Görüş Bildir
Haberler
CHP: Cizre'de Ne Oluyor Açıklayın

CHP: Cizre'de Ne Oluyor Açıklayın

Onedio Medya
10.09.2015 - 16:47

Grup Başkanvekili Levent Gök ile Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Meclis'te bir basın toplantısı düzenleyerek Cizre'de neler olduğu konusunda hükümetin açıklama yapmasını istedi. Gök, kentteki sokağa çıkma yasağının da derhal kaldırılmasını istedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Grup Başkanvekili Levent Gök ile Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu Cizre’de yaşananları değerlendirdi.

Gök ve Tanrıkulu ile parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Cizre’de neler olduğunu bilmek istediklerini ancak öğrenemediklerini söyledi. Gök, Cizre’de sokağa çıkma yasağının sona erdirilmesini ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından ilçede neler olduğunun açıklanmasını istedi.

Cizre’de elektrik ve internet bağlantısının olmadığını ifade eden Gök, kendilerine ulaşan feryatların ilçedeki durumun vahim olduğunu gösterdiğini belirtti.

Gök, 'Her gün artan ölümler ve Cizre’de devam eden sokağa çıkma yasağı nedeniyle orada yaşanılan süreç konusunda kamuoyunun net bilgisi yok. Cizre’de neler oluyor? Türkiye’nin en büyük ilçelerinden birinde, 150 bin nüfusu barındıran ilçede, bir haftadır sokağa çıkma yasağıyla, suyun, elektriğin olmadığı, en temel besin maddelerinin artık yok olduğu, yurttaşlara ulaşılamadığı, acil sağlık yardımının alınmadığı bir ilçede bilmediğimiz başka neler oluyor diye endişe ediyoruz' dedi.

'BİR DRAM YAŞANIYOR'

Cizre’de dram yaşandığını ileri süren Gök, sivil vatandaşların cenazelerinin kaldırılamadığını dile getirdi. Gök, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, Cizre’de ne olup bittiğini kamuoyuna açıklaması gerektiğini ifade etti.

Hükümetin bakanlarının önünün kesildiğini, seyahat özgürlüğünden, bir ilçeye gitme olanağından yoksun bırakıldığını belirten Gök, 80 milletvekiline sahip bir partinin tüzel kişilik olarak toplantı yapmasının engellendiğini söyledi.

Soğukkanlı, sağduyulu olma çağrısında bulunan Gök, Türkiye’nin bir an önce şiddet ortamından uzaklaşması, soğukkanlı yönetilmesi gerektiğini kaydetti. Gök, ancak bu iradenin AKP ve Cumhurbaşkanı’nda olmadığını ifade etti.

Gök, sokakların provokatör kaynadığını, kötü niyetli kişileri barındırdığını ifade ederek, 'Cizre’de yaşanan hadise, bakan, milletvekilleri, bir siyasi partinin genel başkanlarının seyahat özgürlüğünün kısıtlanması, ilçeye girmesinin yasaklanmasının nedeni Başbakan tarafından açıklanmalı, böyle bir durum derhal sona erdirilmelidir. Başbakan, Cizre’de neler olduğunu açıklamalı' dedi.

'SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALDIRILMALI'

Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da Cizre’de 7 gündür sokağa çıkma yasağı bulunduğunu, dünyanın hiçbir yerinde 7 gün süren sokağa çıkma yasağı olamayacağını kaydetti.

Tanrıkulu, 150 bin nüfuslu ilçede, 150 bin tutuklu insan bulunduğunu öne sürerek, böyle bir güvenlik anlayışının hiçbir hukuk devletinde kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Sokağa çıkma yasağının hemen kaldırılmasını isteyen Tanrıkulu, Türkiye hukuk devletiyse, hükümetin bu duruma son vermesi gerektiğini söyledi.

Tanrıkulu, 'Bakanlara nasıl seyahat yasağı konulabilir? Dün itibariyle Meclis Başkanı ile Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile görüştüm. Meclisin itibarına özen gösteriyorsanız, milletvekillinin bu durumunu ortadan kaldırmanız lazım. Ya sokağa çıkma yasağını kaldırın ya da milletvekili, bakanların ulaşmasını engellemeyin. Bu ortam, belirsiz durum, bakan, milletvekillerine, basına, insanlara kapalı ortam başka infiallerin oluşmasına neden oluyor. Hükümeti sağduyuya davet ediyorum' görüşünü dile getirdi.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0