Görüş Bildir
Haberler
Cezaevlerinde 126 IŞİD Üyesi Bulunuyor

Cezaevlerinde 126 IŞİD Üyesi Bulunuyor

Onedio Medya
24.08.2015 - 14:58

Adalet Bakanlığı verilerine göre, Türkiye’de IŞİD terör örgütüne üye olduğu gerekçesi ile 126 kişi cezaevinde bulunuyor. 126 kişiden sadece 7’si Türkiye Cumhuriyet Devleti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs iddiaları ile tutuklu bulunuyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Adalet Bakanlığı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın bilgi edinme kanunu çerçevesinde Türkiye’de cezaevlerinde bulunan IŞİD üyeleri ve yargılandıkları, hüküm giydikleri suç türlerine ilişkin soru önergesine cevap verdi. 

Adalet Bakanlığı’nın verilerine göre 10 Ağustos itibari ile IŞİD terör örgütüne üye 3 hüküm özlü, 2 hükümlü, 121 tutuklu bulunuyor.

3 hüküm özlü silahlı terör örgütüne üye olmaktan cezaevinde bulunuyor. Cezaevlerinde ayrıca basit yaralamadan, dolandırıcılık, ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma, silahlı terör örgütlerine silah sağlama, uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama suçlarından 2 hükümlü bulunuyor. 

Yine cezaevlerinde başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, nitelikli kasten öldürme, suç işlemek maçıyla örgüt kurmak, tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme suçlarından 1, kasten öldürme ve terör örgütü kurmak veya yönetmekten iddiasından 2, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle bir kişiyi öldürme, silahlı yağma, silahlı terör örgütlerine silah sağlama, silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmekten iddiasından 3, izinsiz olarak ateşli silah veya mermileri ülkeye sokma imal etme, nakletme, sokma iddiasından 6, Türkiye Cumhuriyet Devleti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme iddiasından 7, silahlı terör örgütüne üye olma iddiasından 112 tutuklu bulunuyor.

CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0