Görüş Bildir
Haberler
Canlı Bombanın Mehmet Öztürk Olduğu DNA Testiyle Kesinleşti

Canlı Bombanın Mehmet Öztürk Olduğu DNA Testiyle Kesinleşti

Emre Ordu
20.03.2016 - 00:00 Son Güncelleme: 20.03.2016 - 00:06

İstiklal Caddesi'ndeki saldırıda üçü İsrail, biri İran vatandaşı 4 kişiyi öldüren canlı bombanın kimliği belli oldu. Doğan Haber Ajansı, canlı bombanın kimliğini 'IŞİD şüphelisi Mehmet Öztürk' olarak duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

(Fotoğraf: DHA)

İstiklal Caddesi'ndeki canlı bombanın kimliğinin belirlenmesine yönelik DNA testi az önce tamamlandı.

Adli Tıp Kurumunda aile yakınlarından örneklerle parçalanan canlı bombadan kalan örnekler uyuştu. Canlı bombanın Mehmet Öztürk olduğu kesin olarak belirlendi.

DNA eşleştirmesi sonucu dünkü Taksim saldırısının faili olduğu belirtilen canlı bomba Mehmet Öztürk'ün babası ve kardeşi Gaziantep’te gözaltına alındı.

DNA Örneği Alınmıştı

DNA Örneği Alınmıştı

İstanbul'da İstiklal Caddesi'ndeki intihar saldırısını gerçekleştiren teröristin  24 yaşındaki Mehmet Ö. olma ihtimali üzerine Gaziantep'te yaşayan babasından DNA eşleştirmesi için örnek alınmıştı.

Dün İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı saldırı sonrası polis, şüphelinin 'terör nitelikli kayıp şahıs' olarak aranan Mehmet Ö. olabileceği ihtimali üzerine çalışma başlatmıştı.

İstanbul'dan gelen patlama öncesi canlı bombanın fotoğrafları IŞİD şüphelisi Mehmet Ö.'ün, Gaziantep'te yaşayan fabrika işçisi olan babasına gösterilmişti.Baba Ö. de net olmayan fotoğraftaki kişinin, uzun süredir kayıp olan Suriye'de olduğunu düşündükleri ancak bir süre önce İstanbul'da olduğunu haber veren oğluna benzediğini belirtmişti.

Bunun üzerine DNA eşleştirmesi için Mehmet Öztürk'ün babasından kan, kıl ve tükürük örnekleri alınarak kriminal incelemeye alınmıştı.

DHA'nın az önce paylaştığı bilgiye göre de yapılan inceleme sonucunda bombalı saldırıyı gerçekleştiren kişinin IŞİD şüphelisi Mehmet Öztürk olduğu kesinleşti.

Baba ve kardeş gözaltında

Polis ekipleri sabah saatlerinde Mehmet Öztürk'ün babası Nahsen Öztürk'ün ve ismi öğrenilemeyen diğer oğlunun evinde arama yaptı. Bu aramaların ardından polis, canlı bombanın ismi gizli tutulan kardeşini de gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan Nahsen Öztürk ve oğlunun, polislere 'canlı bomba' olarak kendisini patlatan Mehmet Öztürk'ün 2013 yılında evden ayrılarak İstanbul'a gittiğini ve o günden sonra çok az görüştüklerini söylediği öğrenildi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dromaeosauridae

tüh işid çıkmış meclisteki destekçileri ve can kardeşleri pek üzülecekler .. o kadar tır'la bir şeyler yolla karşılığı bonba ile dönsün adalet mi bu? neyse a... Devamını Gör

buse

Soyadından utan be! Keşke bu şahsiyeti ülkemize sokmadan önce kim olduğunu bulsaydınız biraz geç oldu.

Yorumcu Bey

Sakalına tükürdüğümün cihatçısı katletmiş insanları. Bunların meclisteki destekçileri de sorumludur.

Yorumcu Bey

#MeclisteCihatçıİstemiyoruz