Görüş Bildir
Haberler
Çağdaş Sanat Açık Havaya Çıkıyor!

Çağdaş Sanat Açık Havaya Çıkıyor!

Açık havada çağdaş sanatla iç içe olmaya ne dersiniz?

Yaz sıcaklarının gelmesiyle kapalı alandaki sanatsal  etkinliklerden uzaklaşıyoruz. Açıkhava şirketi Ströer Kentvizyon ile çağdaş sanat platformu artnivo.com, bu probleme çok güzel bir yerden yaklaşmışlar ve  açık hava reklam ünitelerinde çağdaş sanat sergisi düzenliyor.

İstanbul’daki Ströer Kentvizyon billboardlarında Temmuz ve Ağustos ayı boyunca yer alacak sergi cagdassanatacikhavada.com sitesinden de online ziyaret edilebilecek.

Sanatçılar, Temmuz 2016’da ilki gerçekleşecek 'Çağdaş Sanat Açıkhavada' projesinde billboardlar için ürettikleri işleri sergiliyorlar. 

Stroer Kentvizyon ve artnivo.com işbirliğiyle gerçekleşecek projede İstanbullular iki ay süreyle çağdaş sanat çalışmalarıyla buluşuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çağdaş Sanat Açıkhavada projesinin ilk sergisine yeni çalışmalarıyla Ali Şentürk, Alper Aydın, Can Akgümüş, Çağrı Saray, Öykü Ersoy ve Türkay Çotuk katılıyor.

Çağdaş Sanat Açıkhavada projesinin ilk sergisine yeni çalışmalarıyla Ali Şentürk, Alper Aydın, Can Akgümüş, Çağrı Saray,  Öykü Ersoy ve Türkay Çotuk katılıyor.

Projede yer alan Çağrı Saray’ın “Herhangi Bir Gün, Herhangi Bir Yerde” isimli işi, Wim Wenders’in senaryosunu Alman edebiyatçı Peter Handke’yle yazmış olduğu 1987 tarihli “Der Himmel Über Berlin’ adlı filminde yeralan repliklerden oluşuyor. Bu repliklerin kamusal alanda reklam amaçlı kullanılan panolarda kullanımı, panoların temel işlevinden hareketle gündelik alışkanlığımızı ters düz ediyor. İzleyicinin cümlelerle karşı karşıya kalma durumu, aslında mahrem olanın kamusal alana akışını sağlıyor. Panolarda gerçekleşen bu uygulamada cümlelere filmde Berlin’in içine sıkışmış melekler eşlik ediyor, bu kez panoların içine sıkışmış vaziyette.

Çağdaş Sanat Açıkhavada sergisine katılan sanatçılar üretimleri, insana, doğaya ve kente dair izlenim ve müdahaleler etrafında bir araya geliyor.

Çağdaş Sanat Açıkhavada sergisine katılan sanatçılar üretimleri, insana, doğaya ve kente dair izlenim ve  müdahaleler etrafında bir araya geliyor.

Nesnelerin ve figürlerin bulundukları alanlarla olan ilişkilerini araştırıp, tasarladığı yapılanmalarla inceleyen Türkay Çotuk'un bu yöndeki yaklaşımı, kamusal alana yaptığı müdahaleler sonrası belgelendirdiği fotoğraf çalışmalarında kendini gösteriyor. Sanatçı bu projeye, yapay malzemelerle oluşturduğu bulut formlarının fotoğraf belgeleri ile katılıyor.

Yaşadığı doğayı, kenti ve insanını anlamlandırma, kopyalama, başka bir mecraya aktarma ve müdahale ederek anlamını değiştirme arayışında olan sanatçılar, çalışmalarını kamusal alandaki panolara taşıyarak yine doğa, kent ve insana aktarımını sağlıyorlar.

Yaşadığı doğayı, kenti ve insanını anlamlandırma, kopyalama, başka bir mecraya aktarma ve müdahale ederek anlamını değiştirme arayışında olan sanatçılar, çalışmalarını kamusal alandaki panolara taşıyarak yine doğa, kent ve insana aktarımını sağlıyorlar.

Alper Aydın'ın insan ürünü nesnelerin doğa ile ilişkisi, birbirlerine etkisi üzerine düşünerek ürettiği bu çalışmalar, kent billboardlarına taşınarak, yeni bir yorum daha kazanıyor.

Çağdaş Sanat Açık Havada projesinin ilk sergisi 18 Temmuz - 18 Eylül tarihleri arasında İstanbul'daki Ströer Kentvizyon billboardlarında görülebilir.

Çağdaş Sanat Açık Havada projesinin ilk sergisi 18 Temmuz - 18 Eylül tarihleri arasında İstanbul'daki Ströer  Kentvizyon billboardlarında görülebilir.

Öykü Ersoy projede billboardlara yapacağı performatif müdahale ile yer alıyor. Sanatçı billboard üzerindeki fotoğrafa uygulayacağı resim ile anılarından birine referans vererek, kentten aldığını tekrar kente aktarıyor. Projede ayrıca, panoya yapacağı müdahalenin yanında sanatçının tuval üzerine çalıştığı ‘Kendime Kentler’ serisinden bir işinin imajı yer alıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
54
32
15
9
8
7
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın