Görüş Bildir
Haberler
Çavuşoğlu'ndan ABD'ye YPG Arması Tepkisi: 'Kabul Edilemez'

Çavuşoğlu'ndan ABD'ye YPG Arması Tepkisi: 'Kabul Edilemez'

ATKN
27.05.2016 - 12:54

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye’deki ABD askerlerinin üniformasındaki YPG armasına tepki gösterdi ve 'ikiyüzlülük' dedi. Bunun 'kabul edilemez' olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, 'Onlara tavsiyemiz Suriye’nin diğer bölgelerine gittikleri zaman DAEŞ’in, El-Nusra’nın, El-Kaide’nin armasını taksınlar, Afrika’ya gittikleri zaman da Boko Haram’ın armasını taksınlar' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da düzenlenen Birleşmiş Milletler'in (BM) En Az Gelişmiş Ülkelere Yönelik İstanbul Eylem Programı'nın Yüksek Düzeyli Kapsamlı Ara Dönem Gözden Geçirme Toplantısı'nda konuştu.

Suriye’de bulunan ABD askerlerinin YPG arması taşıyan üniformalar giymesine tepki gösteren Çavuşoğlu, şunları söyledi:

'ABD'nin Ankara Büyükelçiliği nezdinde de Washington'daki büyükelçiliğimiz aracılığıyla, ABD Dışişleri Bakanlığı nezdinde de tepkimizi gösterdik. Bunu kabul etmek mümkün değil. Telefonda Sayın Obama, Sayın Kerry, Sayın Cumhurbaşkanı'mıza ve bize YPG'nin ve PYD'nin güvenilir olmadığını söyleyecek ve terörle mücadelede Türkiye'nin yanında olduğunu söyleyecekler. Son Ankara'daki iki saldırının sorumlusu terör örgütünün armalarını takacaklar. Neymiş? Kendi güvenliğini sağlamak içinmiş. 

'O zaman diğer bölgelere gidince IŞİD'in, El Nusra'nın armasını taksınlar'

O zaman onlara tavsiyemiz Suriye'nin diğer bölgelerine gittiği zaman yine IŞİD'in, DAEŞ'in armasını taksınlar. El Nusra'nın, El Kaide'nin armasını taksınlar. 'Eğer biz bu terör örgütleriyle YPG'yi aynı görmüyoruz' diyorlarsa bu çifte standarttır ve iki yüzlülüktür.'

'Kendi güvenliklerini sağlamak adına...'

'Kendi güvenliklerini sağlamak adına...'

Görüntülerle ilgili ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan açıklama gelmişti.

Pentagon sözcüsü Peter Cook, düzenlediği basın toplantısında ABD askerlerinin Suriye Demokratik Güçleri'ne danışmanlık için bölgede bulunduğunu ve sıcak çatışmalara girmediğini ifade ederek YPG armaları için 'Özel harekat birlikleri belli bölgelerde operasyonlara katılırken kendi güvenliklerini sağlamak adına yerel silahlı güçlerin arasına karışabilir' dedi.

AA, DHA ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın