Görüş Bildir
Haberler
Çarşı Davası Ertelendi

Çarşı Davası Ertelendi

FreiGeist
26.06.2015 - 10:10 Son Güncelleme: 26.06.2015 - 11:44
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gezi Parkı eylemlerine destek verdikleri gerekçesiyle ‘hükümete darbe girişimi’yle suçlanan Beşiktaş taraftar grubu çArşı’nın 35 üyesinin yargılandığı ve Çağlayan Adliyesi'nde görülen dava 11 Eylül 2015 günü saat 09.00'a ertelendi.

Davanın, 2 Nisan 2015 günü görülen son duruşmasında müşteki sıfatıyla davaya katılan dört polis memuru, çArşı üyelerinden şikayetçi olmadıklarını ve kendilerinden bir zarar görmediklerini ifade etmişti.

Bugünkü duruşmada, sanıklardan biriyle ilgili kriminal raporun eksik olması nedeniyle savcı mütalaa vermedi. 

Savcı, Arda Mutlu Doğan adlı sanığın havalı silahının üretim tarihinin araştırılmasını istedi ve mütaalasını ancak o zaman vereceğini söyledi. 

Mahkeme davayı 11 Eylül 2015 tarihine erteledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ŞÜPHELİLERİN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPSİ İSTENİYOR

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Adem Meral tarafından hazırlanan 38 sayfalık iddianamede, 35 şüpheli dışında, 9 polis de 'şikayetçi' sıfatıyla yer alıyor. 35 şüpheli hakkında, 'Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Ayrıca, yine şüpheliler hakkında ayrı ayrı, 'Örgüt kurmak ve yönetmek, örgüte üye olmak, görevi yaptırmamak için direnme, kamu malına zarar verme, toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet' gibi çeşitli suçlardan 2 yıldan 50 yıla kadar değişen hapis cezaları talep ediliyor.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0