençler, Büyükşehir Belediyesi'nin önündeki merdiven korkuluklarına söz konusu afişi astı. Afişin bir hafta burada asılı kalacağını ve Vali Şükrü Kocatepe'nin de afişin asılmasına izin vermediğini söyleyen İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, 'Biz terör örgütü değiliz, siyasi bir partiyiz. Biz, cumhuriyeti kuran partiyiz. Korkma Sayın Vali. Haziran seçimlerinde devran değişecek. Kimse sadakat göstermek zorunda kalmayacaksınız' diye konuştu.

'YARATTIĞIN DÜŞMANIN ALTINDA EZİLECEKSİN'

Gülen cemaatine destek vermekle suçlandıklarını söyleyen Çavuşoğlu, 'Faşizm kimin üstüne giderse gitsin bizi karşısında bulur. Cemaate, 'Ne istediniz de vermedik' dediler. Bunların her yaptığında dönemin Başbakanı, şimdinin Cumhurbaşkanının da parmağı var. Her seçim öncesi düşman yaratıyor. Ergenekon'da da senin parmağın var. O davanın 'savcısıyım' dedin. Yine bir seçim önü düşman yarattın. Bu kez bu düşman numarasını bu halk yemeyecek. Yarattığın düşmanın altında ezileceksin' diye konuştu. Yaklaşık 30 dakika süren eylem sonrası grubun çoğunluğu sessizce meydandan ayrıldı. Bir grup CHP'li afişin indirilmemesi için burada beklemeye başladı.

Cem ULUCAN- Ferah IŞIK- Ramazan ÇETİN/ AYDIN, DENİZLİ- DHA

Kaynak: http://www.dha.com.tr/aydin-chpde-pan...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0