Görüş Bildir
Haberler
Çayım Olmazsa Olmaz Diyenlerin Ufkunu Genişletecek 12 Dünya Çayı

Çayım Olmazsa Olmaz Diyenlerin Ufkunu Genişletecek 12 Dünya Çayı

Kahvaltı sofralarımızdan Ramazan sahurlarına, Kraliyet Saraylarından salon 5:00 çaylarına, Hindistan tapınaklarından Nepal köylerine uzayan bir hikaye kendisi...

Ha bir de ne demiş Oğuz Atay;

…biz çayın yalnızlığa iyi gelen tarafını da severiz…

1. Siyah Çay

1. Siyah Çay

Siyah çay en bilinen ve tüketilen çaydır. Çay yaprakları toplanır, soldurma, kesme gibi işlemlerden sonra kararması beklenir. Son olarak, kurutulup harmanlanır.

2. Earl Grey

2. Earl Grey

Earl Grey çayı, turunçgiller familyasındandır. Bergamot meyvesinin kabuğundan çıkarılan rayihalı yağla tat verilen çay harmanıdır.

3. Seylan Çayı

3. Seylan Çayı

Seylan adını şimdiki Sri Lanka'dan alır. Seylan çayı, aslında ülkemizde çay üretiminde kullanılan “çay bitkisi” camellia sinensis’ten üretilmektedir. Yani, Karadeniz çayı ve Seylan çayı arasında kullanılan bitki ve üretim aşamaları açısından neredeyse hiç bir fark yoktur.

4. Assam Çayı

4. Assam Çayı

Assam siyah çayı genelde Türk Rize çayına benzetilen lezzetli, güçlü ve sert bir aroma taşır. Aslen hint çayıdır. Çoğu İngiliz ve  çaylarında olan maltımsı tada sahiptir.

5. Darjeeling Çayı

5. Darjeeling Çayı

”Çayların şampanyası” diye de bilinen Darjeeling, ismini Hindistan’ın Darjeeling bölgesinden alıyor. Bu değerli siyah çay dünyada üretilen bütün çaylardan daha üst yüksekliklerde üretiliyor. Aromasını misket üzümünden alıyor.

6. Keemun Çayı

6. Keemun Çayı

Çinli Keemun siyah çayı yoğun, zengin ve damakta isli bir tad bırakan koyu aromalı bir çaydır. Yumuşatması adına süt ile içilmesi tercih edilir.

7. Kenyan Çayı

7. Kenyan Çayı

Kenyan siyah çayı süt ve şekerle hafifleyen bir Kenya çayıdır. Kenyan siyah çayı elle toplanıp elle üretilen diğer siyah çayların aksine daha çok makineler ile üretilir.

8. Lapsang Shousong Çayı

8. Lapsang Shousong Çayı

Lapsang Souchong çayının özel olma nedeni içerisindeki yoğun is tadıdır. Bu tat, bambuların üzerinde siyah çay yapraklarının yakılması ile ortaya çıkar.

9. Nilgiri Çayı

9. Nilgiri Çayı

Hintli Nilgiri siyah çayı fiyat-kalite anlamında en iyi siyah çaylardan bir tanesidir. Kendisi sütsüz ve şekersiz servis edilebilecek kadar orta kalitede bir çaydır.

10. Yun Nan Dian Hong Çayı

10. Yun Nan Dian Hong Çayı

Çin’deki en iyi siyah çaylardan biridir. Güçlü, olgun, pürüssüz bir siyah çaydır. Kadifemsi ve ipeksi bir içimi ile ağızda kalıcı bir tat bırakır.

11. English Breakfast Çayı

11. English Breakfast Çayı

Bu bir karışımdır. İçimi süt ve şekerle daha kolay olan klasik, dolgun ve güçlü bir aroması vardır.

12. Sun Moon Lake Çayı

12. Sun Moon Lake Çayı

Tayvan'a ait bir çaydır. İçildiğinde damakata bal, nane ve tarçınımsı aroma bırakır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
83
49
5
4
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

“Biz, çayın yalnızlığa iyi gelen tarafını da severiz. Avuçlarken ince belli bardağı, hücrelere kadar hissettiren sıcaklığında unuttuk yalnızlığı.”

Naled

+Yoksuul -Ne var lan +İki çay -Çay yok bok için -.-

Rabia KILIÇ

Lapsang Shousong en sevdiğim be.

Scarface

Her sabah içmedim mi başıma ağrılar giriyor :D