Görüş Bildir

Bu haber taslak halindedir!

Haberler
Che Guevara'nın İntikamını 3 Kurşunla Alan Devrimci Kadın: Monika Ertl

etiket Che Guevara'nın İntikamını 3 Kurşunla Alan Devrimci Kadın: Monika Ertl

Bilindiği gibi Che Ernesto Guevara 9 Ekim 1967 yılında Bolivya ordusu tarafından yakalanılarak infaz edilmişti. Öldürüldükten sonra Che'nin elleri kesilmişti ve bu olaydan doğrudan sorumlu olan kişi ise Bolivya ordusunda görevli olan Roberto Quintanilla Pereira'ydı. İşte bu içeriğimizde tüm dünya devrimcilerinin en nefret ettiği kişilerde baş sıraya oynayan Roberto Quintanilla Pereira'yı 3 kurşunla öldürerek Che'nin intikamını alan kadın olarak bilinen Monika Ertl'in hikayesini ele alacağız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Her şey bu Alman kızın Bolivya'ya gelmesiyle başlıyor...

Her şey bu Alman kızın Bolivya'ya gelmesiyle başlıyor...

Monika Ertl, 7 Ağustos 1937 yılında Almanya'nın Münih kentinde dünyaya gelmiş. Sinemacı olan babası 2. Dünya Savaşı'ndan sonra Bolivya'ya yerlemiş ve burada bir yandan film çalışmalarına devam ederken bir yandan da çiftçilik yapmış. Monika'nın hikayesi ise 1952 yılında tam 15 yaşındayken Bolivya'ya gelmesiyle başlıyor.

Belgesel yapımcısı, yönetmen, kameraman...

Belgesel yapımcısı, yönetmen, kameraman...

Monika, Bolivya'ya geldikten sonra babasından öğrendikleriyle o da sinema sektörüne atıldı ve birkaç film çekti. 1958 yılında genç bir kadınken yine Almanya'dan Bolivya'ya göçen bir maden mühendisiyle evlendi. Kocasının işi dolayısıyla bir süre Şili'de kaldıktan sonra Bolivya'ya geri döndüler.

Boşanması ve ideolojik olarak gelişimi...

Boşanması ve ideolojik olarak gelişimi...

Kaliforniya'ya yerleşmek isteyen Monika'nın bu hayalleri maalesef gerçekleşmedi ve Bolivya'da kaldı. Bu sırada kocasıyla boşandı. Kardeşi Beatrix'in anlattığına göre oldukça çalışkan bir kadın olan Monika yarı zamanlı olarak öğretmenlik yapıyor arta kalan zamanlarındaysa çeşitli seyahatler düzenleyerek çocuklar için yardım topluyordu. İşte bu seyahatler sırasında tanıştığı insanlar Monika'nın ideolojik olarak sola yakınlaşmasını sağladı.

Radikalleşme süreci...

Radikalleşme süreci...

Monika, birçoğu yerli olan yoksul aileler yararına çalışırken gördükleri sayesinde daha da radikalleşti ve Guevarist milislerin oluşturduğu ELN yani Ulusal Kurtuluş Ordusu'na sempati duymaya başladı.

ELN dönemi...

ELN dönemi...

Che Guevara'nın öldürülmesiyle ELN'ye katılan Monika burada yerli dillerinde 'genç kız' ya da 'kız arkadaş' anlamlarına gelen 'İmilla' adını aldı. Ailesinden iyice uzaklaşan Monika babası tarafından kovuldu. Bu sırada ailesiyle senede bir defa mektup yoluyla iletişime geçmeye başlayan Monika zaman zaman da deşifre olmamak için onlara şifreli mektuplar gönderdi. Mektuplarda ailesine iyi olduğunu ve onu merak etmemeleri gerektiğini söylüyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Che'nin intikamı...

Che'nin intikamı...

Yaralı olarak ele geçirilmesine rağmen infaz edilen ve daha sonra da elleri kesilen Che Guevara'nın intikamını almak için tüm solcu gruplar can atıyordu. Ve en büyük hedef de bu infazdan ve ellerinin kesilmesinden sorumlu olan Bolivya Ordusu komutanlarından Roberto Quintanilla Pereira'ydı. Gerilla kamplarında eğitim gören Monika'nın da tek hayali Pereira'yı cezalandırmaktı.

Pereira'nın kaçışı...

Pereira'nın kaçışı...

Roberto Quintanilla Pereira can güvenliği endişesiyle Bolivya Hükümeti'nden Almanya'nın Hamburg kentine konsolos olarak atanmasını talep etti. Bu talebi karşılık bulan Pereira hemen yeni görevine ve yeni görev bölgesine atandı.

İntikam zamanı...

İntikam zamanı...

Pereira'yı cezalandırma kararı alan Monika sahte bir Arjantin pasaportuyla önce İsviçre'ye oradan da Hamburg'a geçti. Tarihler 1 Nisan 1971'i gösterdiğinde tüm zarifliği ve güzelliğiyle Bolivya'nın Hamburg Konsolosluğu'na gider. Kendini öncesinde konsolos Pereira'yla görüşmek isteyen bir Avustralyalı olarak tanıtmıştır. Pereira'nın odasına girdikten sonra çantasında Revolver'ini çıkartır ve yakın mesafeden 3 el ateş ederek Pereira'yı orada öldürür.

Ve son olarak öldürülmesi...

Ve son olarak öldürülmesi...

Monika 2 yıl Fransa'da kaldıktan sonra 1973 yılında Bolivya'da görüldü. Eski bir Nazi savaş suçlusu olan ve Lyon Kasabı olarak bilinen ve hatta babasının arkadaşı olan, Monika'nın 'amca' diyerek büyüdüğü, 2. Dünya Savaşı sonrası Bolivya'ya iltica ettikten sonra 'soğuk savaş' döneminde ABD'nin Latin Amerika'daki sol-devrimci hareketi engellemek adına görevlendirdiği ve Bolivya Hükümeti adına çalışan ajanlardan biri olan Klaus Barbie tarafından tuzağa düşürülerek 12 Mayıs 1973 günü öldürüldü ve bedeni Bolivya'da hiç kimsenin bilmediği bir yere gömüldü.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
647
252
110
51
37
31
16
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
carnation

İdeolojik liderine hayatını vermiş bir kadın. Öncelerde okuduğum bir makalede Guevara'ya deli gibi aşık olduğu yazıyordu. Aldığı kültür ve eğitimin tamamen d... Devamını Gör

carnation

İdeolojiyle bağlantı kurulabilir. Bi düşün bence anlarsın ;)

Serdar KARTAL

BİZİMKİLER GÖTÜNE GRİ TAYTI ÇEKİYO ELİNDE İPHON DİGER ELİNDEDE GLORİA JEANSDEN KAHVE TAKSİMDE DEVRİM MARŞI SÖYLÜYO.. İDEOLOJISINI BEGENMESEMDE KADINI TAKD... Devamını Gör

özgün Dayanışma

bizimkilerden bir sürü bunu yapan var ama terörist diyorsunuz ona siz.

Hazal LittleVenus

Tek yol devrim ✌️✌️✌️ YoksuIa güImedim, zenginIiğe özenmedim, faşistIeri sevmedim, eziIenIeri dövmedim, ben devrimci doğdum, devrimci öIeceğim. -Che https://... Devamını Gör